Forum » Pomoč in nasveti » Občasne težave s povezljivostjo v tujino
Občasne težave s povezljivostjo v tujino
Grega_K ::
Imam eno čudno težavo, ki se občasno pojavlja na nivoju celotnega domačega omrežja:
določene tuje strani se odprejo zelo počasi ali pa sploh ne, hitrosti prenosa so mizerne. Speedtest na Telekomov strežnik ter slovenske strani delajo vedno brez težav.
Najprej sem mislil, da imam kakšen malware, zato sem namestil Malwarebytes, a se je zataknilo pri "getting updates" in bilo zataknjeno dokler nisem vzpostavil VPN povezave (kot pričakovano ni ničesar našlo). Enako je bilo recimo s posodobitvijo Firefoxa: 25 kb/s čisti Telekom, z VPNjem pa v trenutku.
Kaj bi lahko bila težava?
Ponavljam, da gre izključno za določene tuje strani.
Ali je mogoče, da Telekom throttla določene vrste povezav v tujino?
Za DNS uporabljam 1.1.1.1; mislim, da ni krivec, saj se vidi tudi razliko ("čista" povezava/VPN) v hitrosti HTTP prenosa datotek, npr. namestitvene datoteke za Malwarebytes.
določene tuje strani se odprejo zelo počasi ali pa sploh ne, hitrosti prenosa so mizerne. Speedtest na Telekomov strežnik ter slovenske strani delajo vedno brez težav.
Najprej sem mislil, da imam kakšen malware, zato sem namestil Malwarebytes, a se je zataknilo pri "getting updates" in bilo zataknjeno dokler nisem vzpostavil VPN povezave (kot pričakovano ni ničesar našlo). Enako je bilo recimo s posodobitvijo Firefoxa: 25 kb/s čisti Telekom, z VPNjem pa v trenutku.
Kaj bi lahko bila težava?
Ponavljam, da gre izključno za določene tuje strani.
Ali je mogoče, da Telekom throttla določene vrste povezav v tujino?
Za DNS uporabljam 1.1.1.1; mislim, da ni krivec, saj se vidi tudi razliko ("čista" povezava/VPN) v hitrosti HTTP prenosa datotek, npr. namestitvene datoteke za Malwarebytes.
Lp
Grega_K ::
Tole sodi v kdo je tu nor:
ko sem na usmerjevalniku spremenil DNS iz 1.1.1.1 na 8.8.8.8 (Google) so težave izginile.
Pa baje naj bi bil CloudFlareov boljši in hitrejši...
ko sem na usmerjevalniku spremenil DNS iz 1.1.1.1 na 8.8.8.8 (Google) so težave izginile.
Pa baje naj bi bil CloudFlareov boljši in hitrejši...
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cloudflare predstavil brezplačni DNS in VPN: 1.1.1.1Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 8428 (5542) | AštiriL |
» | Ali je to dober signalOddelek: Omrežja in internet | 2627 (1763) | blackbfm |
» | Uporablja kdo https://1.1.1.1/?Oddelek: Omrežja in internet | 3319 (2364) | alexz |
» | a tole deluje: https://1.1.1.1/Oddelek: Omrežja in internet | 4003 (2518) | peburuchug |