Forum » Mobilne tehnologije » SMS-i so poslani iz številke prejšne SIM kartice ???
SMS-i so poslani iz številke prejšne SIM kartice ???
PrimoZ_ ::
Imam čuden problem na Huawei dual sim telefonu z zadnjim androidom.
Sim1 = službena simka
Sim2 = privatna simka
Sim2 sem včleraj zamenjal z začasno hot simko ker nekaj prodajam pa nočem da me spama miljon ljudi, ampak niti ni bistveno.
Problem je v tem da če opravim klic se prjemniku izpiše HOT številka, če pa pošljem SMS pa vidi mojo številko iz privatne sim, ki je sploh ni v telefonu.
In tudi če pogledam v aplikaciji za sms ko lahko izberem iz katere SIM in telefonske na pošlje SMS, piše sicer ime providerja HOT (moja je sicer mobitel) ampak številka pa je taka kot je bila prej na privatni mobitel simki.
WTF... ?
Sim1 = službena simka
Sim2 = privatna simka
Sim2 sem včleraj zamenjal z začasno hot simko ker nekaj prodajam pa nočem da me spama miljon ljudi, ampak niti ni bistveno.
Problem je v tem da če opravim klic se prjemniku izpiše HOT številka, če pa pošljem SMS pa vidi mojo številko iz privatne sim, ki je sploh ni v telefonu.
In tudi če pogledam v aplikaciji za sms ko lahko izberem iz katere SIM in telefonske na pošlje SMS, piše sicer ime providerja HOT (moja je sicer mobitel) ampak številka pa je taka kot je bila prej na privatni mobitel simki.
WTF... ?
Mare2 ::
Izgleda kot v kakšnem Sci-fi filmu. :)
Sicer pa ugasni telefon za 10 sekund. Pa probaj spet. Če ne deluje, še malo oglej nastavitve. :)
Sicer pa ugasni telefon za 10 sekund. Pa probaj spet. Če ne deluje, še malo oglej nastavitve. :)
Ok, očitno lahko v nastavitvah sms aplikacije vpišeš GSM številko za posamezno kartico. Ko sem tam pobrisal svojo številko in napisal novo hot številko, se tudi pri pošiljanju uporabi le ta.
Saj vem da so številke klicaljea/pošiljatelja načeloma neobvezne ker se vse skupaj idenificira preko drugih ID-jev, samo vseeno mal smešno vse skupaj da lahko tkole spremeniš oz. da moraš.
Glupa aplikacija oz. bug ?
Saj vem da so številke klicaljea/pošiljatelja načeloma neobvezne ker se vse skupaj idenificira preko drugih ID-jev, samo vseeno mal smešno vse skupaj da lahko tkole spremeniš oz. da moraš.
Glupa aplikacija oz. bug ?
Prejemnik je videl številko iz prejšne sim kartice, ko sem jo popravil na novo številko pa sedaj vidi novo :D
Bom kasneje probal spremenit na neki XYZ pa da vidimo.
Bom kasneje probal spremenit na neki XYZ pa da vidimo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spar mobil (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 157921 (22642) | Steinkauz |
» | Predplačniški paket, rabim malo vaše pomočiOddelek: Mobilne tehnologije | 4438 (3578) | FrRoSt |
» | iliad operater..prihod v slo?Oddelek: Omrežja in internet | 3889 (3051) | krneki0001 |
» | Dual Sim telefoni - sočasna uporaba?Oddelek: Mobilne tehnologije | 8521 (7918) | Samael |