» »

NVIDIA Ampere (2020)

NVIDIA Ampere (2020)

Temo vidijo: vsi
««
141 / 222
»»

FlyingBee ::

Kje pa so 3080 med 1200 in 1300 in kje si dobil marca 3070 za 770eur?
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

yayo ::

Jeff Bezos vas ma rad. 8-)
EDIT v resnici sem plasiral naročilo 28. februarja pa sem šel nekaj minut kasneje editirat naslov kar me je potisnilo med zadnja mesta v čakalno vrsto (NIKOLI editirat naročila na Amazonu, če ni nujno!). Potem sem čakal dva tedna in kontaktiral support skozi chat. Govoril sem z albanko Marinelo (Amazon.it) ki je rešila problematiko, tako da sem kartico dobil 25 marca, poslana je bila 19.ega. S poštnino 789 evrov - sem lagal bila je 779 evrov ali nekaj takega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Meizu ::

To si dobil iz španije refurb. Nove ne grejo niti po nabavni neto ceni za tak denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

tabata ::

Meizu je izjavil:

Pff, optimisti. :D

RTX3070 so trenutno 1500eur, RTX3080 so nekje med 2200-2500eur, RTX3090 cca. 3000eur. 3080Ti bo realno nekje med 3080 ter 3090, torej od cca. 2700eur dalje. Preostanek 300eur do RTX3090 boš doplačal za ekstra VRAM napram 3080Ti.

Seveda. 5000€ bojo dajali gamerji in ostali proji za RTX 3080 Ti katera ne bo rudarila. Si brihten. 1250€ max.

pegasus ::

1250? Prepolovi in zaokroži navzdol.

3080ti rudari nad 110mhs, tako da bo cena kar lepo med 3080 in 3090, kolikor bodo pač takrat.
New Sphincter Kvartet:

Meizu je izjavil:

To si dobil iz španije refurb. Nove ne grejo niti po nabavni neto ceni za tak denar.

:)) njet, brand new. Zdaj so tam 900-1000 EDIT 3070ke
EDIT2 Asusov nemški official shop je imel nekaj dni nazaj TUF 3080 za 1199 evrov Stryx pa za 1300 evrov. Problem jih je upecat ker jih na tisoče ljudi in botov lovi. Gredo v dvajsetih sekundah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Meizu ::

njet, brand new.

Da bi ti vedel, koliko GPUjev se proda kot refurbov v "brand new" etiketi.

Skyman ::

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Gaming Graphics Card Unveil on 18th May, Reviews on 25th & Launch on 26th May

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx...

FlyingBee je izjavil:

3080ti rudari nad 110mhs, tako da bo cena kar lepo med 3080 in 3090, kolikor bodo pač takrat.

Ta možnost bo onemogočena. Za rudarjenje dojo prodajali izključno rudarske kartice s starimi čipi. 1250€ max za kvalitetno RTX 3080 Ti 12GB, Founders okoli 1050€!!!

scipascapa ::

sure, keep dreaming.

NVIDIA GeForce RTX 30 "Lite Hash Rate" series to begin shipping mid May

https://videocardz.com/newz/nvidia-gefo...

oo7 ::

Se cene kaj umirjajo ?

Bwaze6 ::

Vprašaj raje v temi o kriptu. So bolj na tekočem, po čem bi morale biti grafične kartice. PC gaming je pa do nadaljnega joke.

Do GTA 6 se bo upam, da že umirilo. Sicer pa bomo videli kako bo po PoS Ethra?
New Sphincter Kvartet:

FireSnake ::

oo7 je izjavil:

Se cene kaj umirjajo ?

Poslabšalo.
Pred dobrim mesecem so bili dropi na 1900 do 2100€
Zdaj: 2400+
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

DarwiN ::

Bojda bo kmalu šlo na bolje.. Tokrat čist zares. :)

1. ETH profitabilnost pada navkljub rekordni vrednosti ETHja. Povrh tega prihajajo maja/junija na trg dedicated minerji, ki so precej močnejši in bolj učinkoviti od GPUjev.
2. Pandemija se počasi umika in s tem pada potreba po PC komponentah
3. AMD je zakupil večje količine silicija in tudi Nvidia obljublja več kartic.
4. Od junija naprej bodo imele vse RTX kartice ETH limiter (upajmo da tokrat učinkovit), medtem pa so VSE preostale kriptovalute PRECEJ manj profitabilne.
5. Kmalu izidejo NAVI23 (6600XT) in RTX 3050/TI kartice, ki imajo še manjša jedra in jih bo še lažje proizvajat v večjih količinah.

Skratka, stay tuned. :)

In pol bo konec leta mehurček počil, kar bo preplavilo trg z rabljenimi GPUji, cene bodo padle na all-time low - in za povrh naj ravno takrat še Intel lansira svoje kartice? :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Pep3Laugh ::

nevem sicer upam da bo nvidia se res malo bolj potrudila z tem mining limiter-jem, mehurček pa ne vidim da bi kaj kmalu počil če sploh bo.
Smo že kar dolgo v "mehurčku" ampak se mi zdi da nismo niti blizu koncu, upam da bo z 3080ti in temi eth-limit kaj bolje ampak do konca leta verjetno prav dosti boljše ne bo.
Pa tudi zanimivo kako vsaj osebno vidim samo Rtx 3060 v stock in tam pa tam kakšna 3070 po bolanih cenah, 3060ti pa je nisem še videl v stock odkar je prišla ven.

mtosev ::

Eno vprašanje a je moja 2080 super z 8gb hitrejša od 3060 z 12gb rama?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mato989 ::

A tega ne znaš pogooglat?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Je, 2080s je v povprečju hitra kot 3060ti 8gb. Vse tri omenjene imajo dovolj rama, ker je 4k perf še vedno mediocre, za manj pa je 8gb vrama več kot dovolj.
New Sphincter Kvartet:

Na koliko jo ocenite?

Sredi maja bo paperlaunch.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

1350eur.

potem bo pa nasledno vprasanje kok je 308OTI bolsa od 2080Super :))

DarwiN je izjavil:

Bojda bo kmalu šlo na bolje.. Tokrat čist zares. :)

1. ETH profitabilnost pada navkljub rekordni vrednosti ETHja. Povrh tega prihajajo maja/junija na trg dedicated minerji, ki so precej močnejši in bolj učinkoviti od GPUjev.
2. Pandemija se počasi umika in s tem pada potreba po PC komponentah
3. AMD je zakupil večje količine silicija in tudi Nvidia obljublja več kartic.
4. Od junija naprej bodo imele vse RTX kartice ETH limiter (upajmo da tokrat učinkovit), medtem pa so VSE preostale kriptovalute PRECEJ manj profitabilne.
5. Kmalu izidejo NAVI23 (6600XT) in RTX 3050/TI kartice, ki imajo še manjša jedra in jih bo še lažje proizvajat v večjih količinah.

Skratka, stay tuned. :)

In pol bo konec leta mehurček počil, kar bo preplavilo trg z rabljenimi GPUji, cene bodo padle na all-time low - in za povrh naj ravno takrat še Intel lansira svoje kartice? :))

Vse na pamet!
Vsaj v točki 2. To sranje (čeprav si vsi želimo) ne gre nikamor.
EU, USA in kitajci na veliko printajo €/USD in jene.
Kje presežek konča?

Tu je negacija tega, kar ti v točki 2 trdiš.

Stay tuned, da se boš, s svojimi trditvami, osmešil.

Dve vejici sta v zadnji povedi odveč.
New Sphincter Kvartet:

Zna biti!
Eni jih dajejo tako malo, da glava peče.
Jaz, (pre)velikokrat, dam kako preveč.
Ko kasneje za sabo berem... bi se včasih za uho potegnil.

Leteča muha: 2000€ bodo.

Vse kar je nad 800eur je odločno preveč za grafično kartico, ampak tako pač je trenutno. Napovedovanje prihodnosti pa je vedno nehvaležno. Imaš denar, da kupiš 3090 za 2500eur, zakaj pa ne, lucky you. FlyingFly bi bila leteča muha.
New Sphincter Kvartet:

FlyingBee je izjavil:

Dve vejici sta v zadnji povedi odveč.

Povej mi, ali obvladaš vejice, in povem ti, kdo si. Vejice so mojstrovina. Rabiš leta in leta izkušenj...

drugačepa bi povedal da je zdaj situacija na grafičnih kartah taka da bi se cene lahko umirile same od sebe z nižanjem profitabilnosti rudarjenja
vzemimo da nekdo danes ko je ethereum na rekordni ceni rudari s kartico za 2500€ (rtx 3090) in ima profit 200€ na mesec je to verjetno zelo slaba naložba kajti v dobrih časih si pokril investicijo v dveh mesecih zdaj rabiš že deset in smo na rekordnih cenah in prometu

če malce pošpekuliramo bi na koncu poletja zaradi kitajskih namenskih naprav beri antminer ki zamenjajo 50-100 kosov povprečnih kartic za rudarjenje znala profitabilnost padit v brezno proti 0 ali v negativno zaradi stroška elektrike
dajmo povedat da se bo dalo kupovat pozno poleti ali zgodaj jeseni kartice za normalno ceno lahko rečem v 80% in če se to ne zgodi dajmo povedat da si obrijem brke

mirancar ::

bril si boš brke. tud če danes balon poči, bo trajal vsaj pol leta preden bo Ethereum počasi šel pod 500$

mirancar je izjavil:

bril si boš brke. tud če danes balon poči, bo trajal vsaj pol leta preden bo Ethereum počasi šel pod 500$

mirko če pade eth cena in profitabilnost se najprej izklopi evropa in amerika in to vpliva na cene

ETH profitabilnost je že padla, ker je težavnost narasla skoraj eksponentno, zdaj ko "cel svet" rudari..

Govoriš kot, da je ETH edina valuta, ki jo je moč rudariti.

mirancar ::

druge valute so vseeno premalo vredne, če bi se teh 560k GH/s usralo zdaj na njih

Exactly.. Bi pohrustali preostale valute za čas posla in bi profitabilnost padla skoraj na 0.

A resizable bar je na voljo samo za 30 series? Sn updajtal bios za plato, ki podpira resizable bar pa vidim, da je supported samo za 30 series in ni podpore za 20 series. Oh well.

"Lepe" cene

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti listed early for 1338 to 2257 USD

https://videocardz.com/newz/gigabyte-an...

Norija, ampak le potrpežljivo pa bo.
New Sphincter Kvartet:

Tocno tako,upam da po poletju vsaj da si nabavim spodobm build z eno solidno grafiko.Ce ne bom pa preko evge "narocil" samo ko ze 3080 cakam 5 mescev pa ne bu ne mu od evge

A to naročilo pri EVGA je, ko na strani izdelka pošlješ poizvedovanje ali kje drugje?

Postaviš se v vrsto na njihovi eu strani, ampak cene lahko, da ne bodo več iste.
New Sphincter Kvartet:

Ko sem sel v vrsto je bila cena pod 700€ seda je cca 771€ + 21% davka moram doplacat..Samo ta vrsta je res dolga tako da tud po 4 mesecih nimam upanja da pridem na vrsto pred 50 serijo ahah

New Sphincter Kvartet:

ekola, če ni kdo že pripopal. Združuje gaming z rudarstvom ;)

FlyingBee je izjavil:

3090 za dobrih 3600eur
https://www.markoshop.si/komponente/754...

3500€ preko mene.

Konlov ::

Imaš brezplačno dostavo kot oni8-)?

scythe ::

Skyman je izjavil:

Tocno tako,upam da po poletju vsaj da si nabavim spodobm build z eno solidno grafiko.Ce ne bom pa preko evge "narocil" samo ko ze 3080 cakam 5 mescev pa ne bu ne mu od evge

Jaz sem se prijavil na vse grafične decembra, do zdaj sem prišel 2x na vrsto. Enkrat 3060Ti FTW in je prišla 1 mesec od oddaje naročila , in Aprila za RTX3090 FTW...do danes status ¨ Pending Shipment¨
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scythe ()

Lepa,jaz sem se prijavil na 3080FTW,kolega mislim da je vzel isto FTW verzijo 3060TI ali navadno 3060,pa pravi da ni dobil še nič.Sem pa vmes opazil da 3080 FTW ni bila moznost notify ampak samo XC verzija,sedaj pa spet FTW in XC nima vec notify me opcije.Je vrjeto glede zaloge da nekih verzij zmanjka itd..Koliko si še doplacal poleg tiste cene kot je zapisano na eu.evga.com strani?
««
141 / 222
»»