» »

Trdi disk ne deluje- kaj bi bilo- reševanje podatkov

Trdi disk ne deluje- kaj bi bilo- reševanje podatkov

M-XXXX ::

Za (poskusit) rešiti sem dobil trdi disk. Gre se za WD black (prenosni) katerega sem seveda direktno priklopil na PC.

Disk se zavrti, bios ga pokaže (to je, disk katerega kaže kot Bzbzbzbzbzzb) seveda pa ne deluje. Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo oziroma če je kakšna možnost popraviti?

user-pass ::

MIHAc27 ::

Če je zunanji imajo nekateri med diskom in kablom še vmesnik. Lahko bi ga vzel iz ohišja in videl.
Drugače poskusi ga priklopit na USB2.0 ali USB3.0
Če ne pomaga nič od tega, ga lahko čez noč daš v zmrzovalnik in potem še enkrat probaš.

Če ti shodi definitivno najprej naredi backup.

solatko ::

MIHAc27 - Čez noč je preveč, saj se ti bo takoj nabral kondenz, ko ga boš vzel ven. Kakšno uro ali dve, da se toliko ohladi, da ga ne pregreje, preden ga skopiraš.
Delo krepa človeka

MIHAc27 ::

Skoraj vedno dajemo za čez noč, razen ko se ful mudi in probamo že po kakih 2-3 urah.

Zavijem ga v plastično folijo, ko ga priklopim pa piha vanj še en 12cm ventilator. Kondenz se zelo redko vidi. Itak pa že v prvih 5 minutah vidiš, a je sploh kaj razlike ali ne.

Je pa tukaj po moje kriva elektronika, tko da tole vprašanje če bo pomagalo.
En nasvet je še, da se kontakte (tiste ki jih pač lahko) spuca z redirko. Omenjeno vsaj pri meni še nikoli ni naredilo razlike.
Hladilnik je pa že pomagal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb C kabel iz kitajske

Oddelek: Pomoč in nasveti
295547 (4420) VIP58
»

PC+USB Android=VIRUS

Oddelek: Pomoč in nasveti
191990 (1469) helo