» »

4D RTVSlo Chromecast

4D RTVSlo Chromecast

dejanslo ::

Zdravo!

Ukinili smo Telemach, s tem pa se je začelo castanje rtvslo vsebin na TV preko Chromecast (1). Vsebine iz arhiva se predvajajo b.p.

Pri predvajanju vsebin v živo pa ni tako tekoče, kot bi naj bilo. Medtem ko na računalniku/mobiju slika občasno malo zakocka, pri castanju velikokrat, prevečkrat, buffera po par sekund - negledljivo. Povezave je seveda dovolj, stanje je enako na resoluciji 1280x720 ali polovični te. Plex, Youtube in ostalo dela b.p.

Kaj lahko storim, da bi bilo predvajanje tekoče? Je kaj, kar lahko stori rtvslo?
There`s More Than One Way To Do It

DeeCoy ::

Zakocka tudi na napravi, s katero predvajaš?

dejanslo ::

Minimalno tu in tam. Razlika je velika.. Na chromecast je praktično negledljivo.

Mimogrede, sem imel težavo tudi, da je player v brskalniku predvajal vsebino v živo, ko sem pa dal castat, je bila vsebina čisto ena druga - npr, na računalniku ženski veleslalom, na tv nek posnetek smučarskih skokov. To se iz 4D appa sicer ni zgodilo. Je pa tudi štekalo, kot da bi bila vsebina v živo (ko predvajam kaj iz arhiva, dela ok). Glede na vse skupaj nisem izključil, da morda pri ponudniku vsebine kaj ne štima. But I'm no expert..
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dejanslo ()

blackbfm ::

Ugibam - lahko gre za stream ki ga ni mogoče direktno castat in se sproti konvertira v primeren format,tu ti pa zabija cpu in prihaja do izpadov.

DeeCoy ::

Poskusi castat še s kake druge naprave.. Naprimer z laptopa, ki je 100% dovolj zmogljiv.

dejanslo ::

Rezultat je enak pri castanju iz 4D appa na Xiaomi A1, iz latest Chroma na nekem midrange Lenovotu in ta novem MBP. Pri nobenem ni vidno, da bi se kaj opehal in grel pri predvajanju..

Ali chromecast sam tudi kaj procesira?
Sedaj sem spet malo testiral, TVS1 HD - oddaja dobro jutro. Ko kaže precej statičen kader, skorajda ne šteka, mogoče 1x/minuto in zapolni buffer zelo hitro. TVS2 HD - info kanal (posnetek vožnje, novice ob strani), že zaznavno šteka bolj, vendar ne toliko kot pri prenosu športa.

Update na "naključna vsebina" bug :) Sploh ne bi opazil, če ne bi bilo na info kanalu gor ure. Sem šel v Chrome ob 10:10 na tvs2 v živo - predvaja infokanal z uro ob 8:10. Castam na TV, ura 8:10. Refresh browsera, ura 10:10. Castam na TV, ura 8:10. Izklopim cast, ura 10:10. Whatever.. No, vsaj vemo, od kje tista vsebina, zakaj pa sicer še ne.
Sem pisal zadnjič na rtvslo bug report, ampak še ni bilo odziva.
There`s More Than One Way To Do It

dejanslo ::

Ker sem prej le na pamet, sem sedaj naredil še speedtest iz chromecasta, as it claims. App Speedcast na playstore. Speed 40/12, ping 58 ms, jitter 11 ms.
There`s More Than One Way To Do It

All ::

Tud jest sm opazu tole bolece stekanje na cca 20 sekund.
Tv sony xd8005 je povezan zicno...net 100/10..
Ostalo stremanje dela bp.

dejanslo ::

2 meseca sta okrog, spremenilo se ni očitno nič. Bi streamal planiške polete na TV pa dobim gor le Mojco Mavec. Odgovora na e-mail pa tudi nikoli ni bilo. j3be se njim ...Hvala lepa za tak obligatoren servis.
There`s More Than One Way To Do It

OK.d ::

varuh@rtvslo.si
LPOK.d

mrTwelveTrees ::

Enemu prijatelju, sorodniku dajaj par euro na mesec, da ti da kodo in uporabnisko ime za mobilno aplikacijo za Android, od T2, Telekoma, Telemacha, A1....

All ::

Za RTV damo par € na mesec

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: All ()

b3D_950 ::

Sestavi si ITX računalnik z SSD diskom, daš v standby, da se vklopi/izklopi takoj + miška/tipkovnica daljinec za upravljanje.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

archer ::

Zadnje dva dni mi pri castanju preko telefona RTV-ja na Chromecast meče stream ven. Vse skupaj je normalno delovalo kar nekaj časa, zdaj pa kar nenapovedano ven vrže in moram na novo postaviti cast. Sem preizkusil tudi preko laptopa in se po nekaj časa zgodi enako. Je kdo opazil kaj podobnega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: archer ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chromecast

Oddelek: Kaj kupiti
455807 (1377) Yossarian
»

Android box vs Apple TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
317397 (4170) Map
»

chromecast 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6113067 (7963) lojzze1
»

Chromecast SDK je na voljo javnosti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3016896 (14288) PrimozR

Več podobnih tem