Forum » Strojna oprema » Intel Core 9th-gen
Intel Core 9th-gen
Temo vidijo: vsi

TOP ::
Modri v damage controlu
Sicer pa takrat ko sem jaz kupoval nov računalnik je imel AMD boljšo izbiro pač nisem hotel dati toliko denarja za 4c/8t Intelov procesor, če bi pa sedaj kupoval bi pa bila odločitev med 9700K ali 2700X, kar problematična
Žiga,če me spomin ne vara si ti imel,takrat I7 7700K in si zamenjal za 1700X.

edi45 ::
Modri v damage controlu
Sicer pa takrat ko sem jaz kupoval nov računalnik je imel AMD boljšo izbiro pač nisem hotel dati toliko denarja za 4c/8t Intelov procesor, če bi pa sedaj kupoval bi pa bila odločitev med 9700K ali 2700X, kar problematična
Zakaj bi kdo pri zdravi pameti naredil takšen downgrade?
OMG, to je šele fail!![]()
se strinjam haha
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ahim ()

AapocalypseE ::
Iz 7700K je šel na 1700 ( brez X ) in potem pravi, da ni hotel toliko dati za 4/8, a ga je že imel... in to TOP cpu takrat za igre.

edi45 ::
AapocalypseE je izjavil:
Iz 7700K je šel na 1700 ( brez X ) in potem pravi, da ni hotel toliko dati za 4/8, a ga je že imel... in to TOP cpu takrat za igre.
pa še 2 čuka je dal za to žalost, to je še bolj noro
Zgodovina sprememb…

Treer ::
Ja no saj potem nekako razumem zagovarjanje te anemične žalosti, ker sicer bi si moral priznat popolnoma zgrešeno investicijo. Kot da bi kupil entry-level Dacio za 20k in jo potem na vse pretege hvalil
V resici je pa za splošno rabo 1700 še od i7 2600 (non-k) komaj boljši (še to treba dosti tweekat), znatno boljši pa kvečjemu od kake 1156 ali 1366 platforme

neverjetni99 ::
Človek je naredil investicijo desetletja no, sigurno se mu je obrestovalo, da je šel iz dobrega i7 procesorja na AMD

Zgodovina sprememb…

neverjetni99 je izjavil:
Človek je naredil investicijo desetletja no, sigurno se mu je obrestovalo, da je šel iz dobrega i7 procesorja na AMD![]()
Ne še, ampak čez 5+ let bo pa zadeva le pokazala zobe - 8/16 futureproof pa to! haha

Mr.B ::
Dobra izbira za 10k Build...
Asus Dominus Extreme Listed for $1,800 + Xeon W-3175X $2,979 on Newegg.
Asus Dominus Extreme Listed for $1,800 + Xeon W-3175X $2,979 on Newegg.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

ziga1990 ::
Modri v damage controlu
prej sem imel 760 in sem zamenjal za 1700
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()

Predator X ::

FlyingBee ::
Pustite te teste, to je za cpu bottleneck pokazat in nekaterim ta podatek prav pride. Načeloma za tiste gamerje, ki bi kupili orng cpu in ga imeli toliko časa, da vmes vsaj 2 grafični zamenjajo oziroma za tiste, ki tudi vse druge komponente high end kupujejo. Ryzen še ni za te vrste živali.

D3m ::
Modri v damage controlu
Če mene spomin ne vara je imel i5.
P.S,.
Treer je skočil, ko koker španjel, ko je mislil, da nekaj ima čeprav TOP ni bil 100% prepričan....veriga budal je sledila. xD
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

imel sem 15 760
Zgodovina sprememb…

Nekdo vem da je šel iz 7700k na 1700x, se spomnim tu napisano pred časom. Dobro, iz i5 750 Ryzen vsaj ni downgrade, samo za 2k€ je še vedno fail...

Pustite te teste, to je za cpu bottleneck pokazat in nekaterim ta podatek prav pride. Načeloma za tiste gamerje, ki bi kupili orng cpu in ga imeli toliko časa, da vmes vsaj 2 grafični zamenjajo oziroma za tiste, ki tudi vse druge komponente high end kupujejo. Ryzen še ni za te vrste živali.
Samo nekateri tukaj razumemo to kar si napisal.

Treer-er res je plus dal sem 250€+ za samo ohišje pri nas sem kupil ker nisem hotel sam sestavljat

neo5468 ::
Sestavljanje je najboljša stvar pri novem compu wtf. Pa tut v sloveniji ne vem kako si prišel do 2k, sej ni bil cpu 400€ in grafična 700€, pa tudi če bi bilo, čez 1500 ni pogojev da prideš.

neo ni bilo težko z 270€ vrednim ohišjem in z Win 10
Zgodovina sprememb…

Nisem videl, da si dal toliko za ohišje. Zakaj pa? Več kot 120€ za ohišje je kr questionable. Define C ma vse kar rabiš.

rdecaluc ::
Za samo plato + vsaj 16gb rama + procesor + mid range grafično si bil že na jurja pred časom.
Vsaj 1x mesečno je tema na forumu kako je nekomu uspelo zvit pine na intel matični ali pa amd procu. Ne vidim zakaj bi sam sestavljal, če nočeš tega tveganja.
Zakaj se drugi sekirate glede okusa in denarja ki ni vaš je pa sploh nepredcenjlivo.
Vsaj 1x mesečno je tema na forumu kako je nekomu uspelo zvit pine na intel matični ali pa amd procu. Ne vidim zakaj bi sam sestavljal, če nočeš tega tveganja.
Zakaj se drugi sekirate glede okusa in denarja ki ni vaš je pa sploh nepredcenjlivo.
Est modus in rebus. ,typos

Nisem videl, da si dal toliko za ohišje. Zakaj pa? Več kot 120€ za ohišje je kr questionable. Define C ma vse kar rabiš.
zato ker odlično zgleda plus zvočno je izolirano pa naslednjič ko bom nadgrajeval ga bom obdržal skupaj z Noctuo
Zgodovina sprememb…

Bequiet Darkbase pro 900
Zgodovina sprememb…

TOP ::
Bequiet Darkbase pro 900
Opaa ful lepo ohišje vredno tega denarja,mulci pa naj kar kupujejo ,ohišja po 100e tista plastika fantastika.
Sestavljanje je najboljša stvar pri novem compu wtf. Pa tut v sloveniji ne vem kako si prišel do 2k, sej ni bil cpu 400€ in grafična 700€, pa tudi če bi bilo, čez 1500 ni pogojev da prideš.
Ti pa znaš človeka živcirat ni kaj,zato bi lahko dobil kako nagrado.Kaj je važen kje je kupil,kdo mu je sestavu in kolk je dal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()

Ne vem, no, ryzen build pa da ni važno kolk je dal, mal questionable.
Sam tudi zagovarjam dobro, dražje ohišje in napajalnik, to je temelj pcja, ki obdržiš dokler dela, ohišje pa za vedno, če je to varijanta in ne rabiš kaj manjšega.
Sam tudi zagovarjam dobro, dražje ohišje in napajalnik, to je temelj pcja, ki obdržiš dokler dela, ohišje pa za vedno, če je to varijanta in ne rabiš kaj manjšega.

nisem prepričan glede tega da napajalnik obdržiš dokler dela za ohišje se pa strinjam sicer moja prvotna izbira je bila med Corsair 780T ali Cooler Master Cosmos ampak je nakoncu Be quiet zmagal zaradi velikosti
Zgodovina sprememb…

Ti pa znaš človeka živcirat ni kaj,zato bi lahko dobil kako nagrado.Kaj je važen kje je kupil,kdo mu je sestavu in kolk je dal.
Nisem ti hotel na živc stopit, samo drago se mi je zdelo. Fractal ohišja ne vem kako so plastik fantastik ampak stvar okusa i guess. Jaz imam rajši nekaj minimalističnega brez lučk.

a ni tko da z leti napajalnik zgubi na moči in učinkovitosti?
Zgodovina sprememb…

Prava krava od ohišja ta Bequiet.
Komaj čakam, da se znebim mojega Anteca in pride kakšno majhno minimalistično ohišje.
Komaj čakam, da se znebim mojega Anteca in pride kakšno majhno minimalistično ohišje.

velikost je vredu samo je pa kar težje ohišje v primerjavi z mojim bivšim Antec 1200
Zgodovina sprememb…

IvoJan ::
ze 1200 ni prav lahko ohisje
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

tikitoki ::
Če kupiš dober in dovolj močan napajalnik, zakaj bi ga prej menjal?
Ker se spremeni standard za prikljucke?
Zgodovina sprememb…

To ne, ampak kakorkoli že obrneš, dokler ne dela težav, ga imaš, ker ni neke znanosti pri tem, sigurno je napajalnik druga komponenta po ohišju, ki jo imaš lahko najdlje, če izvzamemo menjavo zaradi prodaje komplet sistema ali potrebo po višji moči.

tikitoki ::
Mnja, prikljucki so se ze precejkrat spremenili. Nebi jaz dal roke v ogenj zato, da bos lahko isti PSU vtaknil v novo masino cez 10 let.
https://www.tomshardware.com/news/intel...
Za vse ljubitelje INTELa:).
https://www.tomshardware.com/news/intel...
Za vse ljubitelje INTELa:).
Zgodovina sprememb…

Predator X ::
Tud intel ni zmožen 144hz.

IvoJan ::
Predator X je izjavil:
Tud intel ni zmožen 144hz.
kaj je pa na temu posnetku indikator da intel ni zmozen 144hz? sicer sem bolj povrsno preletel video ampak nikjer nisem zasledil fps dropov pod 100
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 19778 (15416) | Predator X |
» | Intel predstavil 9. generacijo Core procesorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 21110 (17527) | MrStein |