» »

Intel Core 9th-gen

Intel Core 9th-gen

Temo vidijo: vsi
««
15 / 81
»»

FlyingBee ::

Ne skrbi, ps4 imaš, pusti ti te stvari.

D3m ::

Ti ni potrebno vedeti kaj vse imam.

Raje povej katera ptičica ti je zaupala, da bo prišlo do znižanje cen pri Intelu?
|HP EliteBook|R5 6650U|

klinker ::

abazuu je izjavil:

zakaj bi dal za matčno 200€? kaj fali tisti za 80?

8/16 na plati za 80€ :))

Omg, si sploh prebral, kaj je napisal street in potem klinker na kar se je nanašal potem moj post? Nisi. Saj, če nimaš časa, ok. Poglej kam gre potem tema, v maloro.

Če je AMD ni panike. Itak se držijo predpisanega TDP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

AapocalypseE ::

Ni realno, da bo Intel obdržal takšne cene.

Drugo leto pocenitev nazaj na realne cene 100%.

FlyingBee je izjavil:

Če poenostavim, ne se zdaj na cene preveč obesit, 2x8gb rami 160eur, matična 200eur, cpu cooler closedloop 120eur je vse skupaj 480eur, do jurja še 520 eur. Proc torej tisti, ki bo hitrejši v igrah, dvomim da bo rdeči tabor.

A 16GB rama bos dal na 8/16 :D
No, jst dobrega jurja racunam dat za rdec 8/16 celoten setup, brez ohisja. 3700x 350€,32GB 250€, plata 150€, ena rabljena LP 1050Ti 80€, M2 SSD 150€ in SFX PSU 50€.

D3m je izjavil:

Če je AMD ni panike. Itak se držijo predpisanega TDP.

Malo morgen. Tudi za AMDja ne bi sparal, ampak 120-150€ bo ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Tvoj pc s 32gb in 8/16 procom ter 1050ti ima sigurno drugo poslanstvo od gaming pcja, kjer so intli v prednosti.

AapocalypseE je izjavil:

Ni realno, da bo Intel obdržal takšne cene.

Drugo leto pocenitev nazaj na realne cene 100%.

Ampak 8/16 ne bos dobu za 350€. Pod 500€ vsekakor ne bo.

Saj zato, komot lahko da 500eur samo za proc, če ima jurja za omenjene komponente.

FlyingBee je izjavil:

Tvoj pc s 32gb in 8/16 procom ter 1050ti ima sigurno drugo poslanstvo od gaming pcja, kjer so intli v prednosti.

So what 8-O Ce je boljsi v spilih, bo tudi drugje, ane, ce je st jeder/niti enako.
To prednost bomo se vidli ko pride 3xxx :)

Kakšen gaming PC?

eSport?
|HP EliteBook|R5 6650U|

abazuu ::

klinker je izjavil:

abazuu je izjavil:

zakaj ne?

klinker je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

So what 8-O Ce je boljsi v spilih, bo tudi drugje, ane, ce je st jeder/niti enako.
To prednost bomo se vidli ko pride 3xxx :)

Lol, kaj pa vse ostalo, tvoj konfig sploh ni gaming first.

abazuu je izjavil:

klinker je izjavil:

abazuu je izjavil:

zakaj ne?

Pri amd greš komot b350 in 8/16 proc, za 400 eur dobiš oboje.

Zgodovina sprememb…

Ahim ::

FlyingBee je izjavil:

Kar naprej to nabijanje o nekih prednostih Intelovih CPUjev za igranje igric ... Tukaj je en svez pogled za zakljucek 2018:

https://techreport.com/review/34211/our...

Na spisku priporocenih izbir so trije AMDji in trije Inteli (od najnizjega ranga proti najvisjemu, tako po ceni, kot po zmogljivosti):

R3 2200G

i5 8400 ali R5 2600X

i5 9600K (???)

R7 2700X

i7 9700K

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ahim ()

FlyingBee je izjavil:

Lol, kaj pa vse ostalo, tvoj konfig sploh ni gaming first.

abazuu je izjavil:

klinker je izjavil:

abazuu je izjavil:

zakaj ne?

Pri amd greš komot b350 in 8/16 proc, za 400 eur dobiš oboje.

Wtf ima veze gaming first pri hitrosti CPUja? Ce je najhitrejsi v spilih, bo tudi drugje. In 8/16 pac ni gaming first, pa naj ga Intel reklamira kakor hoce, ampak WS first. 9700k je gaming first, ce ze, ker 9900k ne bo nic hitrejsi za igre, se bo pa manj grel in manj porabu, pa ce mislis OCjat, bo tudi tu sel kake par 100Mhz visje, ker HT lepo pripomore dodatnemu gretju.

Kak B350 clowk ;(( ce ze, B450, vseeno pa neka bolj kvalitetna zadeva za 8/16, ne pa sranje za 80€.

Povej mi ZAKAJ bi rabu dat v sistem matično za več denarja?

Samo v primeru, če rabiš specifiko. Če nimaš je 70€ plata ok.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Podobno sem bral 7 let nazaj.

i5 4/4 je za igre, i7 4/8 pa ne, ker se ne splača, nikjer ne boš pridobil, samo plačal boš več za brezveze...

mhm...

V gamingu je OGROMN razlike :)

Jah, on bo imel mašino za rendering, če sem prav razumel, 32gb rama pa neko švoh grafično. V glavnem, Street pa je napisal, da bo imel jurja za cpu, plato, ram in cpu cooler combo in Klinker je potem odgovoril, da bo moral nujno za tak denar AMD stuff vzet, čeprav dvomim, da mu naslednje leto tudi z 9900k ne uspe vse 4 komponente skupaj spravit. Če ne, pa gre za gaming itak največ z 9700k.

Pa tudi teh 1000€ ni zasidranih, ampak pač lepa številka se mi zdi.

AapocalypseE je izjavil:

i5 4/4 je za igre, i7 4/8 pa ne, ker se ne splača, nikjer ne boš pridobil, samo plačal boš več za brezveze...

mhm...

Ja, eden večji šaljivcev tle je celo dal test z 2600k iz leta 2011 kako se kosa z modernimi proci pa sem prepričan, da je večino ST mojstrov takrat obsojalo nakup i7 top client desktop proxesorja za gaming.

AapocalypseE je izjavil:

Pa tudi teh 1000EUR ni zasidranih, ampak pač lepa številka se mi zdi.

Ma, ja, če bi mislil šparati bi itak ps4 nabavil pa mirna BIH.

Če bo 3700x prepričal naslednje leto, grem zveseljem AMD all the way, kot sem šel z Athlonom 2002, 2004 in 2008 ter nazadnje še 2009.

Zgodovina sprememb…

PS4 tudi mam. Če bi hotel šparati bi vzel Ryzen.

Odvisno je dosti kako se bo obnesel novi Ryzen, cene obeh taborov in 10nm Intel, če misli resno ali ne...

S 7700k komot počakam tudi 10nm Intla.

AapocalypseE je izjavil:

mhm...

Ali 14 let nazaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Če bi mel sam 7700K, sploh ne bi razmišljal o menjavi.

7700K poseka vse Ryzene v gamingu. Sploh, če je navit.

Ne grem se več low pa mid procov pa potem menjave na 2 leti. Imam veliko ohišje, matično z veliko priključki in lahko samo grafične menjam, pa še to ni več tako kot včasih, na 2 leti dobimo le popestritev ne pa whole scale novo generacijo.

D3m, RDR2 si že nabavil?

Zgodovina sprememb…

pa sj low mid proca nimaš samo za 2 leti? al? jst dons prodam i5 2500k ( stock ). kupljen 2011 :D

sm pa brez idej kaj bi za naprej heheh... Intel se mi res zdi predrag trenutno. po drugi strani čakat do Ryzen 3000 .....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: abazuu ()

Počasi bo 7 let odkar gonim 3570K in sem 3 grafične kartice menjal vmes, tako da hočem spet naredit tako, da bom mel mir. Žal mi je edino, da nisem takrat vzel raje 3770K in sem poslušal kako i7 ni za gaming. Bi še pridobil kakšno leto ali dve.

Saj ni 3570K za odpad, ampak se že pozna pri kakšni igri problem s 4/4.

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

Ne grem se več low pa mid procov pa potem menjave na 2 leti. Imam veliko ohišje, matično z veliko priključki in lahko samo grafične menjam, pa še to ni več tako kot včasih, na 2 leti dobimo le popestritev ne pa whole scale novo generacijo.

D3m, RDR2 si že nabavil?

Saj nismo več v letu 2000.

Takrat smo menjali vsak let.

Ne zbiram SW figur.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Klinker, tcojih 32gb rama že zaudarja po pro semi hoby uporabi, poglej 2920 12/24 bi bil zate, a?

Rdr2 as Red Dead Redemption 2

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE je izjavil:

mhm...

Hej. Govorimo o 8 polnih jedrih. Dokler bo ta CPU kak bottleneck v igrah, ga bos ze zdavnaj menjal.
Pac bodimo realni, 16 niti je primarno WS roba, ne pa gaming. Razliko v ceni raje das v grafo, v tem primeru, od katere bos imel vec, kot od HTja pri tolkoh jedrih.

Ne bom poslušal več nobenega kako 8/16 ni za gaming.

8/16 bo 200%.

Koriščenje jeder gre hitreje gor kot je šlo leta nazaj. Treba tudi to vzet v zakup...

Ne, 4/8 je dosti, raje več v grafično :-)

Ja :))

Isto je bilo leta nazaj se spomnim...

gddr85 ::

za peasant fhd panel bo res cpu first ;)

Od tebe pa še nisem prebral kulturnega posta.

Vedno ;) zadaj.

Ahjej...

Se pa že skok iz 1920 na 2560 lepo pozna. Ne rabim 3440 in jamrat kako mi vse šteka pa še x2 cena... enkrat čez leta mogoče.

Zgodovina sprememb…

gddr85 je izjavil:

za peasant fhd panel bo res cpu first ;)

First, za 4k pa second.

gddr85 ::

AapocalypseE je izjavil:

Od tebe pa še nisem prebral kulturnega posta.

Vedno ;) zadaj.

Ahjej...

Se pa že skok iz 1920 na 2560 lepo pozna. Ne rabim 3440 in jamrat kako mi vse šteka pa še x2 cena... enkrat čez leta mogoče.

si ziher, da se pozna? ker gostota pikslov je podobna oz. enaka, kot en fhd 27 16:9, afaik

Se pozna. Ti lahko s prve roke povem.

tikitoki ::

Kolk je smesno jmaranje nekih "gurujev" kako moras placati ne vem kolk veliko in si zagotoviti top in po novem futureproof masino:).

Kaj pa je v današnjem sistemu futureproof?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Glede na to, da se cpu zmogljivost ne pozna glede na resolucijo, je dober cpu kar lepa naložba v future. Tudi am4 matična, če bo do 2020 ryzen povišal frekvence na konkurenčno raven. Za profesionalce kot je Klinker pa bi TR bil kar future proof.

100% visja cena za 10% visjo hitrost. Super nalozba. Se posebaj, k bos cez dve leti sam za razliko dobil enakovreden CPU ali boljsi.

Predator X ::

FlyingBee je izjavil:

Glede na to, da se cpu zmogljivost ne pozna glede na resolucijo, je dober cpu kar lepa naložba v future. Tudi am4 matična, če bo do 2020 ryzen povišal frekvence na konkurenčno raven. Za profesionalce kot je Klinker pa bi TR bil kar future proof.

Ryzen je zelo konkurenčen.

fantje pogoravrjamo se o max 20% boosta v gamign pa še to moraš pretiravat z ocjem na intelu.

Kako ni R5 2600 bolj future proof kot i5 8600K pa še zmeraj nerazumem... ste že pozabili na RT?

Zgodovina sprememb…

tikitoki je izjavil:

100% visja cena za 10% visjo hitrost. Super nalozba. Se posebaj, k bos cez dve leti sam za razliko dobil enakovreden CPU ali boljsi.

Res je, zato se čudim, zakaj toliko sploh še proda Intel in zakaj AMD niža cene.

PredatorX, saj je tudi 2600 futureproof, relax.

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Res je, zato se čudim, zakaj toliko sploh še proda Intel in zakaj AMD niža cene.

PredatorX, saj je tudi 2600 futureproof, relax.

Ker imas veliko ovc za strizenje. To je pomemben faktor.

V vsakem primeru bo i9 9900k predstavljla zgolj zelo majhne delez vseh CPUjev, ki jih bo INTEL prodal.

Bwaze6 ::

I7 8700K (4 jedra, 8 niti) je bil Intelov najbolje prodajani procesor v prejšnji generaciji - vsaj med entuzijasti, ki sami sestavljajo PC (ki so verjetno le majhen del prodaje PC opreme). Ampak je seveda stal malce nad 300€, za kar zdaj komaj 9600K dobiš (6 jeder, 6 niti). 9700K (8 jeder, 8 niti) je skoraj 500€, prvi procesor, ki je dejansko nadgradnja prejšnje generacije, 9900K (8 jeder, 16 niti) pa te zdaj stane skromnih 620€. Skratka, podvojena cena.

In zakaj bi se ustavili pri 620€? Caseking za 800€ garantira "downclock", vsa jedra na 4.9 GHz. 5 GHz je 850€ (kar je šele overclock na single core turbo), 5.1 GHz je 930€. Potem se pa neha, več očitno ne doseže praktično noben procesor.

To je 2% overclocka, kar se iger tiče. Ampak sapo jemanočih 8.5% v multicore! In za to nujno rabiš vodno hlajenje, še AIO 240 je odsvetovan...

Se pravi je zaključek ta, da se Intel procesorji praktično ne overcloclajo več.

In kdor je mislil 9900K vtakniti v Z370:

What were considered fairly good motherboards on Z370 (Taichi, Maximus X Hero), are not making the cut. Overclocking headroom is reduced on these boards with a 9900K, with a tad of VRM throttling (especially the Taichi here.

Jah, moraš imeti najprej denar za take stvari.
««
15 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10618439 (14077) Predator X
»

Intel predstavil 9. generacijo Core procesorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8419745 (16162) MrStein

Več podobnih tem