» »

Napajanje prenosnika v avtomobilu

Napajanje prenosnika v avtomobilu

Ribič ::

Živjo.

Iščem neko rešitev za dodatno napajanje prenosnega računalnika v avtomobilu. Zaenkrat sem zadevo napajal kar preko obstoječe vgrajene baterije, a ima ta žal pre kratko življenje (cca 2 h). Zanima me kako bi lahko prenosnik napajal na alternativni način. Avtomobil ima sicer 12V akumulator, vendar se tega ne želim dotikati, da ga pomotoma ne izpraznem. Zato bi po potrebi zraven vzel še ločeni 12V akumulator ali celo dva. Elektriko bi seveda bilo treba pretvoriti na primerno napetost za prenosnik - originalni napajalnik ima na izhodu 19,5V in 4,6 A. Ena možnost bi bila uporabiti kar inverter na 220VAC, kamor bi potem vklopil napajalnik. Zanima me pa, če bi bilo bolje iz akumulatorjev napraviti kar 19,5VDC direktno namesto da se napetost najprej iz 12VDC pretvori v 220VAC ter nato spet nazaj na 19,5VDC.

Kaj menite ostali?

lp
Vse ribe so mi pobegnile!

Brane3 ::

Dobijo se poceni napajalniki za prenosnike, ki delajo z 12Vdc.

Potem pač dodaš še en aku in zrihtaš napeljavo.

Ali mogoče bolje, vzameš toliko večji glavni aku in zrihtaš elektroniko, ki poskrbi za to, da ga ne moreš izprazniti pod določeno mejo.

Riff ::

http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

evo en primer adapterja zdj si pa poišči za željeni model prenosnika med ostalimi oglasi če ta ni pravi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

Ribič ::

Hm, glej ga no. Tole bo za moj prenosnik:
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

Glede elektronike za zaščito pred preizpraznjenjem (sem to pravilno napisal?) pa se mi tudi zdi dobra ideja.
Bom še preveril, če ima kakšen adapter že vgrajeno zaščito, sicer bo pa treba v roke vzeti kak spajkalnik.

lp
Vse ribe so mi pobegnile!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje glede prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
7817 (669) Riff
»

2,5 HDD za prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti