Forum » Elektrotehnika in elektronika » usb napajanje
usb napajanje
obnavljac ::
zdravo.
imam male aktivne zvočnike, ki se napajajo na usb.
na dovod iz usb (1,5A in 5V) sem vzporedno povezal še diodo in nastavljivi upor, ki sta med seboj vezana zaporedno. s tem dosežem na diodi padec napetosti na 1,5V.
sedaj pa bistvo. s temi 1,5V sem želel napajati mp3 player. na 1,5V AAA baterijo deluje, na 1,5V iz USB pa ne.
zakaj ne? prosim za pomoč.
lepe praznike
imam male aktivne zvočnike, ki se napajajo na usb.
na dovod iz usb (1,5A in 5V) sem vzporedno povezal še diodo in nastavljivi upor, ki sta med seboj vezana zaporedno. s tem dosežem na diodi padec napetosti na 1,5V.
sedaj pa bistvo. s temi 1,5V sem želel napajati mp3 player. na 1,5V AAA baterijo deluje, na 1,5V iz USB pa ne.
zakaj ne? prosim za pomoč.
lepe praznike
obnavljac ::
rad bi dodal še slike, a zahteva http naslov. imam jih na hdd. kako jih torej objavim tu? tudi nisem našel navodil za to v kateri izmed tem foruma :(
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iz baterije na kabelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2732 (2457) | St235 |
» | mp3 player -> usb keyOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1388 (1339) | Nejc Pintar |
» | Problem z navijanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5279 (3985) | Tilen |
» | Napajalc....nej mi kdo razloži nekejOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1614 (1438) | chaos_AK |
» | SA6R in navijanje celeronaOddelek: Navijanje | 1270 (1053) | singular |