» »

Dlake na hrbtu

Dlake na hrbtu

axul ::

Zdravo!

Imam dlake na hrbtu ki me motijo in jih bom odstranil, mi pa depilacija povzroča vraščene dlake in izpuščaje.

Razmišljam o laserski trajni depilaciji ki jih v ta namen uporabljajo dermatološki centri in nekateri kozmetični saloni.

Kakšen predlog kateri laser uporabljati v ta namen? Ali v kateri dermatološki center iti?

Hvala in lep pozdrav

FrRoSt ::

Verjetno ni kakšnih posebnih razlik. Sicer nimam izkušenj s tem, tudi ne vem, če so vedno za to uporabljali laser :)):)):)). Je pa tako, vsaj včasih je bilo, da je bilo potrebno zadevo nekajkrat ponoviti, ali drugače povedano; uničiti dlačni izrastek ni bilo 100%, bolj tam nekje pod 50%!

Verjetno boš dobil kakšne bolj podrobne izkušnje iz prve roke. ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

GrX ::

FrRoSt je izjavil:

Verjetno ni kakšnih posebnih razlik. Sicer nimam izkušenj s tem, tudi ne vem, če so vedno za to uporabljali laser :)):)):)). Je pa tako, vsaj včasih je bilo, da je bilo potrebno zadevo nekajkrat ponoviti, ali drugače povedano; uničiti dlačni izrastek ni bilo 100%, bolj tam nekje pod 50%!

Verjetno boš dobil kakšne bolj podrobne izkušnje iz prve roke. ;)

Ponoviti je potrebno do 8krat. In nato dlake ne rastejo več, so rekli tisti, ki ta poseg opravljajo.

GrX je izjavil:

https://www.philips.si/c-p/SC1995_00/lu...

Ta aparat ima IPL tehnologijo in bojda ni primerljivo s pravim laserjem s katerim ti poseg opravijo v kakšnem dermatološkem centru ali salonu.

Vsi so polni obljub, da dlake z laserskim posegom popolnoma uničijo in da ne rastejo več. Kdo iz prve roke to lahko potrdi ali zanika?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: axul ()

GrX ::

axul je izjavil:

Ta aparat ima IPL tehnologijo in bojda ni primerljivo s pravim laserjem s katerim ti poseg opravijo v kakšnem dermatološkem centru ali salonu.

Vsi so polni obljub, da dlake z laserskim posegom popolnoma uničijo in da ne rastejo več. Kdo iz prve roke to lahko potrdi ali zanika?

Pretirana poraščenost
https://med.over.net/forum5/viewtopic.p...

49106 ::

Odvisno kakšen rezultat pričakuješ. Ko sem se zanimal za lasersko odstranjevanje, sem šel po informacije na forum transeksualcev. Povedali so, da je edina metoda, ki je dala kolikor toliko rezultate, elektroliza. Lahko, da se je od takrat kaj spremenilo.

MasterTade ::

Ja ampak vprašanje na kakšen rezultat so ciljali oni in na kaj cilja avtor
Mors omnia aequat

49106 je izjavil:

Odvisno kakšen rezultat pričakuješ. Ko sem se zanimal za lasersko odstranjevanje, sem šel po informacije na forum transeksualcev. Povedali so, da je edina metoda, ki je dala kolikor toliko rezultate, elektroliza. Lahko, da se je od takrat kaj spremenilo.

elektroliza je verjetno precej draga in za manjše predele. Ne vem če bi to bilo ustrezno cenovno za hrbet in prsni koš.

MasterTade je izjavil:

Ja ampak vprašanje na kakšen rezultat so ciljali oni in na kaj cilja avtor

Ciljam na čim boljši rezultat, to bi pa pomenilo, da dlak ni in ne rastejo vsaj neko daljše obdobje.

Cena pa tudi je nekaj kar bi upošteval.

Zgodovina sprememb…

Verjetno lahko tudi kombiniraš. Torej, če laser ne pobere čisto vsega, greš za nekaj dlak še na elektrolizo.

49106 je izjavil:

Verjetno lahko tudi kombiniraš. Torej, če laser ne pobere čisto vsega, greš za nekaj dlak še na elektrolizo.

Pri tej zadevi je govora o vbodu v dlačni mešiček in odstranjevanje vsake dlake posebej in celo pušča lahko brazgotine. Nisem zasledil, da bi se to pri nas na veliko delalo (link)
https://med.over.net/forum5/viewtopic.p...

Po drugi strani Dermatologija Dr. med piše, da je : "Da. Številne študije in tudi naše petnajstletne izkušnje na tem področju potrjujejo, da je lasersko odstranjevanje dlak z diodnim ali aleksandrijskim laserjem trajno. Seveda če je opravljeno pravilno."
https://njena.svet24.si/clanek/moda-lep...

Zgubiti nimaš kaj(razen eur), so pa dlake pri moških načeloma debelejše in močnejše.

Za izgubiti imam veliko evrov, nekje 2.000, ker je potrebno opraviti od 5 do 7 tretmajev zaradi različnih faz rasti dlak.

Posvetuj se z dermatologom.

TheBlueOne ::

Mojo so motile in me je enkrat depilirala, kar ne bi vec in tu in tam pobrila, kar se ji tudi vec ne da. Kar hocem povedat je, da s casom verjetno vsi obupajo. Tisti poceni laserji menda niso ravno efektivni in znas na koncu izgledat, kakor, da imas kaksno bolezen.

Invictus ::

Pred poletjem daš 20 EUR, in greš na depilacijo.

Od srede junija do srede septembra drži.

Ali pa si najdeš punco, ki ima rada kosmate ;). Jih je dovolj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Wrop ::

Ddepilacija je brez veze, če hočeš bolj trajno rešitev.

Trajna depilacija je tudi bolj tako tako, ker še vedno ti bodo dlake rastle, bodo pa precej tanjše in svetlejše ter manj jih bo. Odvisno tudi kako močne dlake imaš, če si pravi kosmatinko, te bo lasersko odstanjevanje kar precej stalo. Ceneje je menjati žensko.
Če si bolj normalno poraščen, te bo stalo par sto €, pa verjetno boš nekaj let zadovoljen.

poweroff ::

Ali pa se najprej vprašaš, zakaj bi bilo to sploh moteče?
sudo poweroff

Meiniken ::

Problem rešen :))

imagodei ::

poweroff je izjavil:

Ko si jaz brijem brado, se nikoli ne vprašam, zakaj bi bilo to moteče. Enostavno mi bolj odgovarja, da sem brez brade (oziroma, da je dolga par mm, res se ne brijem dosledno vsak dan) kot pa bi bil bradat.

V bistvu, če bi obstajal preparat, preprost za uporabo in brez večjih stranskih učinkov, ki bi ustavil rast terminalnih dlak, bi se ga verjetno posluževal. Ker ne vidim niti ene prednosti dlak kjer koli po telesu. Morda je ta prednost obstajala pred 20 ali 50 tisoč leti, leta 2019 pa je ni. Zmanjševanje trenja, feromoni in kaj vem kaj še, je brez resne podlage. Moderni človek je, v primerjavi z vsemi svojimi predniki, obseden s čistočo in se nam močan telesni vonj zdi odbijajoč. Feromone, če jih slučajno zaznavamo podzavestno, sproti odstranjujemo s tuširanjem. Da bi bili pa zaradi trenja težava vneti predeli, kjer rastejo dlake (npr podpazduha) pri športnikih (športnicah), ki se brijejo, pa še nikoli nisem slišal.

V praksi se mi sicer ne zdi vredno zgubljat časa s pretiranim groomingom, depilacijami, britjem in ne vem čem še vse, tako da po svetu hodim normalno poraščen. Ampak, če bi bil komercialno dosegljiv preprost pripravek, npr. krema, ki bi ustavila rast dlak, sem zagotovo med prvimi kupci. ;)

V prvi vrsti gre za osebne preference, vsekakor pa je tu tudi občutek pri intimnih opravilih v dvoje. Če ste kdaj stestirali, morda veste o čem govorim - občutek gole kože na goli koži zna biti precej... erotičen. ;) Tisti, ki si puščate brado, lahko poskusite, se obrijete in potem poročate, kakšen je občutek, ko partnerko/partnerja dejansko začutite na gladkem licu. :)
- Hoc est qui sumus -

FTad ::

imagodej, sem tudi sam istega mnenja :)

0bv10uStr0ll ::

OP je lep, negovan moški.... Prav, da išče nasvete na Slo-Tech, kajti smo tu vsi takšni!

Sicer nikogar ne obsojam, ampak pretirano ukvarjanje s svojim videzom se mi zdi... nepotrebno.

Mimogrede, poraščenost pa ne vpliva na sposobnost reševanja enačb. In to je tisto glavno kar šteje. 8-)
sudo poweroff

bambam20 ::

axul je izjavil:

Zdravo!

Imam dlake na hrbtu ki me motijo in jih bom odstranil, mi pa depilacija povzroča vraščene dlake in izpuščaje.

Odvisno kako močno si poraščen.

Drugače pa tale zadeva odlično pobrije dlake in lahko uporabljaš vsak dan.

Ni vraščenih dlak in izpuščajev.

https://www.philips.si/c-p/BG2036_32/bo...

Sam ga uporabljam od leta 2009.

imagodei je izjavil:

poweroff je izjavil:

Ko si jaz brijem brado, se nikoli ne vprašam, zakaj bi bilo to moteče. Enostavno mi bolj odgovarja, da sem brez brade (oziroma, da je dolga par mm, res se ne brijem dosledno vsak dan) kot pa bi bil bradat.

V bistvu, če bi obstajal preparat, preprost za uporabo in brez večjih stranskih učinkov, ki bi ustavil rast terminalnih dlak, bi se ga verjetno posluževal. Ker ne vidim niti ene prednosti dlak kjer koli po telesu. Morda je ta prednost obstajala pred 20 ali 50 tisoč leti, leta 2019 pa je ni. Zmanjševanje trenja, feromoni in kaj vem kaj še, je brez resne podlage. Moderni človek je, v primerjavi z vsemi svojimi predniki, obseden s čistočo in se nam močan telesni vonj zdi odbijajoč. Feromone, če jih slučajno zaznavamo podzavestno, sproti odstranjujemo s tuširanjem. Da bi bili pa zaradi trenja težava vneti predeli, kjer rastejo dlake (npr podpazduha) pri športnikih (športnicah), ki se brijejo, pa še nikoli nisem slišal.

V praksi se mi sicer ne zdi vredno zgubljat časa s pretiranim groomingom, depilacijami, britjem in ne vem čem še vse, tako da po svetu hodim normalno poraščen. Ampak, če bi bil komercialno dosegljiv preprost pripravek, npr. krema, ki bi ustavila rast dlak, sem zagotovo med prvimi kupci. ;)

V prvi vrsti gre za osebne preference, vsekakor pa je tu tudi občutek pri intimnih opravilih v dvoje. Če ste kdaj stestirali, morda veste o čem govorim - občutek gole kože na goli koži zna biti precej... erotičen. ;) Tisti, ki si puščate brado, lahko poskusite, se obrijete in potem poročate, kakšen je občutek, ko partnerko/partnerja dejansko začutite na gladkem licu. :)

Lasersko odstranjevanje dlak z aleksandritnim laserjem, je kot sem zasledil po mnenju dermatologov dr. med trajno.
Ni pa nujno komercialno enostavno deosegljivo.
Nisem pa še naletel na nikogar, ki bi mi to potrdil.

Invictus je izjavil:

Pred poletjem daš 20 EUR, in greš na depilacijo.

Od srede junija do srede septembra drži.

Ali pa si najdeš punco, ki ima rada kosmate ;). Jih je dovolj...

Sem šel in sem imel 2 tedna rdečo vneto kožo polno rdečih bulic ki so vraščene dlake

Zgodovina sprememb…

Načeloma bi pomagali tudi nekateri (topičniTM) pripravki, ki jih uporabljajo ljudje, ki trpijo za plešavostjo. Gre za zdravila, ki delujejo kot anti androgeni (antagonisti androgenskih receptorjev) ali kot inhibitorji encima 5-alfa reduktaza, ki blokirajo pretvorbo testosterona v DHT.

So pa, kot je meni znano, relativno drage zadeve in če uporabljaš na večjem delu kože, namesto zgolj na skalpu, zna bit to drag špas. Pa tu je še vprašanje prehajanja učinkovine v telo, če bi nanašal na tako velikem področju - potem ima lahko že sistemske učinke in stranske učinke od zmanjšanega libida do motenj erekcije ...

Definitivno pa nekateri tisti, ki antiandrogene in inhibitorje 5-AR jemljejo oralno (zaradi težav s prostato ali zaradi plešavosti) poročajo o zmanjšani poraščenosti po telesu.
- Hoc est qui sumus -

Tilen ::

bambam20 je izjavil:

Tudi jaz. Super stvar.

Sedaj je novejša serija.

https://www.philips.si/c-p/TT2040_32/bo...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Kako varni pa so laserji? Glede na to, da stalno poslušamo o škodljivosti UV sevanja... (in na kateri valovni dolžini sploh delujejo?)
sudo poweroff

jype ::

Tilen je izjavil:

Sedaj je novejša serija.
Ker na škatli piše, da je dobra samo za dlake pod vratom, sem jo kupil za striženje las.

poweroff je izjavil:

Kako varni pa so laserji? Glede na to, da stalno poslušamo o škodljivosti UV sevanja... (in na kateri valovni dolžini sploh delujejo?)
Dovolj pomehkužen, da ga je strah laserjev, ne pa dovolj, da bi ga bilo strah posmeha pravih, kosmatih moških?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

looser ::

Jaz bi se pa dal (zdravo) zlaserirat, da ne bi bilo potrebno briti (na večih mestih), ker, ehm, pač, a ne, je bolj pristna interakcija. Kaj si kdo misli o poraščenosti, je njegova stvar, sam skušam biti samo praktičen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

kingsix ::

S čem se pa kaj brijete po jajcih?

codeMonkey ::

poweroff je izjavil:

UV se predvsem uporablja v oftalmologiji, medtem ko se za lepotne zadeve uporablja laserje v videnm in bliznjem IR spektru. Naceloma so zadeve preverjene s klinicnimi studijami.

jype ::

kingsix je izjavil:

WD40 in fajercajg. Najdle drži.

jype je izjavil:

Tilen je izjavil:

Sedaj je novejša serija.
Ker na škatli piše, da je dobra samo za dlake pod vratom, sem jo kupil za striženje las.

poweroff je izjavil:

Dovolj pomehkužen, da ga je strah laserjev, ne pa dovolj, da bi ga bilo strah posmeha pravih, kosmatih moških?

Saj za ženske sprašujem... :))
sudo poweroff

St753 ::

poweroff je izjavil:

Saj za ženske sprašujem... :))

Jst sem bil pa preprican, da tebe zenske ne zanimajo, samo enacbe. :P

Za njihovo zdravje gre! :))

Sicer pa me je zanimalo na kakšni valovni dolžini in kako močno svetijo ti laserji. Kar je osnova za eno prav super - enačbo. ;)
sudo poweroff

Tilen je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Tudi jaz. Super stvar.

Sedaj je novejša serija.

https://www.philips.si/c-p/TT2040_32/bo...

Vem. Samo mislim, da je brivska glava enaka pri vseh modelih.

kingsix je izjavil:

S temle.

https://www.philips.si/c-p/BG2024_15/bo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Britje po jajcih je za pussyje. Pravi moški se tam voska. >:D
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Britje po jajcih je za pussyje. Pravi moški se tam voska. >:D

Bi te rad videl, kako si voskaš jajca polna dlak.

Bil bi presenečen, kako zlahka gredo dlake s korenino vred iz kože na jajcih. 8-O Ostale sramne dlake, neposredno nad penisom... E, tisto je bolj zabavno... >:D
- Hoc est qui sumus -

donvito ::

Ko je ravno o britju ... KLIK
sem se nasmejal, kot že dolgo ne. :))

Meiniken ::

donvito je izjavil:

Ko je ravno o britju ... KLIK
sem se nasmejal, kot že dolgo ne. :))

excuse me, what the fuck :))

Egidij88 ::

This is gold! :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Depilacijska krema

Oddelek: Loža
163575 (3185) metsis
»

1 naprava all in one: Brivnik za lase, pristrižnik brade, brivnik telesa

173407 (2936) Klamzi
»

Pretirana poraščenost

166888 (4533) BivšiUser2
»

Kakšen brivnik za britje po telesu kupit?!

188285 (6113) RejZoR
»

barva dlak (strani: 1 2 )

8522237 (20001) 49106

Več podobnih tem