Forum » Na cesti » "strop" na avtu odlepil
"strop" na avtu odlepil
bigbada ::
Tisto v avtu, ko je prevleka/prevlečeno na stropu (taka žametna snov), se je na eni strani malo odlepila in dol visi. Avto je že kar star, zdaj ne vem al to od starosti al je pač lepilo odstopilo.. Zanima me če se da to kako popraviti? Probal sem sam zalepiti z lepilom pa ne drži najbolj pa zgleda je not prišel "zrak" ker je malo napihnjeno pod tekstilom... Mogoče neumno vprašanje ampak kdo to popravlja oz. se s tem ukvarja? Mehaniki verjetno ne? Kaka avto hiša? Ne mi zdaj rečt, da je avto za stran vrečt, zaradi tega :)
hvala za odgovor!
hvala za odgovor!
- spremenilo: bigbada ()
jype ::
Včasih se je to reševalo z lepili, ki jih naneseš na obe površini, počakaš, da se posuši, potem pa močno stisneš. Neostik, na primer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Unknown_001 ::
Potrgaj dol in daj tapecirat. S kolegom sva dala alcantaro na strop.
Neostik ni primeren.
Poglej na spletno stran od 3M kjer imaš en kup adhezivov na voljo. "Headliner and fabric adhesive" v spreju kup in ma da drži.
Neostik ni primeren.
Poglej na spletno stran od 3M kjer imaš en kup adhezivov na voljo. "Headliner and fabric adhesive" v spreju kup in ma da drži.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Blinder ::
jaz sem od dveh ljudi slisal, da se da zadovoljivo resit z buckami.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Sparkxl ::
Se mi je isto zgodilo na 15 let stari kanti. Rešil sem s tem
https://goo.gl/images/ujZryM
Ko se ti malo odlepi, pomeni da se ti bo zelo kmalu celi strop odlepil. Jaz imam celega nastrelanega a temi sponkami
Ko se ti malo odlepi, pomeni da se ti bo zelo kmalu celi strop odlepil. Jaz imam celega nastrelanega a temi sponkami
koyotee ::
Včasih se je to reševalo z lepili, ki jih naneseš na obe površini, počakaš, da se posuši, potem pa močno stisneš. Neostik, na primer.
Neostik je lih za 2 papirčka skup zalepit.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Unknown_001 ::
Trolaš?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
MihaK3 ::
Zares rešit se povešenega stropa brez tega, da se vzame celotna stropna panela ven, blago odtrga in na novo nalepi (isto, če gre res lepo stran, ponavadi pa je treba dobiti drugo blago), ne da, tako da če ti ni avto res zelo pri srcu, ideja z bucikami ni napačna... Oziroma obstaja še ena začasna rešitev: s parnim čistilcem se napari dele, kjer je blago povešeno, potem pa z nekim manjšim valjčkom zadevo pritisne nazaj ob strop, načeloma drži vsaj nekaj časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MihaK3 ()
Sparkxl ::
Unknown_001 je izjavil:
Trolaš?
Ne, avto je star 15 let, zgleda kot 25. Bmk kak strop zgleda, samo da ga nimam na glavi
zk_eu ::
Jaz sem tudi na prejšnji kanti zadevo rešil z bucikami :D. Sem jih pobarval še v barvo stropa in se je komaj opazilo. To je to. Drugače pa druga stropna tapeta z odpada ali pa na novo dati blago na to, ki jo imaš. Druge mislim, da res ni tukaj. Mislim, da prepari penasta izolacija in se zaradi tega odlepi.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
rok_p ::
Avdajte no, neostik se uporablja tudi za tapeciranje. Namazes z copicem obe povrsini, pocakas da se posusi in potem zlepis skupaj. Vcasih smo ogromno tega delali in drzi po 15 letih se vedno drzi.
rok
IL_DIAVOLO ::
Eh, kaj se bos s tem zajebaval in lepil, naj ti en mehanik zrihta z nekega drugega avta. Pa se tezko je dol dobit, ne da bi kaj polomil.
mlamat ::
Strop je potrebno vzeti dol in tkanino odstraniti iz trde podlage, potem je potrebno odstraniti staro lepilo. Jaz sem ga kar z visokotlačnim čistilcem. Potem je potrebno kupiti novo tkanino in posebno prozorno lepilo v spreju, ki zdrži temperature 110-120 stopinj (se dobi na internetu iz tujine).
Z navadnim lepilom ne boš rešil nič.
Z navadnim lepilom ne boš rešil nič.
Šmorn ::
Jaz sem prejšni avto peljal k tapetniku. Niti ni bilo drago, pa cel strop je bil nov. Če misliš še dolgo imeti avto je dobra rešitev, drugače improviziraj.
polozweii ::
Stiropor raztopiš v acetonu, bencinu ali čem podobnem da dobiš lepilo. Če lepilo naliješ v šprico+debelejša igla bi se mogoče dalo lokalno popravit strop brez da bi rezal prevleko.
Lepilo bi lahko prebilo dol skozi oblogo - če gre za staro kanto estetika ni na prvem mestu.
Če kdo preizkusi naj sporoči rezultat.
Lepilo bi lahko prebilo dol skozi oblogo - če gre za staro kanto estetika ni na prvem mestu.
Če kdo preizkusi naj sporoči rezultat.
polozweii ::
dreta ::
solatko ::
Največji problem pri odpadlem blagu na stropu je ta, da če hočeš to res zrihtat, moraš vzet ven sprednjo šipo (pri karavanski izvedbi gre brez tega), odstranit stropno oblogo, jo na novo prevlečt in dat nazaj, ter pritrdit sprednjo šipo. Strošek brez šipe je cca 200-250€ + šipa. Vem, ker je pred kratkim na veteranu to počel prijatelj. Res je potem to zrihtano v nulo, kot nov.
Bucike so rešitev, če se ti hebe v kakšnem avtu se voziš.
Bucike so rešitev, če se ti hebe v kakšnem avtu se voziš.
Delo krepa človeka
T440 ::
je bolj težava, da se moramo voziti po cestah skupaj s solatkoti kot pa z bucikami v strehi. Bucike mal poševno zgledajo, niso pa nevarne, solatkoti pa poševno upoštevajo predpise ampak so zato nevarni.
T440 - Ti vsekakor ne priporočam udejstvovanja v prometu, dokler ne boš dovolj star, za vozniški izpit. Ti se kar drži računalniških igric.
Delo krepa človeka
matobeli ::
Odvisno od avta, glih en strop štimam, ni blo treba demontaže stekla.
Bom pa kar nabavil na meter materjal za strop ki ima že lepilo in ga odrezal pa nazaj prilepil na osnovo.
Bom pa kar nabavil na meter materjal za strop ki ima že lepilo in ga odrezal pa nazaj prilepil na osnovo.
matobeli - Pri limuzinskih izvedbah ne gre brez šipe, ker se tudi montira v tovarni, ko še ni šip. Pri karavanih gre zadaj ven. Strop se zlomi, če ga preveč zvijaš. Sem bil zraven, ko se je delalo in je mojster to razložil.
Delo krepa človeka
matobeli ::
Možno za limuzine, vsaj za tiste iz višjih razredov bi blo to smiselno, jaz delam to na 90s SUVju kjer je placa več kot dovolj za ven dobit v enem kosu.
Na kakšnem relativno pocen hatchu bi pa skor moglo it normalno ven k so že tko bolj simpel narjeni.
Na kakšnem relativno pocen hatchu bi pa skor moglo it normalno ven k so že tko bolj simpel narjeni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SršeniOddelek: Loža | 1448 (887) | crniangeo |
» | mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26433 (9950) | Twixz |
» | Vodovodarji - nasvet oz. kje pušča :)Oddelek: Loža | 4558 (3092) | xsum1 |
» | Ozvočitev teraseOddelek: Zvok in slika | 4420 (1442) | lufthammer |
» | StirodurOddelek: Loža | 5509 (3863) | SmotaniJanez |