Forum » Strojna oprema » usb ključi
usb ključi
mulc007 ::
Gre za malo starejši PC z naloženim XP. Na zadnjem portu delujejo vsi USB ključi.
Težava je v sprednjem portu, ki...
- ne zazna USB 3
- zazna USB 2, ne zazna vsebine (ta ključ ima po difoltu vgrajen še nekakšen U3 program)
- zazna USB 2, zazna tudi vsebino
- zazna OTG, zazna tudi vsebino
Vprašanje je zakaj ne zazna vseh ključev.
Zanima me še če je kakšna razlika med uporabo OTG-ključa in USB-ključa na klasičnem PC.
Težava je v sprednjem portu, ki...
- ne zazna USB 3
- zazna USB 2, ne zazna vsebine (ta ključ ima po difoltu vgrajen še nekakšen U3 program)
- zazna USB 2, zazna tudi vsebino
- zazna OTG, zazna tudi vsebino
Vprašanje je zakaj ne zazna vseh ključev.
Zanima me še če je kakšna razlika med uporabo OTG-ključa in USB-ključa na klasičnem PC.
- spremenil: mulc007 ()
hojnikb ::
najbrć problem napajanja; usb 2 ima samo 500mAh, kakšen zunanji panel za daljšim kablom znotraj (in slabe kvalitete) pa še manj.
#brezpodpisa
TheBlueOne ::
klinker ::
To ne vem, ampak katerikoli kljuc vtaknem v svoj telefon pac dela in katerikoli OTG kljuc vtaknem v PC, dela. Imam tudi en zunanji disk v exFAT, ki dela na telefonu bp.
mulc007 ::
Če je težava v moči priklopa, potem bom moral za ta stari računalnik kupiti usb 2 ključ ker je energijsko manj potraten.
Še raje pa bi OTG...ampak samo v primeru če je to verzija 3, kar pa ne vem ker na ključku ne piše.
Nekje sem prebral da imajo OTG drugače vezane žičke za priklop.
( OTG nima samo manjšega USB priklopa (za telefon) ker ta ki ga ima na eni strani manjši priklop za v telefon, na drugi pa klasičen usb velikost )
Še raje pa bi OTG...ampak samo v primeru če je to verzija 3, kar pa ne vem ker na ključku ne piše.
Nekje sem prebral da imajo OTG drugače vezane žičke za priklop.
( OTG nima samo manjšega USB priklopa (za telefon) ker ta ki ga ima na eni strani manjši priklop za v telefon, na drugi pa klasičen usb velikost )
klinker ::
TheBlueOne je izjavil:
To ne vem, ampak katerikoli kljuc vtaknem v svoj telefon pac dela in katerikoli OTG kljuc vtaknem v PC, dela. Imam tudi en zunanji disk v exFAT, ki dela na telefonu bp.
To se ne pomeni, da je edina razlika v velikosti. Morda OP nima te srece in kaksen USB ne podpira OTG.
Imam 3 otg kljuce in ene 5-6 komadov starih vsaj 5 let, celo en od 1GB star verjetno vsaj 10 let pa vsi delajo povsod.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung tablica ne zazna USBOddelek: Pomoč in nasveti | 1236 (1092) | verto |
» | Najprostornejši USB-ključek meri 2 TBOddelek: Novice / Diski | 8387 (6608) | bbf |
» | OTG kabel - obvezen?Oddelek: Pomoč in nasveti | 886 (801) | St235 |
» | Kako prenesti slike iz mobilnika, če touch ne dela?Oddelek: Mobilne tehnologije | 3621 (3423) | bigee |
» | Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10250 (8029) | UganiKdo |