» »

Prenosnik brez zaslona

Prenosnik brez zaslona

tiltech ::

Imam starejši prenosnik, ki bi potreboval menjavo nekaj komponent. Deluje kar ok. Zaslona ne uporabljam , kakor tudi tipkovnice ne. Tipkovnica je poškodovana in par tipk manjka. Pa obnoviti bi moral hlajenje in zaslon tudi peša. Mislil sem te komponente odklopiti in ga vgraditi v omaro z predelavo hlajenja. Imel bi več hlajenja, kot v zaprtem sistemu in bolj tiho bi bilo, ker sedaj na polno hladi.

Ali bi vseeno deloval, če bi te komponente odklopil in bi uporabljal mojo tipkovnico wifi, izhod slike preko hdmi?

MIHAc27 ::

Tipkovnico daš na USB in to je to. Delat bi moralo brez težav.

matobeli ::

Tud če daš ven MB bo delovalo. Edino wifi antene odlimaj iz okvirja ekrana in jih daj drugam.

CPU ladilnik boš pa videl če dobiš kaj boljšega, pri leptopih te zadeve niso tolk standard kot pri PCjih.

tiltech ::

Se pravi, da bi lahko odklopil monitor in tipkovnico? Tipkovnico sem mislil preko usb wireless ključek, monitor pa preko hdmi izhoda. Za hlajenje pa bi naredil svoje ventilatorje vhodnim in izhodnim zrakom, ki bi prihajal od vzunaj. Tipka za vklop je pa tako ali tako za sebe. Nisem ga še razdru, ker sem rekel bom preje vprašal, nato pa šel razdirat. Tipko za vklop in izklop pa bi prevezal in podaljšal kabel, tako da bi naredil na ohišju od vzunaj tipko za vklop. Za cd-dvd pogon pa bi izrezal po velikosti vrat\pladnja za cd.

Bolj podrobno glede hlajenja:
Nad prenosnik bi dal 12cm ventilator in pod prenosnik pa luknje za pretok zraka. Tako, da bi zgornji pihal navzdol na procesor in potiskal vroč zrak navzdol. Če pa ne bi bilo dovolj, bi pa še menjal ventilator original za cpu.

Saul Goodman ::

vse lahko odklopiš, tudi preneseš elektroniko v drugo ohišje. je pa dobro, če imaš s tem kaj izkušenj, da veš česa se dotikaš, kaj mora bit izolirano in kako namestit vse skupaj, da ne boš skuril matične med prvim vklopom.

ps: na youtube poglej kako razstavljajo tvoj model laptopa, za lažjo predstavo. vpiši "model laptopa screen replacement" ali pa "model laptopa keyboard replacement".

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov laptop hp250 - ventilator

Oddelek: Pomoč in nasveti
121788 (1432) solatko
»

prižiganje laptopa ob zaprtem pokrovu

Oddelek: Strojna oprema
111522 (1084) fujtajksel
»

Kaj je crknilo - racunalnik se prizge, zaslon ostane temen

152452 (2090) solatko
»

Računalnik se ne prižge

132685 (2481) tomcat14
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
576864 (5590) venetu

Več podobnih tem