Forum » Kaj kupiti » Nakup računalnika - sestava.
Nakup računalnika - sestava.
Extreme_12 ::
Živijo,
Potrebujem pomoč pri nabavi potrebnih komponent za sestavo rač. O samih rač. ne vem kaj dosti. Pred novim letom mi je crknil prenosnik. Namen sem imel kupiti že sestavljene rač. ... ampak sem si premislil.
PC bom upor za domačo uporabo, net, delo.
Matična 60-90€
Napajalnik 30-50€
RAM 2x4gb cc 2x30/40€ (HyperX vs. Ballistix)
SSD
Že kupljeno: ohišje, hladilnik za procesor ARCTIC Freezer 33 ... monitor ...
Mogoče bi potem še nadgradil grafično itd.
Predvsem me zanima, kaj predlagate > bi mogoče, kje dobil rabljen procesor in ga potem zamenjal z novim istim/boljšim ??? Cena novega bi izbiral med 100-150€.
Hvala vsem za pomoč.
Potrebujem pomoč pri nabavi potrebnih komponent za sestavo rač. O samih rač. ne vem kaj dosti. Pred novim letom mi je crknil prenosnik. Namen sem imel kupiti že sestavljene rač. ... ampak sem si premislil.
PC bom upor za domačo uporabo, net, delo.
Matična 60-90€
Napajalnik 30-50€
RAM 2x4gb cc 2x30/40€ (HyperX vs. Ballistix)
SSD
Že kupljeno: ohišje, hladilnik za procesor ARCTIC Freezer 33 ... monitor ...
Mogoče bi potem še nadgradil grafično itd.
Predvsem me zanima, kaj predlagate > bi mogoče, kje dobil rabljen procesor in ga potem zamenjal z novim istim/boljšim ??? Cena novega bi izbiral med 100-150€.
Hvala vsem za pomoč.
hojnikb ::
povej budget za cel komplet in kaj točno se bo delalo (igre?) pa boš dobu primerne predloge
#brezpodpisa
otago ::
Imas za to namensko temo: https://slo-tech.com/forum/t200222/42899 , bos nasel tudi primere sestavov.
Ahim ::
Slisi se kot racunalnik z AMD Ryzen 2200G/2400G (odvisno od tega kaj pomeni tvoj izraz "delo" - ti dodatni 4 threadi od SMT kaj koristijo?). V navedenih cenovnih razredih glej Corsair CX napajalnik (ali pa Be Quiet system builder modele, ce si ze vnaprej 100% preprican, da ne bos v racunalnik tlacil diskretne graficne), motherboard z B350 chipsetom in SSD 500+ GB, ce si le lahko privoscis. RAM vzemi ali 1.2V vsaj 2400 MT/s, ali pa 1.35V pac cimhitrejsi, ki se vedno pade v tvoj budget (omenjeni Ryzen deluje bolje s cimhitrejsim RAMom).
Vse nasteto se sklada s tvojimi cenovnimi pricakovanji.
Vse nasteto se sklada s tvojimi cenovnimi pricakovanji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova kišta | 1000€ | video obdelava (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 12213 (8009) | Yenk |
» | i5 8500 , ga ima kdo? - sm z 12GB prešvoh? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 7576 (6150) | XLapse |
» | Zmogljiva delovna postaja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7327 (4793) | špela113 |
» | Namizni računalnik za delo arhitektaOddelek: Kaj kupiti | 6673 (5174) | jb_j |