Forum » Loža » Česen in zadah&telesni vonj
Česen in zadah&telesni vonj
uporabnik832 ::
Večkrat sem zavohal nekoga ki je jedel česen ali čebulo. Takšen specifičen neprijeten vonj.
Ne vem ali gre le za zadah? Mislim da smrad zaudarja prav iz telesnega vonja in ne gre le za zadah?
Vsakič ko se me loteva bolezen ali mi pade imunski sistem česen dela čudeže. Sprašujem zato ker razmišljam da bi ga redno užival tako da ga sesekljam in zmiksam v smoothie sok.
Ne vem ali gre le za zadah? Mislim da smrad zaudarja prav iz telesnega vonja in ne gre le za zadah?
Vsakič ko se me loteva bolezen ali mi pade imunski sistem česen dela čudeže. Sprašujem zato ker razmišljam da bi ga redno užival tako da ga sesekljam in zmiksam v smoothie sok.
connel ::
Ni samo zadah, to gre ven povsod.
Sem bil enkrat na obisku pri tipu ki je res ogromno česna pojedel, plus čebulo, ne vprašat zakaj. Vonj je bil povsod.
Od majhnih količin ne bo takšne panike ;)
Sem bil enkrat na obisku pri tipu ki je res ogromno česna pojedel, plus čebulo, ne vprašat zakaj. Vonj je bil povsod.
Od majhnih količin ne bo takšne panike ;)
Bo držalo verjetno, berem na eni spletni strani:
"Alin in alicin, ki ju česen vsebuje, med razkrojem sproščata žveplo, ki ga telo kasneje izloči skozi pore. "
"Alin in alicin, ki ju česen vsebuje, med razkrojem sproščata žveplo, ki ga telo kasneje izloči skozi pore. "
Meiniken ::
uporabnik832 je izjavil:
... Sprašujem zato ker razmišljam da bi ga redno užival tako da ga sesekljam in zmiksam v smoothie sok.
Si ti preveč NMK gledal? V eni epizodi ima šugman idejo da bi ga jedel kot čips ali pa kar zmiksal in direkt v žilo našopal
uporabnik832 je izjavil:
... Sprašujem zato ker razmišljam da bi ga redno užival tako da ga sesekljam in zmiksam v smoothie sok.
Si ti preveč NMK gledal? V eni epizodi ima šugman idejo da bi ga jedel kot čips ali pa kar zmiksal in direkt v žilo našopal
lol. Ne, govori iz lastnih izkušenj
Vazelin ::
uporabnik832 je izjavil:
Katera so še živila ki bo svojih zdravilnih učinkih spadajo v razred kot je česen?
Ali obstaja način, da se telesni vonj po česnu s kakšnim zelenim čajem ali čim podobnim omeji?
Ali obstaja način, da se telesni vonj po česnu s kakšnim zelenim čajem ali čim podobnim omeji?
rozman ::
Na redditu sem bral (sam nisem stestiral, tak da mogoče bučke prodajam), če zrno česna malo zmečkaš in ga daš med prste na nogah, boš okus po česnu po nekaj minutah čutil v ustih, ker se vpije v telo
Na redditu sem bral (sam nisem stestiral, tak da mogoče bučke prodajam), če zrno česna malo zmečkaš in ga daš med prste na nogah, boš okus po česnu po nekaj minutah čutil v ustih, ker se vpije v telo
Sliši se malo neverjetno ampak kdo ve, tudi možno.
Kar se telesnega vonja tiče mogoče obstaja kakšen zeleni čaj, da se ublaži vonj?
jb_j ::
Res smrdi vonj po česnu: je pa res, ali pa tudi ne sledeče:
Česen se je uporabljal tako v prehrani kot v medicini tisoče let; vsaj od takrat ko so se gradile egipčanske piramide. preprečeval naj bi razna obolenja, kot so ateroskleroza, holesterol, povišan pritisk in rak.[8]
Raziskave na živalih in kasneje tudi na ljudeh so potrdile koristno delovanje česna na kardiovaskularni sistem. Neka češka študija je dokazala, da česen zmanjšuje kopičenje maščobe na vaskularne stene ožilja.[9]. Ostale študije so prav tako dokazale zmanjševanje aortnega plaka pri krmljenih kuncih [10], oziroma preprečevanje vaskularne kalcifikacije pri ljudeh s povišanim holesterolom v krvi [11]. Vazodilatatorni efekt česna je najverjetneje rezultat katabolizma česnovih polisulfidov do hidrogen sulfidov v rdečih krvničkah; reakcija, ki je odvisna od zmanjšanja tiolov na membrani. Hidrogen sulfidi so endogene signalne molekule, ki ščitijo kardiovaskularni sistem.[12]
Kakorkoli, naključni klinični poskusi, ki jih je financiral Nacionalni inštitut zdravja (NIH) v ZDA in jih objavil v Archives of Internal Medicine leta 2007, niso potrdili dosedanjih študij, da bi česen zmanjševal raven holesterola v krvi pri ljudeh z zmerno povišanim holesterolom.[13][14]
V nasprotju z desetletji trajajočimi raziskavami, kjer so potrjevali ugodne efekte česna na profil holesterola v krvi, pa je NIH študija ovrgla vse dosedanje ugotovitve in dokazala, da surov česen ali česnovi dodatki nimajo nikakršnega vpliva na LDL, HDL, trigliceride...[15]
Leta 2007 je BBC poročal, da bi česen lahko ugodno vplival na preprečevanje običajnega prehlada.[16] Ta trditev izhaja iz daljne tradicije, kjer se je česen uporabljal v zeliščni medicini proti hripavosti in kašlju
Česen se je uporabljal tako v prehrani kot v medicini tisoče let; vsaj od takrat ko so se gradile egipčanske piramide. preprečeval naj bi razna obolenja, kot so ateroskleroza, holesterol, povišan pritisk in rak.[8]
Raziskave na živalih in kasneje tudi na ljudeh so potrdile koristno delovanje česna na kardiovaskularni sistem. Neka češka študija je dokazala, da česen zmanjšuje kopičenje maščobe na vaskularne stene ožilja.[9]. Ostale študije so prav tako dokazale zmanjševanje aortnega plaka pri krmljenih kuncih [10], oziroma preprečevanje vaskularne kalcifikacije pri ljudeh s povišanim holesterolom v krvi [11]. Vazodilatatorni efekt česna je najverjetneje rezultat katabolizma česnovih polisulfidov do hidrogen sulfidov v rdečih krvničkah; reakcija, ki je odvisna od zmanjšanja tiolov na membrani. Hidrogen sulfidi so endogene signalne molekule, ki ščitijo kardiovaskularni sistem.[12]
Kakorkoli, naključni klinični poskusi, ki jih je financiral Nacionalni inštitut zdravja (NIH) v ZDA in jih objavil v Archives of Internal Medicine leta 2007, niso potrdili dosedanjih študij, da bi česen zmanjševal raven holesterola v krvi pri ljudeh z zmerno povišanim holesterolom.[13][14]
V nasprotju z desetletji trajajočimi raziskavami, kjer so potrjevali ugodne efekte česna na profil holesterola v krvi, pa je NIH študija ovrgla vse dosedanje ugotovitve in dokazala, da surov česen ali česnovi dodatki nimajo nikakršnega vpliva na LDL, HDL, trigliceride...[15]
Leta 2007 je BBC poročal, da bi česen lahko ugodno vplival na preprečevanje običajnega prehlada.[16] Ta trditev izhaja iz daljne tradicije, kjer se je česen uporabljal v zeliščni medicini proti hripavosti in kašlju
bvt ::
Poznam resitev.
Poznam resitev! Cesen spusca te snovi, ko se jih zdrobi, zgrize. Resitev je taksna, da kupis manjse.
Pogoltnes jih z vodo, cele brez zvecenja, grizenja. Preverjeno ne spuscas taksnih vonjav, vsaj ne v taksni meri kot takrat ko jih prezvecis. Mejhne cesne se da dobit, ponavad so to domaci cesni, od kaksnega kmeta ali znanca z vrtickom.
Poskusite in porocajte kako je slo. Thank me later.
Poznam resitev! Cesen spusca te snovi, ko se jih zdrobi, zgrize. Resitev je taksna, da kupis manjse.
Pogoltnes jih z vodo, cele brez zvecenja, grizenja. Preverjeno ne spuscas taksnih vonjav, vsaj ne v taksni meri kot takrat ko jih prezvecis. Mejhne cesne se da dobit, ponavad so to domaci cesni, od kaksnega kmeta ali znanca z vrtickom.
Ganon ::
uporabnik832 je izjavil:
Sprašujem zato ker razmišljam da bi ga redno užival tako da ga sesekljam in zmiksam v smoothie sok.
Ne bo pomagalo. Če te skrbi vonj (ki se tudi meni zdi problematičen), kupi česen v kapsulah.
krneki0001 ::
Zraven česna daš peteršilj. Ta zmanjšuje vonj po česnu, dokler je česen v manjših količinah.
Če ga ješ toliko kot ga jaz recimo, ti pa ne pomaga nič. Pač smrdiš po česnu. Pojem ga pa nekje 4 cele stroke na teden. Okus mi je všeč, žena se je pa že navadla.
Če ga ješ toliko kot ga jaz recimo, ti pa ne pomaga nič. Pač smrdiš po česnu. Pojem ga pa nekje 4 cele stroke na teden. Okus mi je všeč, žena se je pa že navadla.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
korenje3 ::
uporabnik832 je izjavil:
Večkrat sem zavohal nekoga ki je jedel česen ali čebulo. Takšen specifičen neprijeten vonj.
najbolj se zavoha švic od ganđe. kakšnega ki veliko popuši.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
blackbfm ::
sam imam dostkrat pod pazduho tak vonj, prov resnično, pa ne uživam ganđe
nisi žejen po česnu? + okus do naslednjega jutra?
Unknown_001 ::
Za slab zadah ful pomaga timijan.
Pa Janež takisto.
Pa Janež takisto.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
klihk ::
Poznam resitev.
Je kdo poskusil, da bi stroke česna (ne cele česne) goltal in kakšni so rezulati? Ali je prisoten telesni vonj?
Res smrdi vonj po česnu: je pa res, ali pa tudi ne sledeče:
Česen pomaga, iz lastnih izkušenj potrdim.
uporabnik832 je izjavil:
Sprašujem zato ker razmišljam da bi ga redno užival tako da ga sesekljam in zmiksam v smoothie sok.
Ne bo pomagalo. Če te skrbi vonj (ki se tudi meni zdi problematičen), kupi česen v kapsulah.
Česen v kapsulah bi prišel v poštev edino če ni potem telesnega vonja. Nisem siguren in ne poznam.
Poznam resitev.
Nikoli česna ne žvečim. Zmiksam in pogoltnem. Skrbi me telesni vonj, ki gre skozi pore v koži. Ne vem če vpliva na telesni vonj to ali česen sesekljam in pogoltnem ali ga zgrizem. Ne vem zakaj bi to vplivalo na telesni vonj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uporabnik832 ()
FormerUser ::
uporabnik832 je izjavil:
Katera so še živila ki bo svojih zdravilnih učinkih spadajo v razred kot je česen?
Čemaž ima enake in še več zdravilnih učinkov, se mu reče divji česen, tudi vonj je verjetno manj problematičen. Si ga lahko sam nabereš spomladi v naravi, je pa treba paziti, da ga ne zamenjaš s podleskom, ker se lahko hudo zastrupiš.
%C4%8Cema%C5%BE @ Wikipedia
uporabnik832 je izjavil:
Kapsule česna? Ni telesnega vonja?
uporabnik832 je izjavil:
Ne vem če vpliva na telesni vonj to ali česen sesekljam in pogoltnem ali ga zgrizem. Ne vem zakaj bi to vplivalo na telesni vonj?
Zato, ker cesen izloca te snovi ko jih preluknjas, prerezes, ugriznes. Te snovi vplivajo na vonj. Pogoltnes manjse stroke cesna brez zvecenja pa je.
Ganon ::
uporabnik832 je izjavil:
Česen v kapsulah bi prišel v poštev edino če ni potem telesnega vonja. Nisem siguren in ne poznam.
Koncentriran oljni izvleček česna. Nobenega vonja.
sam imam dostkrat pod pazduho tak vonj, prov resnično, pa ne uživam ganđe
nisi žejen po česnu? + okus do naslednjega jutra?
Ne, pa tudi okusa nimam do naslednjega jutra nič. Tudi v ustih nimam tega okusa že nekje pol ure po jedi. (razen, kadar me vabijo na sestanke, na katerih ni nikoli nič produktivnega. Takrat ene pol litra kokakole spijem čez, da lahko med sestankom parkrat rignem, da je prej konec sestanka).
Česen je mal problematičen, ker ima neko žveplovo spojino (pojma nimam kaj, ampak smrdi ko hur) in ta pač pride v kri. Izloča se pa z znojem (deloma hlapi), urinom, izdihanim zrakom, blatom.
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Česen je mal problematičen, ker ima neko žveplovo spojino (pojma nimam kaj, ampak smrdi ko hur) in ta pač pride v kri. Izloča se pa z znojem (deloma hlapi), urinom, izdihanim zrakom, blatom.
Ja res. Obstajajo kapsule "brez vonja" a vprašanje kako je s tem.
uporabnik832 je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Ja res. Obstajajo kapsule "brez vonja" a vprašanje kako je s tem.
Jaz se ne sekiram. Če mi zapaše, jem.
Vendar ne pretiravam. Če nekje pol štroka na dan dodaš po malem v prehrano (mmm solata), bo čist kul. Ne boš zaudarjal nit bolan ne boš.
Begabt
Begabt
Gagatronix ::
Gagatronix je izjavil:
Ja ampak ne kot cesen.
Ti garantiram, da kronicni pijanc k pride na odvajanje, prva dva tedna smrdi bolj kot clovek, ki vsak teden pozre dva stroka cesna.
En strok na dan. Vsak dan.
Ne bi rad pri sprtnih aktivnostih zaudarjal. Ni konec sveta ampak ne bi rad zaudarjal vsaj ne prevec.
Vprasanje je ali po enem stroku zaudarjas in koliko in s cim ublaziti.
Ce ne bi imel cesen tako posebno zdrav me ne bi zanimalo
En strok je en "krhel" glave. Zmeljem in pogoltnem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uporabnik832 ()
Ne jej "samega"česna posebej, pa bo čist super.
Begabt
Begabt
Fantje. Sej sem vam povedal. Pogoltnes brez zvecenja. A je res problem poskusit? Ali pa ste samski in vas noben ne povoha?
Fantje. Sej sem vam povedal. Pogoltnes brez zvecenja. A je res problem poskusit? Ali pa ste samski in vas noben ne povoha?
Dej... ne prbijaj.
Begabt
Begabt
pol3ni ::
Jaz ga dnevno jem po 2 stroka.Najlažje skupaj z jabolkom.Sam vonj,težko se ga znebiš nisem pa kaj posebej prakticiral.Doma so se navadili.Ponavadi ga jem takrat ko sem vsaj par ur doma.Drugače pa se splača tudi česnova tinktura.1 čajno žlico na 1 dcl vode in je to to.
Gagatronix ::
Bo razpadel ampak pazi to! Sele v zelodcu. Iz ust ti ne bo smrdelo in med potjo v zelodec tudi ne. Ko bo v zelodcu ti bo zasvinjal bistveno manj okolja s svojimi izpusti.
dexterboy ::
Če sem se najedel česna čez vikend, kar pomeni "cel krog" stroka na dan, sem se počutil bolje in imel več energije.
Prav tako sem že ugotovil, da če dam tržaško omako na pizzo, sploh nimam občutka napolnjenosti trebuha.
Ne vem za ostale, ampak name vpliva "čudežno". Me pa zato matka in fotr zavohata naslednjo sekundo, ko vstopim na obisk v stanovanje... Zato se ga "nažrem do konca in nazaj" le takrat, ko sem na dopustu.
Žal mi je samo to, da ga še nisem vključil v redno prehrano... pa ga bom moral.
Aha, ena od varijant, kjer ga dam celo zajemalko in še čez, je Spar restavracija v CityParku Zokigrada. Solatna skleda s toliko česna je najboljša :))
Prav tako sem že ugotovil, da če dam tržaško omako na pizzo, sploh nimam občutka napolnjenosti trebuha.
Ne vem za ostale, ampak name vpliva "čudežno". Me pa zato matka in fotr zavohata naslednjo sekundo, ko vstopim na obisk v stanovanje... Zato se ga "nažrem do konca in nazaj" le takrat, ko sem na dopustu.
Žal mi je samo to, da ga še nisem vključil v redno prehrano... pa ga bom moral.
Aha, ena od varijant, kjer ga dam celo zajemalko in še čez, je Spar restavracija v CityParku Zokigrada. Solatna skleda s toliko česna je najboljša :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Glej model jaz sem to ze sprobal. Poskusi se ti in porocaj. Bistveno manj vonjav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bvt ()
FrRoSt ::
uporabnik832 je izjavil:
Bo razpadel ampak pazi to! Sele v zelodcu. Iz ust ti ne bo smrdelo in med potjo v zelodec tudi ne. Ko bo v zelodcu ti bo zasvinjal bistveno manj okolja s svojimi izpusti.
Ne gre za zadah. Cesen oddaja vonj skozi kozo.
Ja IN!???
Zadeva je enostavna! Če se bo na ta vonj nekako privadila (jo boš privadil) svojo LEPŠO polovico, potem si ZMAGAL!!
Vonj naj bi se čez noč že izločil! Menda.
Za ostale osebke se lahko po mili volji na-parfumiraš, da bodo tvoj parfum zavohali na nekaj metrov.
Menda se tudi psi več ne pritožujejo na društvo za zaščito živali, če njihov lastnik uživa česen ali čebulo.
Če jim zadevo seveda kompenziraš s kakšno klobaso.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Kruh, zaseka, par koščkov klobase in česen na vrhu. Ni boljšega za štart dneva. Pol pa en sprehod od 15 do 20km narediš s psi in uživaš na svežem zraku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka ribOddelek: Loža | 8526 (6970) | Aquafriend |
» | Zamašen nosOddelek: Loža | 14231 (12422) | kuglvinkl |
» | Iščem miniaturno prešoOddelek: Loža | 6339 (5438) | fujtajksel |
» | Kebab omakaOddelek: Loža | 33038 (26245) | ;-) |