Forum » Pomoč in nasveti » IP kamera
IP kamera
beni ::
Živjo,
potrebujem IP kamero za nadzor prostora.
Priključena bi bila v mrežo (s kablom ali brezžično) in bi imela dostop tudi od zunaj.
Snemalnika in kakršnegakoli programja ne rabim - enostavno kamero, katere sliko bi lahko kadarkoli preveril z web browserjem.
Kaj kupiti ?
LP
potrebujem IP kamero za nadzor prostora.
Priključena bi bila v mrežo (s kablom ali brezžično) in bi imela dostop tudi od zunaj.
Snemalnika in kakršnegakoli programja ne rabim - enostavno kamero, katere sliko bi lahko kadarkoli preveril z web browserjem.
Kaj kupiti ?
LP
Pojma nimam ...
jero_no1 ::
Tukaj poglej, če ti ni predrago, ker so to kvalitetne zadeve. Kamero enostavno povežeš v domače internetno omrežje, nato pa jo lahko z aplikacijo na telefonu spremljaš povsod.
Ni predrago, vendar iščem kamero, ki bi jo lahko spremljal z web browserjem.
Takšne, ki jih lahko spremljaš z namensko aplikacijo ne pridejo v poštev.
LP
Takšne, ki jih lahko spremljaš z namensko aplikacijo ne pridejo v poštev.
LP
Pojma nimam ...
Vtičnik lahko namestim na računalnik, kaj pa na telefonu ?
Torej web browser brez dodatkov.
Takšnih, ki potrebujejo dodatni software je ogromno, ne bi spraševal ...
LP
Torej web browser brez dodatkov.
Takšnih, ki potrebujejo dodatni software je ogromno, ne bi spraševal ...
LP
Pojma nimam ...
MadMax ::
Večinoma se jih vidi tudi tako kot želiš, nujno rabiš pa ustrezno nastavljen router (port forwarding) in statični IP (oz. kak dyndns servis).
"Prednost" namenske aplikacije je, da s kamero dobiš tudi omenjen dns servis.
Se pa znajo ločiti glede zahtevnosti nastavljanja, kak Hikvision rabi samo en nenamenski port, nek blesav kitajc jih rabi cel kup (posledično več težav za več kamer spravit na net, za eno običajno nekako še gre).
Kako ima Dahua rešeno pa ne poznam konkretno, bi kdo lahko več povedal (tudi mene zanima kako je pri njih).
Načeloma pa kak tinycam programček (za telefon) ni ravno namenska aplikacija, katere bi se moral z vsemi štirimi izogibat.
Glede PC brskalnikov in vtičnikov so pa omejitve tudi že podpora v samem browserju, da ne rečemo kako je pravzaprav kak flash že itak tudi vtičnik...
"Prednost" namenske aplikacije je, da s kamero dobiš tudi omenjen dns servis.
Se pa znajo ločiti glede zahtevnosti nastavljanja, kak Hikvision rabi samo en nenamenski port, nek blesav kitajc jih rabi cel kup (posledično več težav za več kamer spravit na net, za eno običajno nekako še gre).
Kako ima Dahua rešeno pa ne poznam konkretno, bi kdo lahko več povedal (tudi mene zanima kako je pri njih).
Načeloma pa kak tinycam programček (za telefon) ni ravno namenska aplikacija, katere bi se moral z vsemi štirimi izogibat.
Glede PC brskalnikov in vtičnikov so pa omejitve tudi že podpora v samem browserju, da ne rečemo kako je pravzaprav kak flash že itak tudi vtičnik...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
kuvanasarma ::
Ubistvu bi šlo če se priklopiš direktno na stream, ki je odvisen od kamere.
Pri Hikvisionu prideš do direktnega strema na sledeč način
ali pa za H264
Pri Hikvisionu prideš do direktnega strema na sledeč način
rtsp://>ip-address<:554/livestream1
ali pa za H264
rtsp://ip:554/h264
Modem je na statiki, router ima forvardane porte.
Težava je v tem, da ima dostop do kamere več ljudi, da imajo različne OS na računalih , telefonih, tablicah ....
Če lahko dostopajo preko browserja imam najmanj problemov, zato se izogibam kakršnimkoli dodatkom in aplikacijam :)
LP
Težava je v tem, da ima dostop do kamere več ljudi, da imajo različne OS na računalih , telefonih, tablicah ....
Če lahko dostopajo preko browserja imam najmanj problemov, zato se izogibam kakršnimkoli dodatkom in aplikacijam :)
LP
Pojma nimam ...
abazuu ::
Browser ti ne bo podpiral rtsp-ja. Ampak potrebuješ http/mjpeg stream. Imam podoben problem, ko probavam na svoj web server streamat video DAHUA kamere. Očitno bom mogu z VLCplayerjem re-streamat rtsp v http in potem to na web.
moja DAHUA kamera ima spletni login, ampak mi pri Chromu napiše, da rabm zloadat chrome app , da pridm do slike...
moja DAHUA kamera ima spletni login, ampak mi pri Chromu napiše, da rabm zloadat chrome app , da pridm do slike...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: abazuu ()
dc10 ::
Dahua kamero lahko na android telefonu spremljaš ali na njihovem appu Lechange ali pa na primer IP-CAM app... Pri prvem ti po skeniranju kode kamere ali snemalnika sam vse nastavi, pri drugem pa ročno nastaviš vse potrebno. Jaz imam preko obeh in preko Lechange deluje celo bolje kot preko drugega appa. Če imaš npr. asus ruter, si nastaviš svoj ddns in preko njega nastaviš dostop preko IP-CAM programa. Samo preko web brskalnika pa gre na računalniku, namestiti pa moraš vtičnik od kamere, da ti potem pokaže sliko. Prej sem lahko uporabljal firefox, sedaj pa tam vtičniki več ne delujejo/ali pa delujejo, pa ne znam nastaviti... sedaj uporabljam IE 11, kjer še vse deluje.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varnostna kamera domaOddelek: Loža | 4872 (3169) | karosha |
» | Videonadzorni sistemOddelek: Omrežja in internet | 2560 (1736) | dc10 |
» | Spletna kamera prosim za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 4165 (3411) | Egii |
» | Programski jezik za vse operacijske sisteme (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16232 (13556) | Grumf |
» | Linux GUI rootOddelek: Operacijski sistemi | 2214 (1955) | Blisk |