Forum » Pomoč in nasveti » pravilna postavitev vent. na hladilnik CPUja
pravilna postavitev vent. na hladilnik CPUja
naslonjach ::
Ojla. A mi poveste kako mora biti pravilno postavljen ventilator na rebrih hladilnika za CPU? a normalno na desni strani (gledano od zgoraj), da pošilja veter v hladilno telo. ALi obratno na levi strani hladilnega telesa, da oddaja ne vem kaj. Namreč zakaj sprašujem. Dal sem namontirati hladilnik na CPU dark rock 4 od bequiet! pa ga je majster dal na levo stran, kot da odvaja zrak pa še tako obrnil, da odvrača zrak. Malce mi je čudno ker še nikoli nisem videl takšne postavitve. Sem se pred dnevi obrnil na njih, pa ni odziva. Danes tudi, ni odziva. Zato pišem vam da mi poveste ali je profi postavitev ali pa ga je biksnil. Če sem kaj pozabil dodati se pardoniram.
thnx
thnx
dela ::
1. telo se bolje ohladi, če ventilator zrak tišči vanj
2. ohišje se bolje ohladi, če ventilator piha v smeri luknje, ki je nekje visoko v ohišju
3. za življenjsko dobo ventilatorja je načeloma najbolje, da piha horizontalno (torej ne gor ali dol)
Najbolje je, če skombiniraš vse troje.
2. ohišje se bolje ohladi, če ventilator piha v smeri luknje, ki je nekje visoko v ohišju
3. za življenjsko dobo ventilatorja je načeloma najbolje, da piha horizontalno (torej ne gor ali dol)
Najbolje je, če skombiniraš vse troje.
gddr85 ::
glede dark rock 4 afaik ga lahko imaš samo desno (kot na slikah) ali pa levo, če ni placa in zadane mogoče ob ram module, pa glej da piha (zadaj) proti odprtini ven oz. če imaš zadaj še kak 120/140 vent, potem vse skupaj vleče ven
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24171 (11380) | Raptor F16 |
» | Optimalna postavitev ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4847 (2500) | svetetko |
» | Procesor-hladilnik je lahko karkoli narobe ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2596 (2172) | Urc |
» | kam obrnem ventilatorje? ven ali noterOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1747 (1205) | Hrček |
» | Pravilna raba VENTILATORJEV....Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3616 (2881) | SkIDiver |