» »

Html problemček

Html problemček

greentech ::

Zelo bi bil hvaležen, če bi mi znal kdo odgovorit na tole vprašanje. Kje drugje namreč nisem našel odgovora.

Imam obrazec za vpis uporabniškega imena in gesla. Ko kliknem na gumb OK se zažene program za preverjanje gesla.

Kako dosežem, da me bo istočasno vrglo na naslednjo stran, kjer se nahajo podatki prebrani iz baze.

Hvala in LP!

Cokolesnik ::

V kakšnem programskem jeziku je sploh narejeno preverjanje uporabnika? Java script, php...?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Packač ::

/meta http-equiv="refresh" content="5;URL=http://www.slo-tech.com">

content="5 => po petih sekundah
URL=http://www.slo-tech.com"> => kam te vrže

v phpju pa header ("Location: path");

pa pri meta zameni / z < ker nism mogu postat kle na forumu

Packač ::

aya ko smo že lih tuki. Ne najdem nobene funkcije v kateri bi jaz lahko tukaj napisu kako html kodo. => sem probu s citatom pa ne gre. to funkcijo bi admini čist lahko dodal

greentech ::

MIslim, da nisem bil dovolj jasen. Rad bi,da me vrže na drugo stran, ko kliknem na gumb, ne pa po petih sekundah, rad bi tudi, da je link na datoteko ne na URL

Preverjanje uporabnika je narejo v asp-ju oz. VB scriptu

Hvala!

Cokolesnik ::

Kaj ko bi za preverjanje uporabnika poiskal kar kakšno že narejeno skripto? Linki...

Ena od zbirk...
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

darh ::

ehm....

form element ima atribut action. Tam notri poveš katera stran naj se "odpre" ko pošlješ podatke (v bistvu, na kateri stran pošlješ podatke).
Excuses are useless! Results are priceless!

Tjulenj ::

da ne bom nove teme odpiral...

kako sprazniš poslane (in ze predelane) podatke iz cache-a? ko se odpre stran kamor so poslani podatki, pa ce pritisnes f5, da se ne poslje vse skupaj se enkrat

T(he) Boss ::

Te se bom pa jaz pristavi vprasanje. Kak v phpju napises, da se besedilo, ki je vpisano na neki drugi strani in se na tej strani izpise potem shrani v hrml dokument, tak da ne rabis nobene baze?

darh ::

Tjulenj, ko sprocesiraš podatke, uporabnika pošlji na drugo stran --- header("Location: druga_stran.php");


T(he) Boss -> ko podatke shraniš v bazo, jih ob enem shrani še v datoteko ("kot HTML" če želiš tako...)
Excuses are useless! Results are priceless!

Tjulenj ::

xbite: prav lepa hvala, točno to sem iskal.

T(he) Boss ::

Torej vseeno rabis bazo, ki je pac lahko druga html datoteka? Kaj pa ce bi to bila ta, v kateri se izpise? Da bi se pac koda dopolnjevala in shranjevala al bi to bilo prevec rizicno?:\

darh ::

aha.. sem mislil da te nekaj drugega zanima..

seveda lahko shranjuješ v datoteke.. pri manjši frekvenci podatkov ne boš opazil razlike.
Excuses are useless! Results are priceless!

T(he) Boss ::

No, prvotno me je zanimalo, kako bi naredil, da bi v neki text box vpisal text in potem bi se ti na php strani izpisal in tudi zapisal v kodo, da bi tam ostal, ce bi dal refresh oz. ko bi znova prisel za stran. Poleg tega ce se da to naredit me se zanima kako .

Ziga Dolhar ::

fopen(), fread(), fwrite(), fclose().
https://dolhar.si/

T(he) Boss ::

Hvala, samo bi vseeno potreboval malo pojasnil o teh metodah.

darh ::

fopen(), fread(), fwrite(), fclose() in ostale sorodne funkcije vse z lepim opisom vseh argumentov in vrednosti ki jih funkcije vračajo. In to še ni vse! Če pogledaš malo nižje, vidiš še nekaj primerov uporabe! Če pa vzdržiš teh 15 min branja, te vse do dna strani čaka ogromno komentarjev drugih uporabnikov s katerimi si lahko pomagaš!
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

Ziga Dolhar ::

fopen(), fread(), fwrite(), fclose().

Sicer pa bi tebi zelo prav prišlo pre-branje prvih šestih poglavij v knjihi "PHP & MYSQL Web Development", Luke Welling, Laura Thomson, SAMS publishing. So tvojim potrebam pisana na kožo. :)

--

dodatek: xbite, ti presneti ...

--

dodatek 2: xbite, ti presneti presneti ...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[php, mysql] sortiranje izpisa iz baze

Oddelek: Izdelava spletišč
262417 (1936) Binji
»

[php] branje vsebin in prikaz

Oddelek: Programiranje
5927 (885) NeOman
»

EXIF - izpis podatkov o sliki v PHP ju?

Oddelek: Programiranje
121617 (1353) Cokolesnik
»

PHP in forme

Oddelek: Izdelava spletišč
101007 (821) Japonski
»

Ocenjevanje s PHP-jem

Oddelek: Izdelava spletišč
281148 (862) kunigas

Več podobnih tem