» »

Kaksen pas?

Kaksen pas?

SmeskoSnezak ::

Rad bi kupil dober pas za hlace.
Cesa nocem:
da se nek crni sloj na sponki skraca,
da sponka postopoma porjavi,
da se zacne zvijati in deformirati,
da pas iz sponke iznenada pade in ga moras nazaj urejati.

Kaksen pas se priporoca?
Kje ga kupiti?
Cena? Odvisno, kaj boste priporocali. Sam vec kot sto eurov ne mislim dajati zanj.
@ Pusti soncu v srce... @

pero50 ::

https://www.ebay.com/itm/Fashion-Mens-A...

Ga imam že par let, ampak ga uporabljam par dni mesečno. Best fucking belt ever. Kot nov, enostaven in način zapenjanja je tak, da ne poškoduje/raztegne usnja. V glavnem poglej to, da ima znotraj tiste zareze, imaš pa malo morje različnih modelov po ebayu in tudi kje drugje.

darkolord ::

Se strinjam glede načina zapenjanja, tile so res super.

Sem dobil en model za probo, pa se malcek zacenjal zvijat... a ni tak hudo, kot prejsni pasi. Kako hraniti/kam dajati pas, da ohrani "ravno" obliko? Torej, da se ne bo zacel zvijat in deformirati...

Ganon ::

pero50 je izjavil:

Ga imam že par let, ampak ga uporabljam par dni mesečno. Best fucking belt ever. Kot nov, enostaven in način zapenjanja je tak, da ne poškoduje/raztegne usnja. V glavnem poglej to, da ima znotraj tiste zareze, imaš pa malo morje različnih modelov po ebayu in tudi kje drugje.

"Usnja".

DePalmo ::

Še en glas za tale pas iz eBaya. Odkar sem ga poizkusno kupil, drugega ne kupim več. Imam pa teh še par na zalogi za vsak slučaj, so le iz Kitajske ;)

user-pass ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Sem dobil en model za probo, pa se malcek zacenjal zvijat... a ni tak hudo, kot prejsni pasi. Kako hraniti/kam dajati pas, da ohrani "ravno" obliko? Torej, da se ne bo zacel zvijat in deformirati...

Kot je DePalmo rekel, nabavi si tri pa je mir za par let ane.

Se vedno je vprasanje kako to hraniti, da se cimdlje ohranijo vsi trije...

matobeli ::

obešen za šnolo in prosto padajoč dol bi moral bit čisto OK. Če te res skrbi ga lahko malo namažeš z mazilom za usnje iz čebeljega voska, ampak ne pretiravat ker s tem mehčaš usnje, samo toliko da ne razpoka.

Pomembna je tudi vlažnost. Če bo prenizka se bo začelo usnje sušiti in posledica je zvijanje, pokanje. Z malo previsoko vlažnostjo načeloma ni problemov če je na relativno zračnem mestu, drugače se bo lahko začela nabirati plesen.

Jaz jih zvijem v klopčič in ko pas uporabim, je višek ravno prav zvit da je ob meni in ne opleta naokoli. Če pa hočeš striktno raven pas, ti je pa predhodnik odgovoril.

FTad ::

Ve kdo za kaksno trgovino v Lj, kjer se kupi kvaliteten usnjen pas, bolj trse izdelave. Namrec problem imam tak, kot tu na sliki in mi je izredno motece

https://external-preview.redd.it/pw2kwd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FTad ()

pero50 ::

kupi tistega iz ebaya. Je trd in se mu to ne bo zgodilo.

Hint: Za ta čas ga obrni okrog, da je zgornji del potem spodaj :P

vjreh43WAEFS ::

Ok moram napisati, ker vidim da predlagate take katastrofe od pasov (ebay, 4EUR, resno?).

V grobem se prodajaja dva tipa usnjenih pasov:
Tak:

In tak:

Prvi ima grob kos usnja, ki se ne bo iničil.
Drugi, večino se jih preposzna po tem, da so prešiti in zgoraj (spredaj) napihnjeni, bodo na tem zgornjem tankem sloju razpokali in sčasoa razpadli. Tega ne kupujte. Sem jih dal že kar nekaj skozi. Sedaj imam že leta takega kot je ta prvi in ni problemov.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Tisti zgoraj iz eBaya je "Polyurethane Leather", komur je to kaj važno. Je pa res, da polivinila niti pod razno ni treba treba mazat s kakim čebeljim voskom ali čim podobnim, to je bonus. ;)

Če ne prej, te mine ko po teh poceni kitajskih štacunah malo povohaš te izdelke.

Kitajskega pasu še nikoli nisem opazil oz. zavohal da bi smrdel, pa sem ga imel tudi poleti ko sem fajn švical. Sicer pa, predlog je bil podan, naj se pa vsak sam odloči kaj bo kupil. Osebno bom ostal na kitajskih pasovih.

BladE_ ::

Se strinjam z predlaganim Kitajskim pasom... Sem imel že kakšne 2-3(dobavil tudi fotru) in ne kupim več drugega... Komurkoli sem ga priporočil in ga je kupil, ne zamenja več. Dobro zgleda(vse možne oblike), če uničiš kupiš novo(ali "rinko" ali pas), sistem zapenjanja pa je totalni win win!
Akcija - Reakcija

pero50 je izjavil:

Ne vem kak in zakaj, ampak s kolegom sma kupla vsak po dva ta, pred par tedni... in , kaj se zgodi...

Tile pasi "barvajo" srajce in hlace. Sprva se ni opazlo, sedaj pa. Srajce se lahk nekak poskusim umiti in spraviti te packe dol, a bo rahlo tezavno, kolikor opazam.

Kaj narediti, da pas ne bo "barval"/packal hlac in srajc? Te zareze/crtne packe ne izgledajo lepo. Lahk s cim umijes pas? Recimo, pri novih hlacah je recimo, za primer, pametno jih dat v stroj same, da ce spust barvo, da ne unici celega pralnega stroja oblacil.

Prvi model, ki pa sn dobil na poskus, je ocitno drug material, kajti nobene barve ne spusca iz pasa in tudi cutis na otip, da ni isti.

matobeli ::

Pomoje ga lahk zdrgneš tolk da gre barva dol. Sam pol ne bo lep več.
Probej dispute oddat, čist možno da so kitajci kaj zajebal.

IL_DIAVOLO ::

SmeskoSnezak je izjavil:

pero50 je izjavil:

Ne vem kak in zakaj, ampak s kolegom sma kupla vsak po dva ta, pred par tedni... in , kaj se zgodi...

Tile pasi "barvajo" srajce in hlace. Sprva se ni opazlo, sedaj pa. Srajce se lahk nekak poskusim umiti in spraviti te packe dol, a bo rahlo tezavno, kolikor opazam.

Kaj narediti, da pas ne bo "barval"/packal hlac in srajc? Te zareze/crtne packe ne izgledajo lepo. Lahk s cim umijes pas? Recimo, pri novih hlacah je recimo, za primer, pametno jih dat v stroj same, da ce spust barvo, da ne unici celega pralnega stroja oblacil.

Prvi model, ki pa sn dobil na poskus, je ocitno drug material, kajti nobene barve ne spusca iz pasa in tudi cutis na otip, da ni isti.

Verdict: niso vredni teh par evrov. Vecino pasov se je zacelo zvijati po dveh, treh mesecih. Zapenjati te pase se je zacelo kazati na pasu tudi, kot zarezice... En pas je zdrzal do enega leta, ampak tudi ta je imel na koncu "unicen" izgled. Ce ima kdo kak boljsi produkt, tudi do 40/50eur , ki bi zdrzal vsaj za tri leta bi bil super vesel linka do direktnega nakupa. LP

Map ::

Mogoce pogledas na Etsy? Tam je vecinoma vse rocno izdelano, in veliko prodajalcev izdeluje res kvalitetne izdelke iz kvalitetnega usnja.

IL_DIAVOLO ::

https://ansonbelt.com/

Boljsega ni, kupis en komplet 3 pasov in 3 sponk, odrezes na pravo dolzino, potem pa samo kombiniras različne stile.

Gejspodar ::

Tom Tailor usnjeni pasovi - zdržijo ravno kakšna 3 leta, so pa za tistih 20-30€ odlični.
Drugih ne uporabljam.

hopsy ::

tole lahko priporocim: http://www.gipsyandclown.com/

En del je elasticen drugi del pa cvrst. Men je po 3 letih se vedno 1a. Brez znakov rabe. Cena bargain 20e sem dal takrat. Izdeluje slovenc.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hopsy ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moška denarnica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20972460 (395) Gagatronix
»

Usnjen pas za hlače

Oddelek: Loža