» »

NVIDIA Ampere (2020)

NVIDIA Ampere (2020)

Temo vidijo: vsi
««
113 / 222
»»

Senior Dev ::

Hudič 6900 XT se trenutno najbolj splača ker Nvidia kartic zgleda da več ne delajo. :))
https://www.mindfactory.de/product_info...
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Meizu ::

6900xt je itak king med GPUji trenutno.

scythe ::

Meizu je izjavil:

6900xt je itak king med GPUji trenutno.

Res je, je preslaba za rudarjenje, zato jo lahk dobiš še za normalno ceno.

Hvalabogu. Nadoknadi v igrah.

FlyingBee ::

Na srečo so radeonke tokrat slabše od geforcev v miningu, občutno.

V igrah bo verjetno 6900xt boljši FineWine.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Zgodovina sprememb…

lojz123 ::

Na computeruniverse včeraj Asus TUF in STRIX 3080 pošle v nekaj urah
danes 3 modeli EVGA 3080 2 modela sta še na zalogi :) cena pa od 1300 naprej :'(

slon ::

To je zgleda se ok cena
Ta na linku pa je odraz sedanjega casa oz. norije cen
https://www.bolha.com/nvidia-graficne-k...
Nevem v kam to pelje.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

En je imel danes na bolhi 3080 tuf za 970eur in je v 2 minutah prodal.

Computeruniverse nima 3080 listanih.
New Sphincter Kvartet:

Computeruniverse ni resna trgovina. Nategujejo z zalogami, dobavami, odpošiljanjem... 1000 problemov. Še dobro da imajo dober sistem za preklic naročil ki ti samodejno vrne denar na Paypal.

Markoshop je ime 3080 ftw3 ultra za 1449eur in so jo v par urah prodali.
New Sphincter Kvartet:

Computeruniverse je vredu trgovina, pred pol leta vse lepo prišlo, brez zamud.

Pol meni mal ponujajo za RTX3080, smo komi pri 1150€ :D

neo5468 ::

Sem ravnokar naročil na amazon.it, bomo vidl če bo naročilo šlo čez, denarja še niso vzel:

https://prnt.sc/xrwgc7

Link je bil aktiven 3-4 sekunde, tako da če nisi stisnu buy now takoj, je že takoj vse pošlo. Nenormalno.

yayo ::

pa si vedel vnaprej, da bodo imeli ali si slučajno nabasal na priložnost?

Na discordu maš en server, ko ti instantno pinga ko pride drop na amazon. Jaz sem si naštimov še push notification v Chrome browserju. Lahko izbereš vse od novih Ryzen procesorjov, RX6800, RX6800XT, RTX 3060ti/3070/3080/3090. Išče drope po francoskem, španskem, nemškem pa italjanskem amazonu. Na amazonu si moraš naštimat 1 click order pa obkljukat bančno kartico za instantno plačilo, da samo buy now klikneš pa confirm. Če ga daš v voziček, bo že prepozno, ker te bo nekdo drug prehitel.

So pa RTX 3080 dropi zelo redki. Danes je dropalo samo 2x v celem dnevu. Dropa Asus STRIX, Asus TUF OC, GAMING OC, VISION pa ZOTAC AMP verzijo. RTX 3070 dropa večkrat kot 3080, tako da če za to gledaš, imaš večjo šanso. So pa isti modeli kot zgoraj našteti, cena pa 700€. Največkrat dropa VISION na amazon.de (to je isto kot GAMING OC, samo da je bele barve).

scythe je izjavil:

Computeruniverse je vredu trgovina, pred pol leta vse lepo prišlo, brez zamud.

Pol meni mal ponujajo za RTX3080, smo komi pri 1150€ :D

Trenutno pod 1300 sploh ne glej, danes je je šla Ultra za 1449eur.
New Sphincter Kvartet:

pegasus ::

Dropi? A to zdaj že igrate igrce v real lajfu? Dobro so vas strenirali ... ;)

pegasus je izjavil:

Dropi? A to zdaj že igrate igrce v real lajfu? Dobro so vas strenirali ... ;)

Jep. Če ne igraš te bolane igrice, moraš dosti več € dati :D. Ubistvu si lucky če sploh kej najdeš in stock. 3070 so po 900€ in 3080 čez 1200€.

Zakaj bi "moral" dati?

Also Stanford marshmallow experiment @ Wikipedia

Moraš več dati ja, ker so cene v vseh storih višje, če zamudiš te drope. Rajši čakam par dni na drope in dobim za dosti manj, kot pa kupim zdajle v neki trgovini za 1300€. Lahko pa tudi čakaš 2-3 mesece, da se stvar stabilizira, po želji. Če pa igraš na karto zakaj kupit gpu danes, je pa odgovor, ker ga rabiš. Trenutno sem na integrirani grafični od i7 10700k :D.

Alien123 ::

slon je izjavil:

To je zgleda se ok cena
Ta na linku pa je odraz sedanjega casa oz. norije cen
https://www.bolha.com/nvidia-graficne-k...
Nevem v kam to pelje.

Preden so prišle nove serije, so bili skoraj vsi tukaj pametni kak bodo dobili 3080ke za 700€ in da so bile 20xx overrated. Zdaj pa je folku 1300€ normalna cena. Lol wtf:))

Toliko časa traja, da se folk privadi na nove številke ...

Magic1 ::

Države sipajo denar, folk pa ima zelo omejene načine zapravljanja. Se bo situacija spremenila in bo drugače.
Magic

Bwaze6 ::

Pa rabi biti drugače?

Da je telefon "jurja", so nas kar navadili.

Grafična, potrebna za 1080p gaming (brez raytracinga) je tudi v tem bizarnem stanju še vedno cenovno dostopna, oziroma bo, ko pridejo v trgovine. Vse nad tem je pa "1337" luksuz. Pa kaj, če je prejšnji 400 - 500 EUR midrange zdaj jurja, višji razred je šel iz 700 na 1200+ (kot je bila 2080 Ti), 3090 pa je dobila Titan liniji primerno ceno. As it should be?

Skyman ::

NVIDIA GeForce RTX 3080 / RTX 3080 Ti 20 GB Graphics Card Alleged Specifications & Benchmarks Leak Out, On Par With An RTX 3090

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx...

Machete ::

Hecen dodatek - On par with 3090. Razlike on avg 3080-3090 je pa 10 FPS..
(Ja ok 20 GB)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

In poj morajo itak poleg vseh "bench" testov se dodat kok mininga prinasa :(

Sj dokler bodo take cene bo tud 3080/TI 20gb 1700€ z lahkoto..

Skyman je izjavil:

NVIDIA GeForce RTX 3080 / RTX 3080 Ti 20 GB Graphics Card Alleged Specifications & Benchmarks Leak Out, On Par With An RTX 3090

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx...

To nam pred nosom bingljajo že od oktobra. Je pa praktično februar. 4 mesece, pa še nič od tega. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

neo5468 je izjavil:

Sem ravnokar naročil na amazon.it, bomo vidl če bo naročilo šlo čez, denarja še niso vzel:

https://prnt.sc/xrwgc7

Link je bil aktiven 3-4 sekunde, tako da če nisi stisnu buy now takoj, je že takoj vse pošlo. Nenormalno.

Ne boš dobil kartice.

FireSnake ::

Kako veš?

Jaz sem iz Amazona B-die 32GB RAM-a, ki je (takrat) stal 420€ dobil za 170€.
In to dva paketa.
Dokler nisem dobil v roke (in pregledal) sploh nisem verjel, da bo šlo skozi.

m0LN4r ::

Za FullHD ne rabte vec, kot eno rabljeno RX 470 8GB, kaj sanjate o 3070 in 3080...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Itak da rabš, da so frejmi visoki in stabilni.

Če Amazon ne zavrne v 24urah, potem ima 99% da bo dobil paket, edino če bodo napisali da ni dobavljivo :D

P.S

Za RTX3080 mi ne več pisat, prodano!

XS!D3 ::

scythe je izjavil:

Če Amazon ne zavrne v 24urah, potem ima 99% da bo dobil paket, edino če bodo napisali da ni dobavljivo :D
!

No ja, ja sem imel ob izidu naročeno Zotac 3080 in zaradi njih tudi skenslal drugo naročilu. Cel teden so obljubljali da bo dostavljeno konec tedna šele na obljubleni dan dostave so naročilo enostavno preklicali.

XS!D3 je izjavil:

scythe je izjavil:

!

No ja, ja sem imel ob izidu naročeno Zotac 3080 in zaradi njih tudi skenslal drugo naročilu. Cel teden so obljubljali da bo dostavljeno konec tedna šele na obljubleni dan dostave so naročilo enostavno preklicali.

No to je pa kriza, jaz še nisem imel takega problema.

Za koliko si jo prodal?
New Sphincter Kvartet:

Skor 3 vijolčne, kupec je tak iz tega foruma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scythe ()

FireSnake je izjavil:

Kako veš?

Jaz sem iz Amazona B-die 32GB RAM-a, ki je (takrat) stal 420€ dobil za 170€.
In to dva paketa.
Dokler nisem dobil v roke (in pregledal) sploh nisem verjel, da bo šlo skozi.

To si kupil al neko ukradeno robo ali pa nimaš bdie čipa noter in je samo firmware naložen ki te heca da je bdie.

Ga ni trgovca v EU oz. kar celem svetu, ki bi ti lahko 32GB bdie prodal za 170eur brez, da nardi ogromen minus. Toliko radodarni pa spet niso.

FireSnake ::

https://www.amazon.de/-/en/ZHEBEI-RTX30...

Neznana firma.
Cena primerna (to naminaš v dveh tednih).
/s

Kaj je tako posebnega na tem produktu?

Za razliko od večine ostalih jih je 20 na zalogi. Če delaš mining rig, in ti je pri tem poglavitnega pomena izgled, je to best (and only) buy, ne moreš imeti riga z različnimi karticami, no!

Bogati bodo imeli še več denarja, razen shorterski gambelrji. Nimaš kaj, tale Američan je od ameriškega PNY celoletno zalogo kupil, heheh, očitno ima veze tam.
New Sphincter Kvartet:

Eh ena in ista slika že mesece, pa teh bogih 70 kartic vlačite gor in dol, kot da jih je 70 tisoč.

Tale Evga se dela norce, dobim ob 5.40 mail, da je na zalogi RTX3060Ti oz. 08G-P5-3663-KR. Pogledam na stran, nema zaloge :'(

8 ur naj bi imel časa za naročilo... EVGA is bullshit.
New Sphincter Kvartet:

Magic1 ::

In? Ali imaš urejeno, da si lahko videl mail instantno? Ali misliš da so poslali mail le tebi? Večina mail clientov je nastavljeno po defaultu, da čekira server na xx minut. Preden si ti mail dobil/videl, je xx ljudi že opravilo svoje.
Magic

m0LN4r ::

Machete je izjavil:

Eh ena in ista slika že mesece, pa teh bogih 70 kartic vlačite gor in dol, kot da jih je 70 tisoč.

Kot, da ta vlki nimajo boljsega dela kot slikat svoje farme in slike objavljat, noben noce instant skandala, da imajo dogovorjena prednarocila z dobavitelji. Kitajci pa direkt s tovarno.

Sem pred kratkim gledal kako je en kitajc na social media 24h story razkazoval svojo okol 1000 kvadratnih metrov veliko farmo, zravn pa se rece, thats one of the smaller ones out here. Da si lazje predstavljate, bla je ena cela hala, kot telovadnica polna graficnih.

Aja pa na ruse ne pozabmo, tam gori ko je hladno minajo okol 600-1000BTCjev mesecno. Sam o rusih nic ne slisimo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Jebiga. Delovnih strojev se trenutno ne da kupiti za igranje iger. Face it.

scipascapa ::

scythe ti vsaj email dobiš.

ja eni pa ne bu ne mu od evge.S tem ko ti dobis mail je 8h rezervirana,glede cene pac vrjetno na to ceno kot je napisana dodas 22% ddv? in poštnina ter to je koncna cena ali kako to gre?

slon ::

https://www.mindfactory.de/product_info...
3080 na zalogi in tudi 3070
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

Uff, te EVGA so pa grde.
Sem prodal znancu RTX 3080 za 1500€ in vzel, pazi to, GeForce RTX™ 3090 SUPRIM X 24G. Pomoje ker dobra naložba. Dva meseca je narudarila to razliko v ceni imo, tako da je bila to dejansko menjava. 8-)
««
113 / 222
»»