Forum » Pomoč in nasveti » Grafična - strela - popravilo
Grafična - strela - popravilo
MrStein ::
Po udaru strele je crknila grafična (in televizor v sosednji sobi).
Monitor in PC še delata (tako on board grafika kot nova grafična).
Kake so šanse, da je stara grafična še uporabna?
Testirano ni bili nič, tako da je mogoče samo DVI izhod šel, ostalo pa dela. (trenutno je grafa v predalu in se ne more testirati)
Ima kdo s tem izkušnje? Kake so tipične poškodbe? Možnosti popravila?
Gre za GeForce 1050 Ti.
Monitor in PC še delata (tako on board grafika kot nova grafična).
Kake so šanse, da je stara grafična še uporabna?
Testirano ni bili nič, tako da je mogoče samo DVI izhod šel, ostalo pa dela. (trenutno je grafa v predalu in se ne more testirati)
Ima kdo s tem izkušnje? Kake so tipične poškodbe? Možnosti popravila?
Gre za GeForce 1050 Ti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
_Denny_ ::
Je na pcb-ju vidna kaka poškodba (zažgano vezje, skurjeni smd elementi in podobno) oz. ima kaj vonj po zažganem? Če ne, daj v garancijo in povej nekaj v stilu "prejšnji dan je še delala, naslednji dan po vklopu pa ni bilo slike, ne vem kaj je narobe, ker se ne spoznam na računalnike". Lahko tudi omeniš, da je včasih med igrami vse zaštekalo in si videl "neko modro sliko". Brez vidnih poškodb noben ne komplicira in zamenjajo z novo, sploh če se narediš neukega...včasih menjajo kar takoj brez pošiljanja v garancijo, odvisno od trgovine.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
s1m0n ::
Za drugič HDMI kabel ven!
Se je dve leti nazaj meni zgodilo podobno ampak k sreči je odletel le HDMI na grafi in TV :)
Se je dve leti nazaj meni zgodilo podobno ampak k sreči je odletel le HDMI na grafi in TV :)
Invictus ::
Če imate hišo zavarovano, boš dobil nekaj denarja. Pokliči agenta...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
MrStein ::
Za drugič HDMI kabel ven!
Samo HDMI? To pomeni, da so drugi konektorji ostali nepoškodovani in delujoči?
Tega takrat nisem preveril, pa bi lahko...
Motiti se je človeško.
s1m0n ::
Da prenehal je delovati le HDMI port!
Vse ostalo še zdaj deluje (DP in oba DVIja).
No pa seveda TV :(
Vse ostalo še zdaj deluje (DP in oba DVIja).
No pa seveda TV :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Machete ::
Been there. Meni je šlo enkrat iz modema preko routerja _ pc _ tv _ hišni kino. Skurilo je vse omenjeno, razen v pcju samo mrežno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Filip8 ::
machete identično, pa eno luknjo pr kablih v zidu nrdilo..tv pol leta star, za stolp ni toliko panike, ker je bil vsaj 15 let star.
F3jjure ::
Lep pozdrav
Obračam sem na vaš z enim vprašanje ?
Pred cca 14 dnevi je strela udarila v bližino hise. Šla je po telefonski liniji. Računalnik se ni hotel odpreti zato sem kupil nov napajalnik. Ko sem zamenjal napajalnik sem računalnik zagnal vendar na monitorju se še zmeraj ne pokaže slike(no signal ) . Po mojem logičnem razmišljanju sem sumil da je šla matična. Sedaj sem zamenjal se matično vendar je problem se isti . Nova matična ima tudi debug led in na debug led kaže da je vse ok ( ne gori nobena lučka ). Imate kakšno idejo kaj bi naslednji korak (CPU)?
Lep pozdrav
Obračam sem na vaš z enim vprašanje ?
Pred cca 14 dnevi je strela udarila v bližino hise. Šla je po telefonski liniji. Računalnik se ni hotel odpreti zato sem kupil nov napajalnik. Ko sem zamenjal napajalnik sem računalnik zagnal vendar na monitorju se še zmeraj ne pokaže slike(no signal ) . Po mojem logičnem razmišljanju sem sumil da je šla matična. Sedaj sem zamenjal se matično vendar je problem se isti . Nova matična ima tudi debug led in na debug led kaže da je vse ok ( ne gori nobena lučka ). Imate kakšno idejo kaj bi naslednji korak (CPU)?
Lep pozdrav
Han ::
Nova plata tega procesorja ne podpira. Si preveril, če se pojavi slika prek integrirane grafike v 6700K na stari plati?
Ja isti problem. Če ti kaj pomaga tudi na tipkovnici preko USB ne gorijo lučke. Ko pa priklopim da drugi PC pa dela.
Zgoraj napisano.
Ampak če bi šla grafična bi na matični plošči integrirana grafična delovala ? Ampak trenutno tudi to ne deluje. Bom jutri proviral za sigurno
Ampak če bi šla grafična bi na matični plošči integrirana grafična delovala ? Ampak trenutno tudi to ne deluje. Bom jutri proviral za sigurno
Vuli ::
matična plošča msi z390a ne podpira Intel procesorjev od 8/gen nižje, sepravi, da i7 6700k ni podprt na tej plati.
Na tej plati delajo samo 8xxx in 9xxx cpuji....
Na tej plati delajo samo 8xxx in 9xxx cpuji....
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupujem gaming pc 2000€Oddelek: Kaj kupiti | 1947 (1339) | ziga1990 |
» | Ali je možna nadgradnja tega sistema ( na sliki)Oddelek: Strojna oprema | 2152 (1453) | aleksander11 |
» | Nekateri hladilniki ukrivljajo Intelove Skylake (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 19197 (14127) | PrimozR |
» | R9 390X ali GTX 970 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 35813 (32167) | Berni_01 |
» | Intel uradno izdal Skylake (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Procesorji | 42538 (26653) | SuperVeloce |