Forum » Elektrotehnika in elektronika » DIY powerbank večjih razsežnosti
DIY powerbank večjih razsežnosti
matobeli ::
Zdravo,
rabim mal pomoči, idej in podobnega kako se lotit zadeve. Načeloma sem precej dobro seznanjen z tematiko in elektrotehniko, ampak v nekaterih pogledih mi manjka poznavanje obstoječih rešitev.
Projekt:
Na voljo imam 5-10 3-celičnih battery packov (18650 celice). Iz njih bi rad naredil en večji powerbank (87Ah) z več usb izhodi.
-Celice so enak model
-battery packi imajo med sabo različno število ciklov
-battery packi so že zaščiteni pred izpraznitvijo in prenapolnitvij
-BP imajo glavni konektor (XT60) in konektor za balansiranje celic (4pin, vsaka celica se lahko posebej polne)
Največjo težavo imam ker se nenznam odločit kako bi polnil te celice. Ali dam za vsak pack posebej vezje ki jih bo tudi balansiralo vsako celico posebej, ali dam samo napetost in bo zaščitno vezje odsekalo ko bo treba, mogoče kaj tretjega?
USBje bom že rešil, če ima kdo dober predlog pa naj pove.
rabim mal pomoči, idej in podobnega kako se lotit zadeve. Načeloma sem precej dobro seznanjen z tematiko in elektrotehniko, ampak v nekaterih pogledih mi manjka poznavanje obstoječih rešitev.
Projekt:
Na voljo imam 5-10 3-celičnih battery packov (18650 celice). Iz njih bi rad naredil en večji powerbank (87Ah) z več usb izhodi.
-Celice so enak model
-battery packi imajo med sabo različno število ciklov
-battery packi so že zaščiteni pred izpraznitvijo in prenapolnitvij
-BP imajo glavni konektor (XT60) in konektor za balansiranje celic (4pin, vsaka celica se lahko posebej polne)
Največjo težavo imam ker se nenznam odločit kako bi polnil te celice. Ali dam za vsak pack posebej vezje ki jih bo tudi balansiralo vsako celico posebej, ali dam samo napetost in bo zaščitno vezje odsekalo ko bo treba, mogoče kaj tretjega?
USBje bom že rešil, če ima kdo dober predlog pa naj pove.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava li-ion celicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4021 (2990) | darkolord |
» | Polnjenje 16850 battery packaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4454 (3688) | jest10 |
» | Obnova baterije za vrtalkoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1407 (1277) | matobeli |
» | Zamenjava celic v bateriji prenosnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3096 (2358) | Pyr0Beast |
» | Namenski transformator (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6016 (5508) | Pyr0Beast |