Forum » Pomoč in nasveti » Led trakovi
Led trakovi
mimii ::
Pozdravljeni!
Zanima me sledeče. V prostor bi rad namestil led trak hladno bele barve. Rad bi da bi trak bil zvezan na senzor gibanja. To mi je vse jasno kako zvezati in vse, zanima me pa se ce bi lahko poleg led traku in senzorja gibanja zvezal tudi stikalo on/off da ko bi potreboval dlje casa prizgan led trak da bi ga lahko tudi rocno prizgal in izklopil. Bo to delovalo ce zvezem poleg senzorja gibanja?
LP
Zanima me sledeče. V prostor bi rad namestil led trak hladno bele barve. Rad bi da bi trak bil zvezan na senzor gibanja. To mi je vse jasno kako zvezati in vse, zanima me pa se ce bi lahko poleg led traku in senzorja gibanja zvezal tudi stikalo on/off da ko bi potreboval dlje casa prizgan led trak da bi ga lahko tudi rocno prizgal in izklopil. Bo to delovalo ce zvezem poleg senzorja gibanja?
LP
fireX88 ::
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
starfotr ::
Če ne razumeš te enostavne sheme, potem je bolje, da naročiš nekega električarja.
Sicer v tvojem primeru bi lahko 12 V (ali kolikor imaš na traku) lahko prekinjal, namesto 230 V omrežne napetosti.
Sicer v tvojem primeru bi lahko 12 V (ali kolikor imaš na traku) lahko prekinjal, namesto 230 V omrežne napetosti.
fireX88 ::
ja no..kaj sedaj veš ali ne?
v prvi objavi si rekel, da ti je jasno, sedaj pa več ne
Anyway.. Faza (L) naj ti bo tista žica, katero boš preklapljal med led trakom in/ali senzorjem. Fazo peljše na stikalo (mislim, da se tej vrsti stikala reče dvopolno stikalo) in priklopiš na vhod kjer ima puščico notri. Nato pelješ Fazo naprej po eni žici (prvi izhod stikala) na led trak (oz. na adapter), drugi del izhodnega stikala pa na senzor (tako kot je na sliki narisano). Na senzorju imaš tri sponke. Eno je faza notri (v tvojem primeru pride iz stikala), nula (N) in izhod oz faza ven na led trak.. to je to
v prvi objavi si rekel, da ti je jasno, sedaj pa več ne
Anyway.. Faza (L) naj ti bo tista žica, katero boš preklapljal med led trakom in/ali senzorjem. Fazo peljše na stikalo (mislim, da se tej vrsti stikala reče dvopolno stikalo) in priklopiš na vhod kjer ima puščico notri. Nato pelješ Fazo naprej po eni žici (prvi izhod stikala) na led trak (oz. na adapter), drugi del izhodnega stikala pa na senzor (tako kot je na sliki narisano). Na senzorju imaš tri sponke. Eno je faza notri (v tvojem primeru pride iz stikala), nula (N) in izhod oz faza ven na led trak.. to je to
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 476726 (104) | matobeli |
» | Katero podelementno kuhinjsko svetilo?Oddelek: Loža | 4197 (2089) | Avenger |
» | LED trak - dimmerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3003 (2350) | atubbuta |
» | Osvetlitev delovnega pulta v kuhinji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25266 (6294) | Machete |
» | stikalo pomočOddelek: Loža | 647 (508) | Invictus |