» »

Mreža in njeni problemi

Mreža in njeni problemi

Yurko ::

Fantje kakšen nasvet bi rabu. Situacija je pa sledeča:

imamo 3 switche (povezane med sabo) in v njih vklopljenih cca 45 računalnikov. Ti PCji imajo različne OSe (WinNT, Win95, Win98, W2k).
Nedavno se je začel pojavljati problem, ko hočem dostopati do mreže. Namreč na listo računalnikov čakam več kot minuto (prej jo je pokazalo v roku sekunde ali dveh). S tem da v tej listi ne vidim nekaj računalnikov. Naj poved, da je še nekaj dni nazaj vse delovalo BP (v tem času je bil dodan kakšen PC ali dva).
Mreža je na ravni workgroupa in ne domene. Sicer samo špekuliram, ampak ali je možno da ima workgroup kakšne omejitve pri številu računalnikov?

Hvala vnaprej, Yurko

Yurko ::

Aja, še to. Če pa do tega PCja, ki ga ni v v listi, dostopam direktno (npr. CD \\imeracunalnika), pa ta doticni PC takoj najde.

LP, Yurko

PaJo ::

Hm... tu je lahko kar veliko dejavnikov, no v glavnem probaj stvar resit tako da na vse win 9x masine instaliras NETBEU-ji protokol in ne samo TCP/IP, potem bi se ta lista morala malo hitreje dobit. Drugace glede same omejitve workgroupe pa nebi vedel nix o tem, ceprav pri 45 racunalih ze lahko zacnes o kaksni domeni razmislajt komot:D Samo sam vem da ni vse tako lahko realizirat:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

ToniT ::

Če je to dogajanje povezano z dodajanjem postaj z Win2k OS, je verjetno krivo to, da ima MS to navado, da postane Master browser delovna postaja z najvišjo verzijo OS. In če ta delovna postaja ni on line, mora pač tvoj računalnik malo pogledati po mreži, da zbere info o ostalih računalnikih. 45 računalnikov in brez domene - bravo. Kako ti to uspe vzdrževat??

Yurko ::

NetBEUI je povsod inštaliran. Je pa res, da se je tole najbž začel dogajat po vključitvi nekaj W2K mašin. Kako pa to rešit?

Mimogrede, vzdrževanje je zaje..no. Ampak šefi še ne razmišljajo o domenskem sistemu.

LP, Yurko

Mercier ::

NetBEUI je počesen, pa "dere" se kr naprej ko sraka. Dela ogromno prometa.

ABX ::

Napaka
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Res je Netbeui dela promet po mreži. Glede master browsing liste pa poišči odgovor na M$ support, ker lahko definiraš kdo bo to rihtal.

Preveri še da nisi inštaliral kako sranje ala Norto family protect ker blokira browsing listo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

l0wc4 ::

Samo malo, imaš 45 računalnikov, nimaš prijave v domeno itd. Pa kaj si mazohist človek. Šefa firme lahko mirno tožiš zaradi mučenja.

No jaz sem pred tednom dni nadomestil en star NT 4 server z Linuxom in Sambo 2.2. Imam prijavo v domeno, v firmi so vsi zadovoljni, pravijo da vse deluje dosti hitreje. Razmišljaj v tej smeri. Glede master browserja pa popglje na www.jsiinc.com menim, da bi tam moral najti te stvari. :D8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sheranje preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
91310 (1217) amigo_no1
»

En računalnik je neviden v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
101036 (890) Spajky
»

ne štekam!!!

Oddelek: Omrežja in internet
9910 (750) ABX
»

UT LAN problem

Oddelek: Igre
131546 (1384) srale
»

win 2k pro problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
131333 (1151) krho

Več podobnih tem