Forum » Pomoč in nasveti » Intel Data Migration Software pomoč
Intel Data Migration Software pomoč
PunkDude ::
Pozdravljeni,
ker so nam v firmi začeli počasi odpovedovati intel 540ssdji smo jih dali na garancijo in dobili nove.
Ko smo dobili novega smo ga dali v računalnik poleg starega, ki je počasi odpovedoval in naredili klon z omenjenim softwarjem zgoraj.
Potem smo starega odklopili, poslali nazaj in brez problema uporabljali nove diske.
Vse v redu in dela bp kar se tiče XP mašin.
Danes sem nadaljeval isto delo ampak prvič na sistemu z W10. Vse enako naredim kot na XP ampak nikakor IDMS noče klonirati diska.
Preizkusil sem najmanj tri verzije IDMS. Vsakič mi vrže kakšno napako glede boot agenta, da je naletel na napako oz., ko že slučajno pride do restarta in do zagona Acronis boot loaderja zopet javi napako, da se boot loader ne more zagnati.
A je kdo imel podoben problem? Ali mogoče lahko svetuje kakšno drugo rešitev?
Zanimivo je tudi to, da po nekaj neuspešnih poskusih kloniranja sem preprosto obupal in izklopil novi disk, pustil starega notri in ponovno zagnal računalnik. Potem je sledilo presenečenje, pričakalo me je sporočilo "GPT formatted disk, legacy boot not supported." Tega problema prej ni bilo, je vse normalno delalo. Nisem vedel kaj naj storim in sem preprosto priklopil novi disk zopet nazaj, nakar se zažene vse brez problema. Nič več mi ni logično. S tem, da na tem novem disku sicer nekaj malega podatkov je gori (nekaj procentov neuspelega kloniranja), to je pa tudi vse.
Se zahvaljujem za vse nasvete. PS, W10 sucks.
ker so nam v firmi začeli počasi odpovedovati intel 540ssdji smo jih dali na garancijo in dobili nove.
Ko smo dobili novega smo ga dali v računalnik poleg starega, ki je počasi odpovedoval in naredili klon z omenjenim softwarjem zgoraj.
Potem smo starega odklopili, poslali nazaj in brez problema uporabljali nove diske.
Vse v redu in dela bp kar se tiče XP mašin.
Danes sem nadaljeval isto delo ampak prvič na sistemu z W10. Vse enako naredim kot na XP ampak nikakor IDMS noče klonirati diska.
Preizkusil sem najmanj tri verzije IDMS. Vsakič mi vrže kakšno napako glede boot agenta, da je naletel na napako oz., ko že slučajno pride do restarta in do zagona Acronis boot loaderja zopet javi napako, da se boot loader ne more zagnati.
A je kdo imel podoben problem? Ali mogoče lahko svetuje kakšno drugo rešitev?
Zanimivo je tudi to, da po nekaj neuspešnih poskusih kloniranja sem preprosto obupal in izklopil novi disk, pustil starega notri in ponovno zagnal računalnik. Potem je sledilo presenečenje, pričakalo me je sporočilo "GPT formatted disk, legacy boot not supported." Tega problema prej ni bilo, je vse normalno delalo. Nisem vedel kaj naj storim in sem preprosto priklopil novi disk zopet nazaj, nakar se zažene vse brez problema. Nič več mi ni logično. S tem, da na tem novem disku sicer nekaj malega podatkov je gori (nekaj procentov neuspelega kloniranja), to je pa tudi vse.
Se zahvaljujem za vse nasvete. PS, W10 sucks.
- spremenil: PunkDude ()
DeeCoy ::
Kloniralo ti je že gpt tabelo.. Dvomim, da imajo windowsi kaj veze s kloniranjem. Je pa zanimivo, da jo je ta software pobrisal s starega diska.. Si poskusil še s kakšno CloneZillo?
PS, W10 deluje odlično. "Slabom igraču smeta i trava na igralištu" al kako je že šlo..
PS, W10 deluje odlično. "Slabom igraču smeta i trava na igralištu" al kako je že šlo..
PunkDude ::
Ni mi jasno zakaj bi je zbrisalo. Bom poskusil v ponedeljek s clonezillo, hvala.
Ne vem sicer, če imajo windowsi kaj veze ampak na XP je vse šlo BP. Na priblizno 20 mašinah.
Pri WIN 10 pa že prva povzroča težave.
Ne vem sicer, če imajo windowsi kaj veze ampak na XP je vse šlo BP. Na priblizno 20 mašinah.
Pri WIN 10 pa že prva povzroča težave.
Han ::
Zakaj ne uporabiš "čisti" Acronis. ISO daš z Rufusom na USB ključ in kloniraš...
http://dl.acronis.com/s/AcronisTrueImag...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5651 (4657) | gruntfürmich |
» | Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17330 (10822) | opeter |
» | Kako ustvarit kopijo diska 1:1 ???Oddelek: Strojna oprema | 2634 (2152) | s1m0n |
» | program za kopiranje diskOddelek: Programska oprema | 4308 (3741) | imagodei |
» | Kako v WinPe (vista pe) uspešno klonirati linux (programi ipd)Oddelek: Operacijski sistemi | 1696 (1394) | Daedalus |