» »

Bolha in "diler" TechLand+

Bolha in "diler" TechLand+

Veron ::

Gledam malo po bolhi oglase za GTX1070 pa naletim na tega uporabnike



Malo mi vse skupaj smrdi, ampak vseeno iz radovednosti mu pišem na mail in dobim takle odgovor
Pozdravljeni,

Grafična kartica je nova, vsa pripadajoča oprema, garancija 36 mesecev.

Končna cena je 250€, vključno z DDV in stroškov poštnine (brezplačna dostava). Nahajamo se v Berlinu v Nemčiji. Plačilo bo opravljeno preko Amazon in dostava preko DHL ali UPS. 30-dnevna politika vračanja.

Cena je nižja kot običajno, zagotavljamo vam ugodno cenovno ponudbo v temu obdobju. Dostava je brezplačna in traja 1-3 dni.

Če ste resen kupec, mi pošljite vašo telefonsko številko, ime in priimek, naslov za dostavo in se bom obrnil na Amazon za obdelavo vašega naročila.
Če imate še kakršnakoli vprašanja v zvezi z izdelki, s vprašanji plačila ali dostavo, vas prosimo, da se ponovno obrnete na nas.

Z lepimi pozdravi,
ekipa TechLand+


Da ne bo pomote, sigurno ne bom kupil pri njemu, nekaj mi ne diši. Vendar zanimiva (prvič slišim) kombinacija z Amazonom?
  • spremenil: Veron ()

gendale2018 ::

ali te bo nategnu na nek način ali bo pa naročil na tvoj naslov z amazona in potem na amazonu reku da ni prišlo in od njih dobil denar
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

AndrejO ::

Verjetno variacija na temo.

Če želiš jim lahko pošlješ resničen telefon in nek fake naslov za dostavo ter počakaš da boš videl kakšno mrežo so tile skupaj spletli.

Če nasedejo na vabo, pošlješ naslednji e-mail na policijo skupaj s podatki, kaj si dobil, naj se potem oni zezajo s tem, pa magari če samo vnesejo zaznamek v statistiko.

MaterVola ::

Piši jim, da si naslednji teden v Berlinu in se zmeni za osebni prevzem :D

Scorpy84 ::

Bolha tega redno brise in si vedno znova ustvarja nov racun.

sivkrokar ::

Tole je scam - takih je bilo polno tudi na Amazonu.

Na mail dobiš email od "Amazona" vendar če si pozoren in imaš kak Amazonov pravi mail za primerjavo hitro opaziš, da je samo slika pravega maila, pa tudi pošiljateljev email ni Amazonov. Vglavnem čim dlje stran.

radmannsdorf ::

uporabnik bolhe od včeraj :)

cookiemonstr ::

Tega prodajalca sem gledal že kak teden nazaj ko je imel še nek drug račun. Malo sem gledal okrog po njegovem profilu ter poslal mail o njem na mail za podporo uporabnikov bolhe, a odpisal mi ni nihče.

To je bil mail bolhi (hotlinki mankajo):
Zdravo,

ravnokar sem gledal DSLR kamere po bolhi pa mi v oko pade ta oglas, ki pravi da prodaja to kamero novo za 220EUR (oz 50% ceneje kot kjerkoli drugje v sloveniji). No, sem šel mal pogledat profil prodajalca pa vidim da prodaja veliko stvari po smešnih cenah. Npr novo grafično kartico za 150EUR čeprav so podobne v sloveniji ponavadi okrog 300EUR.

V opisu izdelkov je le mail " TECHLANDPLUS@GMAIL.COM", brez telefonske. Če ta mail vržem v google mi poda edino nekaj starih profilov verjetno istega prodajalca. Te profile ste očitno že odstranili.
http://www.bolha.com/uporabnik/sidork9
http://www.bolha.com/uporabnik/techland...

Ozadje slik na oglasih je vedno drugačno, le na eni sliki je watermark "Citiwide_Online"
kar je pa neka čudna kitajska trgovina (večinoma prodajajo ure). Ta slika je tudi edina ki je podobna katerikoli drugi. Da ne omenim smešnih cen obeh oglasov.

Google reverse image search ne da nič podobnega.

Je nakup od tega prodajalca varen? Ta kamera me res mika sploh ker je tako smešno poceni


No, včeraj zvečer sem šel pisat še prodajalcu samemu in dobil bolj kot ne identičen odziv kot OP:


Me zanima kaj bi blo če mu dam telefonsko pa naslov

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Nas tudi zanima, daj mu.

(Ga prijavim, kadar sem dobre volje. Vedno ga brišejo in me o tem obvestijo. Naslednji dan so vsi artikli spet v ponudbi :D Očitno jih vseeno dovolj nategne, da se mu še da. Pojavlja se že kako leto, če ne dlje in je v bistvu že urbana legenda).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

splatman ::

Evo, ko sem ga vprašal kako je glede plačila:

Pozdravljeni,

Če ste še vedno zainteresirani, lahko opravimo transakcijo preko najbolj zaupanja vrednega portala, to je "Amazon A-to-z Guarantee Protection". S tem se odpravijo vsa vprašanja glede zaupanja, kajti šele po tem, ko boste prejeli paket in ga pregledali, bo Amazon sprostil denar za aparat na moj račun. S tem sva tako oba zaščitena.

Kupec prejme fakturo naročila s podrobnostmi plačila.
Ko boste prejeli račun iz Amazona, boste morali plačati Amazonu preko Paysafecard kartice. (kreditnih kartic, bančnih nakazil in Paypala ne podpiramo)

Kartice paysafecard so najbolj razširjene predplačniške kartice v Sloveniji in so na voljo v vrednosti po 10, 25, 50 in 100 €. Paysafecard kartico lahko kupite po vsem svetu na 500.000 prodajnih mestih. To so npr. supermarketi, kioski ali bencinske črpalke. S paysafecard kartico lahko plačujete preko spleta tako enostavno in varno kot z gotovino. Pri plačevanju vam ni potrebno razkriti kreditne kartice oz. številko vašega bančnega računa ali ostalih osebnih podatkov.

Imate 30 dni časa, od dneva ko boste prejeli paket, da pregledate izdelek. Če iz kakšnega koli razloga izdelka ne želite obdržati, ga nam preprosto pošljete nazaj na naš naslov in vam v celoti povrnemo denar.

Dostava je brezplačna in traja 1-3 dni.

Za nastavitev transakcije potrebujem naslednje informacije:
Polno ime:
Naslov za pošiljanje:
Telefonska številka:

Od Amazonce boste prejeli potrditev naročila z vsemi podrobnostmi o naslednjih korakih za dokončanje nakupa.

amacar ::

Ne rabiš biti biser, da veš, da je nateg.

Paaatrick ::

Jaz pa ker sem dovolj velik idiot sem nasedel in sem poslal "amazonu" paysafe kode. Paketa nisem dobil... Mi lahko kdo prosim pomaga? Kaj lahko sploh naredim???

shadeX ::

Vrednost?

Paaatrick ::

450€

bajsibajsi ::

Na policijo prijaviti.

Paaatrick ::

Sam kaj pa lahko policija sploh naredi?

bajsibajsi ::

Zagotovo nic, ce bos samo tu spraseval. Kaj sploh se cakas.

Paaatrick ::

Ja sej prijavim ga lahko pa ga policija kazensko preganja samo dvomim da bom dobil denar nazaj.

Gagatronix ::

Ces glup ti polcaji ne morjo pomagat.

Paaatrick ::

To da sm glup že vem, kdo pa mu sploh lahko kaj nardi?

Ales ::

Daj ne trolaj no.

hojnikb ::

Davek na neumnost. Poceni si skos pršu.

Next time, use paypal.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Paaatrick ::

Men se ne zdi tak poceni...

umetnic ::

@Paaatrick, Vso korespodenco sprintaj in podaj prijavo, pa še link na to temo priloži, da boš policistu vsaj malo olajšal delo in pospešil postopek. Sicer so developerji, ki 'delajo Bolho', cvetke zase, a morda pa le imajo zabeležen kakšen uporaben podatek, ki bo organom pregona v pomoč pri izsleditvi storilca.
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Jankk ::

Pozdravljeni, po googlanju sem naletel na to temo, očitno sem se tudi sam zajebal. V glavnem prodajalec se je zdel korekten, dogovorila sva se za plačilo preko PayPala. Plačal sem dogovorjen znesek in sedaj nastopi problem. Od prodajalca sem dejansko prejel paket, vendar ne to kar sem naročil, neko staro grafično... Skušal sem ga dobiti preko emaila, ampak se ne odzove več. Kaj naj naredim? Imam njegove podatke, če karkoli pomaga? Kako naložim sliko na forum?

V0RT3X ::

Čimprej odpri paypal case

Paaatrick ::

Na te postopke se ne spoznam ravno, sliko pa lahko naložiš kr preprosto... Nad okvirjem, kjer pišeš komentar imaš razne simbole (B, poševen I, podčrtan U...), peti simbol iz leve proti desni je slika, to klikni od tod naprej pa bo šlo

Veron ::

PayPal, klikneš transakcijo in spodaj imaš eBay Resolution Center.

fr33sat ::

Tale je hudo sumljiv. Sem tudi jaz pisal na Bolho (še čakam odgovor, pa mogoče za hec še moji maili s ponudnikom:

"Pozdravljeni.

Hvala za odgovor.

Mobi sem sicer nujno potreboval in sem ga že nabavil. Sem pa danes iskal ponudbo za Galaxy Note 9, ki si ga želi sin in spet sem na bolhi našel vašo najugodnejšo ponudbo. Pa, ker sem rad bolj previden (slabe izkušnje) grem pogledat profil uporabnika (VAS) in piše, da ste registrirani 27.9.2018 ??? Kako? Jaz sem vas kontaktiral par dni nazaj? Mogoče prehitro sklepam, ampak meni je vse skupaj sumljivo. Očitno nekaj ne štima in vas iz Bolhe brišejo, vi pa se vsakič na novo prijavite in nalimate oglase?

Lahko, da sem paranoik, ampak ko grem iz WCja je notri vse kaj drugega kot denar, če veste kaj mislim Smeško
Prosim, popravite me če se motim

lp


From: TechLand PLUS
Sent: Wednesday, September 26, 2018 8:28 AM
Subject: Re: Galaxy s9+ na bolhi

Pozdravljeni,

Telefon je nov, vsa pripadajoča oprema, garancija 24 mesecev, deluje na vsa omrežja.

Končna cena je 450EUR, vključno z DDV in stroškov poštnine (brezplačna dostava). Nahajamo se v Berlinu v Nemčiji. Plačilo bo opravljeno preko Amazon in dostava preko DHL ali UPS. 30-dnevna politika vračanja.

Cena je nižja kot običajno, zagotavljamo vam ugodno cenovno ponudbo v temu obdobju. Dostava je brezplačna in traja 1-3 dni.

Barve: Polnočno črna, Vijolična, Koralno modra.

Če ste resen kupec, mi pošljite vašo telefonsko številko, ime in priimek, naslov za dostavo in se bom obrnil na Amazon za obdelavo vašega naročila.
Potrebujemo tudi ime vašega podjetja, naslov podjetja in številko za DDV.

Če imate še kakršnakoli vprašanja v zvezi z izdelki, s vprašanji plačila ali dostavo, vas prosimo, da se ponovno obrnete na nas.

Z lepimi pozdravi,
ekipa TechLand+


On Wed, Sep 26, 2018 at 3:06 AM * wrote:

Živjo.

Pred parimi dnevi sem izgubil stari S4 in razmišljam o nakupu novega. Zanima me, ali je možno dobiti račun na"firmo-SP" zaradi stroškov?

lp "

Pisal sem še na Bolho in jim predlagal naj pač ukinejo prijave iz raznih gmailov in podobnih "free" računov. Če si pošten se ti tudi za fake maili ni treba skrivat.

McClane ::

Mislim da ima daleč največ ljudi email na Gmailu in ti bi šel to ukinjat? Raje naj se Bolha malo zavzame in konkretno loti scammerjev in ostalih sumljivih prodajalcev ki jih opaziš že na prvi pogled.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

umetnic ::

Mislim, da od Bolhe pričakujemo preveč. Predvsem, ker so programerji tam ali nesposobni ali pa nesposobni. Že osnovnih funkcionalnosti ne znajo spravit v red, kaj šele, da bodo uvedli bolj učinkovite načine zoper prevarante, kot je tale zgoraj.
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

shadeX ::

Hm, od kdaj je pa od programerjev odvisno kako bo stran izgledala oz. kakšne funkcionalnosti bo imela? Mislim, da je za to kar vodstvo samega podjetja zadolženo.

umetnic ::

Posplošujem, seveda... a najmanj, kar si upam predstavljat, da so nekakašna ekipa. Se pravi tudi tisti, ki pišejo dejansko kodo, verjetno imajo pravico razmišljat o uporabniški izkušnji in kaj predlagat...:)
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

strumf666 ::

To še ne pomeni, da jim naročniki morajo prisluhnit, sploh ker to verjetno viša stroške ;)
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Meiniken ::

Lejga cvetka, vaš da je fake če ima pa slovnične napake :D

Če imate še kakršnakoli vprašanja v zvezi z izdelki, s vprašanji plačila ali dostavo, vas prosimo, da se ponovno obrnete na nas.

shotalick ::

Meiniken je izjavil:

Lejga cvetka, vaš da je fake če ima pa slovnične napake :D

Če imate še kakršnakoli vprašanja v zvezi z izdelki, s vprašanji plačila ali dostavo, vas prosimo, da se ponovno obrnete na nas.


To sem opazil takoj, skropucalo. :D

Machete ::

Sem ga prijavil, so odpisali, da so ga (spet) zbrisali. Ne vem zakaj ga ne poswatajo. Tako dobro skriva IPje in dejankso lokacijo?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

MaterVola ::

Lej, v Berlinu se nahaja, nima SLO policija tam pristojnosti :D

Machete ::

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Veron ::

Uporabnik: hardwareecart
Email: HardwareECART@GMAIL.COM

tako da bo tudi iskalnik našel 8-)

Uporabnik: depotkit
email: DEPOTKIT@GMAIL.COM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je tole legit?

Oddelek: Mobilne tehnologije
183382 (2099) Jerry000
»

Sumljivo poceni grafične kartice na bolhi

Oddelek: Pomoč in nasveti
101634 (1313) Furbo
»

Ali je na nakup varen

Oddelek: Mobilne tehnologije
101741 (1590) abyssus
»

SmartBuy.GmbH@gmail.com

Oddelek: Pomoč in nasveti
437722 (4506) rACrAC

Več podobnih tem