Forum » Pomoč in nasveti » TRIM
TRIM
mulc007 ::
Medtem ko berem o AHCI ki mora biti aktiviran za SSD diske sem naletel na stavek o TRIM funkciji, ki se mi ne zdi logičen:
Ukaz TRIM je nadvse pomemben za dolgoročno delovanje pogona SSD, zato se prepričajmo, da je vedno vklopljen (pa četudi bo njegova aktivacija od nas zahtevala vnovično namestitev operacijskega sistema).
Vem da se AHCI vključi znotraj BIOSa.
Če prav mislim se TRIM vklopi v OS. Kakšen bi naj bil smisel na novo inštalirati OS če pa bo TRIM s tem zopet izklopljen?
Ukaz TRIM je nadvse pomemben za dolgoročno delovanje pogona SSD, zato se prepričajmo, da je vedno vklopljen (pa četudi bo njegova aktivacija od nas zahtevala vnovično namestitev operacijskega sistema).
Vem da se AHCI vključi znotraj BIOSa.
Če prav mislim se TRIM vklopi v OS. Kakšen bi naj bil smisel na novo inštalirati OS če pa bo TRIM s tem zopet izklopljen?
- spremenil: mulc007 ()
mulc007 ::
tisti stavek sem pobral na tem linku: https://www.monitor.si/clanek/ko-zelo-h...
Na linku je opisanih še več funkcij ki jih je dobro nastaviti da bo SSD bolje deloval.
Na internetu največkrat preberem da se pri SSD diskih spreminja AHCI in TRIM.
Ste vi spreminjali samo AHCI in TRIM, ali še kaj drugega?
Imel bi še nekaj vprašanj glede nastavljanja. Če je podobna tema za SSD diske že odprta, povejte pod katerim imenom, da to izbrišemo.
Na linku je opisanih še več funkcij ki jih je dobro nastaviti da bo SSD bolje deloval.
Na internetu največkrat preberem da se pri SSD diskih spreminja AHCI in TRIM.
Ste vi spreminjali samo AHCI in TRIM, ali še kaj drugega?
Imel bi še nekaj vprašanj glede nastavljanja. Če je podobna tema za SSD diske že odprta, povejte pod katerim imenom, da to izbrišemo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26618 (1534) | nsa_ag3nt |
| » | SSD disk za prenosnikOddelek: Strojna oprema | 6029 (5140) | Unknown_001 |
| » | win 7 se ne zazeneOddelek: Operacijski sistemi | 1933 (1816) | solatko |
| » | RAID, IDE ali AHCI?Oddelek: Operacijski sistemi | 1667 (1600) | ABX |
| » | vgradnja SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 2159 (1924) | amigo_no1 |