Forum » Elektrotehnika in elektronika » AC/DC ADAPTER
AC/DC ADAPTER
xrotek ::
Pozdravljeni,
imam adapter za vzig led traka ki ima specifikacije input AC 100-240V--50/60Hz, output 12V .--. 3A.
Začel je piskati in se mi zdi da je kar za zemenjat, pregrel se je ze velikrat.
Vglavnem zanima me, ali jaz lahko zamenjam adapter da je več amperski, Volte vem da ne smem večati, ali lahko ampere večam? naprimer da bi bil 12V .--. 6A adapter. Ali to pomeni da bo adapter močnejsi in da bo imel daljšo življensko dobo? ali da bodo lučke lahko močneje gorele in dlje?
lp
imam adapter za vzig led traka ki ima specifikacije input AC 100-240V--50/60Hz, output 12V .--. 3A.
Začel je piskati in se mi zdi da je kar za zemenjat, pregrel se je ze velikrat.
Vglavnem zanima me, ali jaz lahko zamenjam adapter da je več amperski, Volte vem da ne smem večati, ali lahko ampere večam? naprimer da bi bil 12V .--. 6A adapter. Ali to pomeni da bo adapter močnejsi in da bo imel daljšo življensko dobo? ali da bodo lučke lahko močneje gorele in dlje?
lp
Gigabyte GA-990FXA-UD3 | AMD FX-6200 6 CPUs~3.8GHz
Palit NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB DUAL | G.Skill 2x4GB & Ballistix 2x8GB
800W CORSAIR GAMING SERIES GS800 | Grand Kama Cross 2
Palit NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB DUAL | G.Skill 2x4GB & Ballistix 2x8GB
800W CORSAIR GAMING SERIES GS800 | Grand Kama Cross 2
darkolord ::
Lahko daš 6 A napajalnik. Če so lučke 12 V, bodo svetile enako močno, razen, če so presegle zmogljivost obstoječega napajalnika in se je napetost zaradi tega znižala.
buttcrack ::
da ne odpiram nove teme... žal nisem iz foha in rabim pomoč.
polomil se nam je en adapter za lučko, ki ima 10 V in cca 1.3 A. Ker na netu ne najdem enakega, me samo zanima ali bi bilo lahko karkoli narobe, če vzamem 2A ali bo že 1A zadosti. Žal 1.3 ne najdem za drobiž.
polomil se nam je en adapter za lučko, ki ima 10 V in cca 1.3 A. Ker na netu ne najdem enakega, me samo zanima ali bi bilo lahko karkoli narobe, če vzamem 2A ali bo že 1A zadosti. Žal 1.3 ne najdem za drobiž.
DamijanD ::
komot vzameš 2A - za 1A pa ni nujno, da bo dost močan (moraš povedat, kolk W rabi lučka al do 10W, pol je 1A dost, če je pa nad 10W pa rabiš 2A)
buttcrack ::
na adapetrju piše 13W. Je pa poleg običnega jacka tudi usb vhod, kjer pa naj bi zadostovalo klasičnih usbjevih 5V/1A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS - izračun časa delovanja ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11776 (4127) | FireSnake |
» | polnenje telefona brez polnilcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4645 (3760) | louser |
» | omrežni napajalnik namesto baterijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1736 (1438) | matobeli |
» | LED in napetostOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4059 (3916) | jest10 |
» | osnove o motorčku, napajanje le tegaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1968 (1702) | int47 |