Forum » Sedem umetnosti » Gladiator 2
Gladiator 2
bm1973 ::
zgodba v osnovi dobra, izvedba brez zveze.
Cel kup enega jamranja in čisto preveč akcije.
Pa zanič nabor igralcev...
brett ::
Danes pogledal do konca. Ker ste že mnogi veliko napisali, se razpisali, etc., samo v alinejah:
+ kostumografija
+ scenografija
+ zvok
+ maska
° glasba
° efekti
° igra nekaterih
- režija
- igra nekaterih
- zgodovinska dejstva vs. fikcija (obleganje Rimljanov z mornarico LOL, boji v Koloseju, 500 let razmaka med oblačili, uniformami določenih likov + stremena za povrh, etc. )
-- scenarij + plot holes
--- editing: OMG OMG!!
Ko že misliš da je z Napoleonom dosegel dno, mu tale parira z lahkoto. Že I. mi ni nek presežek, a vseeno mu dam 8/10, toda tale...
Ocena: 4/10
+ kostumografija
+ scenografija
+ zvok
+ maska
° glasba
° efekti
° igra nekaterih
- režija
- igra nekaterih
- zgodovinska dejstva vs. fikcija (obleganje Rimljanov z mornarico LOL, boji v Koloseju, 500 let razmaka med oblačili, uniformami določenih likov + stremena za povrh, etc. )
-- scenarij + plot holes
--- editing: OMG OMG!!
Ko že misliš da je z Napoleonom dosegel dno, mu tale parira z lahkoto. Že I. mi ni nek presežek, a vseeno mu dam 8/10, toda tale...
Ocena: 4/10
delavec44 ::
Jaz sem hotel, da mi bo všeč. Tudi da je Denzel črn, sem namenoma ignoriral. Pa sem vseeno 2x zaspal vmes. Kot je zgoraj rekel, editing.
Pa še bitke mi niso bile zanimive. Spartakus je bil leta pred tem. Zakaj je bilo to rated R mi ni jasno.
Pa še bitke mi niso bile zanimive. Spartakus je bil leta pred tem. Zakaj je bilo to rated R mi ni jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
2dark ::
Jaz sem hotel, da mi bo všeč. Tudi da je Denzel črn, sem namenoma ignoriral. Pa sem vseeno 2x zaspal vmes. Kot je zgoraj rekel, editing.
Pa še bitke mi niso bile zanimive.
Bi moral gledat v 8K. Preslabo kvaliteto si šel gledat.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Debata o kvaliteti nima veze z dotičnim filmom. Upam da ti je to jasno.
Ne. Ker mene skoz podjebavaš o kvaliteti.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Nobenega ne podjebavam, samo odgovarjam. Ponovno tematika je splošna, da je v tej temi je zgolj naključje.
Han ::
Bitka z opicami @28:30 okrvavljen fris, @28:58 brez krvi, @29:03 malo drugače okrvavljen, @29:10 brez krvi...
oo7 ::
Tudi meni ni bil preveč všeč film.
Zgodba je reciklaža prvega filma.
Edino tista bitka s nosorogom je bila kolikor toliko zanimiva.
Denzel Washinton pa res ni pasal v ta film kot bi gledal Training day sploh pa njegova zgodba je bila kr nekej.
Ridley je spet brcnil v temo. Zadnji dober njegov film je bil Marsovec.
Sploh ne vem, če bi pogledal Napoleona. Čaka na disku na boljše čase.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
oo7 ::
Horas ::
Napoleon je nekaj v rangu Gladiator 2.
men je pa napoleon bil kar v redu.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
bm1973 ::
mgermo ::
Tole z opicami je bil čist fail. CGI je bil slab. On gre 1 na 1 s to opico, nobena druga ga ne napade. Nobena druga opica tudi nobenega ne ubije. Ko nekako težko fenta to svojo opico je celotnega fajta konec, čeprav je okoli še x opic. Zmagoslavno gleda v zrak, ostali gladijatorji in opice pa akwardly stojijo na mestu :D
Han ::
Kar hitro po začetku spopada opica črnemu šefu pregrizne vrat, s čimer ga seveda ubije.
CGI je pri opicah dober, slab je pri morskih psih, ki jih v resnici v areni nikoli ni bilo.
CGI je pri opicah dober, slab je pri morskih psih, ki jih v resnici v areni nikoli ni bilo.
kow ::
Samo, ce ga bos gledal s stalisca angleskega trolanja francozov. Torej, kot komedijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
harvey ::
zgodba v osnovi dobra, izvedba brez zveze.
Sploh pa CGI bedni vložki - pavijani npr. so top. Komu je to prišlo na pamet, da je to notri vključil
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
mahone ::
Barry Lyndon se dogaja med Sedemletno vojno (pol stoletja prej). Ni povezave z Napoleonom. Je pa odlicen film, da.
Raje poglej od Kubricka Barry Lyndona.
Sem dal na listo.
Barry Lyndon je ok film, se pa vleče: vsaj za moj okus odvija prepočasi.
Kar se tiče pa Napoleonove dobe pa definitivno The Dualists. O samem Napoleonu (izjemna predstava Steigerja!!! Prava študija malega korporala!) pa vsaj zame zmaga Waterloo: https://m.imdb.com/title/tt14824600/?re...
Tole z opicami je bil čist fail. CGI je bil slab. On gre 1 na 1 s to opico, nobena druga ga ne napade. Nobena druga opica tudi nobenega ne ubije. Ko nekako težko fenta to svojo opico je celotnega fajta konec, čeprav je okoli še x opic. Zmagoslavno gleda v zrak, ostali gladijatorji in opice pa akwardly stojijo na mestu :D
Pa sej v filmu je vsaj 2 krat v popolnoma podrejenem položaju. Koliko se spomnim bi ga Pedro in Denzel v dvoboju lahko ubila. Ampak ne. Scenarij pravi drugače.
Sploh nesmiselno se mi zdi, ko ga na koncu denzel nalomi, potem pa namesto, da bi mubzadal udarec, ga brcne v vodo. Lol ..
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Raje poglej od Kubricka Barry Lyndona.
Sem dal na listo.
Barry Lyndon je ok film, se pa vleče: vsaj za moj okus odvija prepočasi.
Kar se tiče pa Napoleonove dobe pa definitivno The Dualists. O samem Napoleonu (izjemna predstava Steigerja!!! Prava študija malega korporala!) pa vsaj zame zmaga Waterloo: https://m.imdb.com/title/tt14824600/?re...
Ker je film o življenju Barrya Lyndona. Drugače,ko je že omenjen film. Meni je bil pa Barry Lindon izjemno všeč. Mogoče ni za tiste, ki iščejo več akcije ? Ne vem. Enostavno me je film pritegnil.
V glavni vlogi Ryan O neill, bi rekel da je odličen v tej vlogi.
Osebno bi predlagal še film Driver,kjer igra osrednjo vlogo. Tudi izjemen film. Po driverju je bil posnet film Drive oz. sta si zelo podobna. Pa oba sta mi zelo vseč.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
O'Neill je bil res ustvarjen za to vlogo. Se strinjam. Nisem imel v mislih akcije v smislu, da mora biti bum-crash-tresk, itd., ampak veliko je dolgih scen, ko npr. on samo strmi ali brez dialogov, oz. narator pripoveduje zgodbo. Barry kot lik je oseba brez osebne energije, naboja. Izpade bolj kot ne, da so ga okoliščine peljale skoti življenje, na katere sam nima vpliva. Kot list v vetru, ki ga premetava, nosi. Non stop deluje melanholično, vdan v usodo in s tistim otroškim, zvedavim, naivnim strmljenjem v svet okoli sebe. Ni gospodar svoje usode. Je pa film super posnet, odlična scenografija, fotografija in kostumografinja ter tista otožna glasba, ki se mi je za vedno vtisnila v spomin.
Od Kubricka zame zmagata Spartak in Široko zaprte oči.
Drugače pa Scottov zadnji film, ki me je pritegnil je bil Zadnji dvoboj (The Last Duel). Od vse njegove filmografije pa top 5 v tem vrstnem redu: Kingdom of Heaven EE, Black Hawk Down, Alien, 1492, Blade Runner.
Omembe vredni zame: Prometej,
Legend, The Duellists, Gladiator, Thelma&Luise,
Od Kubricka zame zmagata Spartak in Široko zaprte oči.
Drugače pa Scottov zadnji film, ki me je pritegnil je bil Zadnji dvoboj (The Last Duel). Od vse njegove filmografije pa top 5 v tem vrstnem redu: Kingdom of Heaven EE, Black Hawk Down, Alien, 1492, Blade Runner.
Omembe vredni zame: Prometej,
Legend, The Duellists, Gladiator, Thelma&Luise,
Barry kot lik je oseba brez osebne energije, naboja. Izpade bolj kot ne, da so ga okoliščine peljale skoti življenje, na katere sam nima vpliva.
Film si videl izkljucno skozi oci (cinicnega in posmehljivega) pripovedovalca. V resnici pa Barry ni bil pasiven. Film je noro originalen (pustimo ob strani neverjetno kinematografijo) ravno zaradi nenavadnega framinga. Pripovedovalec ze ve kaj se bo zgodilo - v retrospektivi se je lahko posmehovati oz. zivljenje je seveda absurdno. Ampak, na zaslonu se zgodba odvija "v realnem casu". Zrajcal si me, da bi ga sel ponovno gledati, hehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
nejc_nejc ::
Glavno, da je na grobu od Maximusa, tekst v centru Rima, pod kolosejem v angleščini.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
D3m ::
Glavno, da je na grobu od Maximusa, tekst v centru Rima, pod kolosejem v angleščini.
Namesto, da bi bil v latinščini.
Detalji.
|HP EliteBook|R5 6650U|
opeter ::
Saj so uporabili latinske črke.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
O'Neill je bil res ustvarjen za to vlogo. Se strinjam. Nisem imel v mislih akcije v smislu, da mora biti bum-crash-tresk, itd., ampak veliko je dolgih scen, ko npr. on samo strmi ali brez dialogov, oz. narator pripoveduje zgodbo. Barry kot lik je oseba brez osebne energije, naboja. Izpade bolj kot ne, da so ga okoliščine peljale skoti življenje, na katere sam nima vpliva. Kot list v vetru, ki ga premetava, nosi. Non stop deluje melanholično, vdan v usodo in s tistim otroškim, zvedavim, naivnim strmljenjem v svet okoli sebe. Ni gospodar svoje usode. Je pa film super posnet, odlična scenografija, fotografija in kostumografinja ter tista otožna glasba, ki se mi je za vedno vtisnila v spomin.
Odlično napisano.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
jecok ::
Ne vem, meni se zdi, kot, da nismo isti film gledali.
Film je navaden poden (saj je bila že enka samo za silo):
- popolnom predvidljiv potek, edino presenečenje v filmu je bilo, da se Špargelj ni boril najprej z glavnim likom ampak je dobil 4 za predjed
- za kretenske CGIjane opice na začetku sploh ne najdem besed, uničili vso željo, da bi gledal v prvih 15 minutah filma
- iz mentalno motenega ampak odlično odigranega karakterja cesarja v prvem delu, so tukaj potegnili dva mulca, jih hecno pobarvali in jima rekli, da naj se igrata simpsonove.
- dialogi obupni in potegnjeni iz riti (sreča mamo, ne ve nič o sebi, naslednji moment jo brez pojasnila že kliče mama), "smrt ni tu ampak tam",...
- reciklirane scene iz Gladiator 1 (podobno kot pri Star Wars, kot bi dali gledalcem prejšnjega dela za izpolnit anketo in bi najboljše prizore ponovili v novem filmu)
- prizore, kot je npr. mencanje rok s peskom, so ponovili večkrat, verjetno je publika danes prezabita in enkrat ni dovolj
- kamera obup, nekdo zgoraj je omenil, da je dobro posneto, jaz se pa cel film nisem mogel znebiti občutka, da gledam nek B film iz 1970, samo 4:3 format je manjkal
- igralci bedni, edini gledljiv je bil Denzel in za silo Špargelj, ki je imel nato aboten in odvečen dialog.
- režiser cel film ni bil sposoben povezati gledalca z glavnim likom, če ne veste kaj to je, poglejte prvi del še enkrat
- kr neka bedna skrivna vrata, kočija, ki so si jo sposodili od angleške kraljice, samostrelov v ročni izvedenki takrat ni bilo, kolosej se je dalo napolnit z vodo amapak ne z morsko vodo in morskimi psi, igralec se pogovarja s kolesom na kočiji, meči predolgi, osedlan nosorog,...
Zadevi od 10 pik niti 3 ne bi dal. Gledal sem ga dokonca, samo, da ga lahko skurcam.
Toplo odsvetujem ogled filma, razen, če vas zanima, kako je Hollywood dosegel nov zgodovinski poden. Niti za spiratizirat ni.
Edina uporabna vrednost je bila, da se tudi oceni na rotten tomatoes ne da več zaupati.
- popolnom predvidljiv potek, edino presenečenje v filmu je bilo, da se Špargelj ni boril najprej z glavnim likom ampak je dobil 4 za predjed
- za kretenske CGIjane opice na začetku sploh ne najdem besed, uničili vso željo, da bi gledal v prvih 15 minutah filma
- iz mentalno motenega ampak odlično odigranega karakterja cesarja v prvem delu, so tukaj potegnili dva mulca, jih hecno pobarvali in jima rekli, da naj se igrata simpsonove.
- dialogi obupni in potegnjeni iz riti (sreča mamo, ne ve nič o sebi, naslednji moment jo brez pojasnila že kliče mama), "smrt ni tu ampak tam",...
- reciklirane scene iz Gladiator 1 (podobno kot pri Star Wars, kot bi dali gledalcem prejšnjega dela za izpolnit anketo in bi najboljše prizore ponovili v novem filmu)
- prizore, kot je npr. mencanje rok s peskom, so ponovili večkrat, verjetno je publika danes prezabita in enkrat ni dovolj
- kamera obup, nekdo zgoraj je omenil, da je dobro posneto, jaz se pa cel film nisem mogel znebiti občutka, da gledam nek B film iz 1970, samo 4:3 format je manjkal
- igralci bedni, edini gledljiv je bil Denzel in za silo Špargelj, ki je imel nato aboten in odvečen dialog.
- režiser cel film ni bil sposoben povezati gledalca z glavnim likom, če ne veste kaj to je, poglejte prvi del še enkrat
- kr neka bedna skrivna vrata, kočija, ki so si jo sposodili od angleške kraljice, samostrelov v ročni izvedenki takrat ni bilo, kolosej se je dalo napolnit z vodo amapak ne z morsko vodo in morskimi psi, igralec se pogovarja s kolesom na kočiji, meči predolgi, osedlan nosorog,...
Zadevi od 10 pik niti 3 ne bi dal. Gledal sem ga dokonca, samo, da ga lahko skurcam.
Toplo odsvetujem ogled filma, razen, če vas zanima, kako je Hollywood dosegel nov zgodovinski poden. Niti za spiratizirat ni.
Edina uporabna vrednost je bila, da se tudi oceni na rotten tomatoes ne da več zaupati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
Ne vem, meni se zdi, kot, da nismo isti film gledali.
Si si vzel čas, pa si lepo napisal.
FIlm sploh ni vreden ogleda. Tole je dobesedno stran vržen čaa. pa če je v 8 K ali pa v 720 P-jih.
Ne samo, da je Hollywood woke, začelo jim je zmanjkovat tudi dobrih igralcev in potem so v vlogah akcijskih likov eni levi tipi brez karizme, ki v takšnem žanru pač ne morejo igrat.
To, kar smo imeli mi v 80 ih, ko je bil Booom res pravih akcijskih mačo karizmatikov ( Šwarci; Stalone, Van Damme, Dolph , Čak Norris, Steven Segal, ) (lahko tudi Bruce Willis, Kurt Russel, Patrick Swayze, Clint Eastwood , Michael Dudikoff , Mel Gibson . Chow Yun Fat, Mark Dacasccos, Mickye Rourke, jackie Chan )..
Edini od novodobne garde , ki ima karizmo in izgleda res zajeban je Alan Ritchson, ki igra v seriji Reacher pa tisti, ki je igral v seriji Punisher, ampak tisti nima karizme.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Edini od novodobne garde , ki ima karizmo in izgleda res zajeban je Alan Ritchson, ki igra v seriji Reacher pa tisti, ki je igral v seriji Punisher, ampak tisti nima karizme.
Bo držalo, pa Travis Fimmel in tip iz Witcherja tudi še nekako gre.
Ostalo je pa vse zmeužano in pobabljeno, filmska produkcija se je ustrelila v koleno in ni dojela, da čeprav je celotna družba poženščena, to še ne pomeni, da je užitek gledat filme, kjer so igralci poženščeni.
Mogoče so računali na to, da se bodo feminizirani dečki lažje poistovetili z feminiziranimi glavnimi junaki, ampak zakaj bi se? Če so pa sluzasti, kdo bi se hotel poistovetiti z njimi.
Adam Driver kot jokica v Star Wars je lep primer.
Tole se splača pogledat, bistveno bolj od Gladiator 2:
Adam Diver je primer, da ni za akcijske filme, je pa odličen v drugih žanrih. Meni je bil odličen v Hiši Gucci :)
Rock bi lahko bil v redu, če ne bi postal woke slave. Fake persona, pa je imel v preteklosti nekaj dobrh akcijskih filmov. Ampak želi biti prijazen družinam.
Jason Momoa je včasih deloval dost badass, ampak je naredil iz sebe komika.
Enostavno ne vem.
Rock bi lahko bil v redu, če ne bi postal woke slave. Fake persona, pa je imel v preteklosti nekaj dobrh akcijskih filmov. Ampak želi biti prijazen družinam.
Enostavno ne vem.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
Adam Diver je primer, da ni za akcijske filme, je pa odličen v drugih žanrih. Meni je bil odličen v Hiši Gucci :)
Enostavno ne vem.
Charles Bronson ftw... drugi samo kompenzirajo z dvojnim teleson in mrščenjem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
Enostavno ne vem.
Charles Bronson ftw... drugi samo kompenzirajo z dvojnim teleson in mrščenjem
Uhhh.. Dobro, da si se ga posmnil.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blade Runner - TV serijaOddelek: Sedem umetnosti | 3434 (228) | 2dark |
» | Alien: Awakening (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17101 (10717) | oo7 |
» | Blade Runner 2 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Sedem umetnosti | 116277 (80624) | nurse013 |