Forum » Pomoč in nasveti » Ipad geslo
Ipad geslo
tiltech ::
Eno vprašanje, če bi mi lahko kdo pomagal, pa če je sploh mogoče. Dobil sem v dar Ipad tablico in sem posodobil na IOS 12. Nisem vedel, da je potrebno uporabniški račun, ki ga je ustvaril kupec. Jaz človeka ne dobim in mi ne odpisuje, da bi mu rekel za te podatke. Kupil jo je on, ker sem bil zraven, dal mi pa ni nobenih papirjov ali kaj podobnega. On živi v evropi in si dopisujeva. Sedaj pa že par meswecov ni bilo odgovora. Jaz tablice ne morem uporabljat, ker ne morem v app store in sploh nič. Kaj lahko naredim in če se da.
Hvala
Hvala
shadeX ::
Tablico ta trenutek lahko uporabljaš ampak samo v app store ne moreš? Ali se ti je tablica izklopila (ker se je posodobila) in brez gesla nimaš več vstopa?
Če je prva možnost, potem v app store lahko prideš s svojim računom (se samo odjaviš iz iTunes & App Store). To je ločeno od iClouda, ki je pa vezan na lastnika. Če te sprašuje po geslu, ki je bil prvotno vpisan tega pa ti ne veš, potem je edina možnost da dobiš lastnika. V nasprotnem primeru tablice ne moreš več uporabljat.
Če je prva možnost, potem v app store lahko prideš s svojim računom (se samo odjaviš iz iTunes & App Store). To je ločeno od iClouda, ki je pa vezan na lastnika. Če te sprašuje po geslu, ki je bil prvotno vpisan tega pa ti ne veš, potem je edina možnost da dobiš lastnika. V nasprotnem primeru tablice ne moreš več uporabljat.
Furbo ::
To je zaščita proti kraji, ki je ne moreš obvoziti brez gesla oziroma sodelovanja lastnika.
Ne vem sicer zakaj bi se tvoj dobrotnik prijavil v novi ipad, ki ga je imel namen podariti.
Reci mu, naj ga na daljavo zbriše (find my iphone) in odstrani iz njegovega računa.
Ali pa ti bo moral zaupati njegovo geslo, da ga ti potem lahko prijaviš nase.
Ne vem sicer zakaj bi se tvoj dobrotnik prijavil v novi ipad, ki ga je imel namen podariti.
Reci mu, naj ga na daljavo zbriše (find my iphone) in odstrani iz njegovega računa.
Ali pa ti bo moral zaupati njegovo geslo, da ga ti potem lahko prijaviš nase.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
Po moje mi je hotel narediti uslugo in vpisal, ker jaz zelo slabo vidim. Hec je v tem,da ga je tudi on pozabil. Nato sem se obrnil na apple pomoč in so mi rekli, da mora on na apple javiti svoje podatke. Od takrat napreje mi več ne odpisuje. Če se bo kaj javil mu bom rekel, če pa ne, potem jo pa lahko vržem v kanto.
Tablica se je ugasnila in sedaj sem na začetku in ne morem notri brez gesla. Sem jo že imel v Mariboru na apple centru in mi niso morali pomagat. Ampak tam je potrebno vse po zakonu.
Očitno človek ni vedel, da je tako zakomplicirano, če pozabiš geslo. Tudi sam sem novinec na appovih napravah in sem bolj uporabnik androida. Android ima slo podporo za govor, apple ne. Sedaj bi jo pa rad prodal, ker jo ne morem uporabljat zaradi vida.
Je dovolj, če povem njegove podatke naslov ali mora prav on klicati na apple?
Tablica se je ugasnila in sedaj sem na začetku in ne morem notri brez gesla. Sem jo že imel v Mariboru na apple centru in mi niso morali pomagat. Ampak tam je potrebno vse po zakonu.
Očitno človek ni vedel, da je tako zakomplicirano, če pozabiš geslo. Tudi sam sem novinec na appovih napravah in sem bolj uporabnik androida. Android ima slo podporo za govor, apple ne. Sedaj bi jo pa rad prodal, ker jo ne morem uporabljat zaradi vida.
Je dovolj, če povem njegove podatke naslov ali mora prav on klicati na apple?
zee ::
1. Gres na iCloud.com.
2. Pritisnes Forgotten your Apple ID or password?
3. Sledis navodilom. AppleID od prvotnega lastnika imas ze na iPadu.
Nic pretirano tezkega.
Ceprav:
In:
Doesn't compute.
Nic pretirano tezkega.
Ceprav:
Dobil sem v dar Ipad tablico
In:
Jaz človeka ne dobim in mi ne odpisuje, da bi mu rekel za te podatke. Kupil jo je on, ker sem bil zraven, dal mi pa ni nobenih papirjov ali kaj podobnega.
Doesn't compute.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
shadeX ::
1. Gres na iCloud.com.
Nic pretirano tezkega.
Še vedno mora biti prisoten lastnik, da se vpiše v mail in dobi reset link. Vmes pa tudi odgovori na vprašanja, ki jih je zastavil ob prvem kreiranju računa. Kako točno mu lahko tvoj pristop pomaga?
Furbo ::
Greš na icloud, ko bo velikodušnež dobil mail, bo morda videl, da ni to nič takega in ti zresetiral zadevo na daljavo.
Drugače ga pa lahko samo prodaš za rezervne dele.
Drugače ga pa lahko samo prodaš za rezervne dele.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Nekaj sem študiral in se spomnil, da on sploh ni vpisal gesla. Ko sem vklopil in začel razislkovat in šel na app store je bila zahteva za id in geslo. Nimam pojma, kako to gre z applom. Ker nisem nikoli bil uporabnik njihovih naprav.
Nato sem vprašal na apple center v MB in so mi povedali zato.
Mogoče kdo ve, kakšne podatke potrebujem za obnovo teh podatkov? Ker imam njegov email in domači naslov.
Nato sem vprašal na apple center v MB in so mi povedali zato.
Mogoče kdo ve, kakšne podatke potrebujem za obnovo teh podatkov? Ker imam njegov email in domači naslov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 27339 (24154) | Mavrik |
» | Iphone testOddelek: Mobilne tehnologije | 2215 (1533) | shadeX |
» | V končni verziji iOS 7 najdeni že dve luknjiOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 13489 (9772) | driver_x |
» | iPAD da ali ne ?Oddelek: Kaj kupiti | 11059 (8910) | Lonsarg |
» | Apple iPad kompatibilnostOddelek: Mobilne tehnologije | 7270 (6775) | MedusasPath |