» »

Nakup slike

Nakup slike

Hammer123 ::

Zdravo!

Z namenom dopolnitve prazne stene, gledam par različnih slik v galerijah. Slike so večinoma od akademskih slikarjev, cenovno od cca 1500 - 4000€.
Nevem pa kako se takšne slike kupuje. Ali je bolje direktno od slikarja, ali se to baranta, morda kako drugače?

Lp!

NuMaN ::

A te zanimajo zgolj akademski slikarji?

Kake retro zadeve, krajine, hiške ... Sam na bolhi prodajam nekaj teh slik, ker sem jih dosti podedoval (200 - 500 e).
Tega je sicer na bolhi ogromno.

Grafike, olja?

Nepriznani naši akademski slikarji in slikarke. Lahko kupiš tudi direktno od njih.

Napiši kaj več.

Vsekakor kupi nekaj, kar ti je všeč.

nejc_nejc ::

Drži se galerij. Pa še papir o "avtentičnosti" naj ti dajo.

delavec44 ::

To se med vikendom sprehodiš po tržnici na obali pa kupiš nekaj kar ti je lepo za 50€. Zakaj mora biti akademski slikar?

Hammer123 ::

Niti nisem ciljal na akademskega slikarja. Naključno na sprehodih po galerijah, so mi določene slike najbolj padle v oko.

Te storitve v Sloveniji niso razvite. Sicer obstaja Sloart, ki pa pokriva premalo, zgolj priznane avtorje, ki so in.

Za slike z majhnimi vrednostmi - pod 500 e, pa se ne bo nihče ukvarjal s potrdili, zgodovino in ne vem kaj še. Poleg tega večina niti ne ve kaj dosti o teh ljubiteljskih avtorjih, ki so še zdavnaj pokojni, pa tudi tisti, ki so kaj vedeli o njih.

Na netu je težko najti informacije, prej v kakih knjižnicah, starih časopisih, ampak kdo bo to raziskoval.

Sam prodajam slike avtorja in avtorice, ki sem jo kot otrok tudi spoznal, bil z očetom pri njej na obisku. Če pa hočem kaj dodatno izvedeti o njej, je skoraj misija nemogoče.

Avtor je naslikal sliko leta 1993, podpisan, sem pa uspel zvedeti več o njem samo s pomočjo nekega obbjavljenega .pdf članka ne netu, kjer je bila vključena ena njegova slika, stilsko zelo podobna.

Neposreden dokaz to ni, sem pa prepričan 99,5 %.

Kot pravim, za manj kot 1000 e ne bo to nihče dodatno raziskoval, za recimo 30.000 e pa že.

Na MMC je bil pred kratkim članek o domnevni Kobilčini sliki-študiji, kupljeni na Bolhi. Na dražbi je naknadno sicer niso prodali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

mancini ::

V vsakem večjem mestu so razstave umetnikov.
Recimo v Mb DLUM: https://www.dlum.si/razstave/vzporedni-...

Greš pač v okolju kje živiš, pogledaš če ti je kaj všeč, kupiš v galeriji ali pogledaš avtorja in ga privat kontaktiraš

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Newyorško oblikovalsko priznanje za plakat

Oddelek: Loža
412423 (930) nejc_nejc
»

Novi varni pristan, prvič: Flava Works, Inc v. Gunter (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6532075 (30200) Tear_DR0P
»

Plačaj-kolikor-hočeš tudi v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9926624 (23124) opeter
»

rušenje metelkove !?!?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
916680 (4848) Dr Evil

Več podobnih tem