» »

1 e-mail naslov le enemu?

1 e-mail naslov le enemu?

vjreh43WAEFS ::

Pred kratkim sem naredil nov mail račun in v zadnjih dneh dobil že 2 maila s facebooka (notification@facebookmail.com) o ne/aktivnosti dveh oseb, po jeziku maila sodeč iz Indonezije.
Torej, je nekdo le ustvaril fb račun z napačnim (tujim) e-naslovom ali obstaja teoretična možnost, da je isti e-naslov uporabljen pri dveh mail providerjih istočasno?

user-pass ::

Jaz sem na gmail registriral svoj mail zelo zgodaj, v mailu je samo moje ime, kar se mi je takrat zdelo super. Sedaj tedensko dobim med 10 in 20 mailov, ki niso de-facto spam, ampak so bili namenjeni ljudem, ki jim je npr isto ime (ali se celo isto pisejo), samo je senderju izpadel del pred piko ali kaj podobnega. Tako sem ze bil vabljen na raznorazne otvoritve, koncerte, pocitnice, pa tudi ze tisoce milj imam zbranih na letalskih firmah pa tocke pri Swissotel hotelih, itd itd. Facebook in razni online gaming accounti so vsekakor zraven.

Moznost, da bi dva razlicna mail providerja ponujala maile na isti domeni, takorekor ni, razen ce gre za nevemkaksne kolobocije.

p1nky ::

2 ista (delujoča) mail naslova ne moreta obstajati, vsaj ne za prejemanje sporočil. Lahko se s tem mailom poskusiš vpisati v fb in boš verjetno videl, ali obstaja račun, narejen s tem mailom.
Kakšen mail pa imaš, je to v stilu gmaila ali imaš lastno domeno? Če imaš lastno domeno in je bila prej že registrirana s strani nekoga drugega, bi eventuelno ta oseba lahko že prej ustvarila enak email naslov, kot ga imaš sedaj ti, naredila fb račun, potem pa pustila domeno poteči, ti pa si jo sedaj registriral.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ProtonMail.com

Oddelek: Omrežja in internet
365311 (1187) Boobiz
»

Gmail in preveranti: pike so pomembne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5921463 (15180) AštiriL
»

Kateri mail provider za svojo domeno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
203829 (3289) Yohan del Sud
»

Yahoo Mail za zdaj še pred Hotmailom in Gmailom

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
329535 (7416) ABX
»

Moj e-mail naslov, ki ni moj

Oddelek: Omrežja in internet
62725 (2409) jurre

Več podobnih tem