» »

Macbook Pro

Macbook Pro

Kraken91 ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kaj je to za problem... Namreč imam WD My Passport 4TB Disk ko sem ga kupil sem ga seveda iz NTFS dal preko disk utility na macu v format exFAT vse lepo in prav delala je zadeva v nulo premečem vse datoteke na disk in mirna bosna... Ampak problem je nastal 2 tedna nazaj ko sem disk ponovno priključil na maca mi ga mac sploh ne zazna disk se vžge normalno ga čuješ kako se zažene lučka sveti vse ok ampak ga mac ne zazna... ne disk utility nič... priklopim ga na drugi laptop z windowsom in evo tam pa dela... Če slučajno kdo ve kaj bi tukaj bil problem se srčno priporočam! :)

Hvala za vse odgovore že v naprej!

Lp!

zee ::

Zunanji disk ti bo crknil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

tomaz- ::

Nič ne bo "crknil", z diskom ni nič narobe.. exFAT je hudo občutljiv na to, če si ga kdaj na Macu izvlekel direktno, brez "eject" ukaza.. Meni se je to zgodilo skoraj vsakič, ko sem ga po nesreči direktno odklopil. Poleg tega je bil občutljiv na USB hub. Če imaš na kakem nekvalitetnem hubu, tudi rado pride do tega . To nima veze s samim diskom. Sam sem ravno zaradi tega šel dol iz exFAT particije - vem, da je to "univerzalna" particija, ki jo oba sistema razumeta, ampak sam sem raje odkartal nekaj evrov v akciji za Paragonov program, ki zna lepo prebrat NTFS in APFS . zdaj imam disk v NTFS in ga MAC brez vsakega problema bere in piše

Zdaj ga priklopi na WIN in daj repair.. Boš videl, da ga bo potem MAC zopet prepoznal

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()

opeter ::

Kot je tomaz- napisal.

V vsakem primeru preveri disk:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»