» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
99 / 100
»»

Badwolff ::

200 miljonov evropejcev je pokonc celo noč zarad superbowla? vsak drug?
ne verjamem
sploh ker na svetu gleda 62 miljoov

https://www.nfl.com/news/global-audienc...

free_rider ::

In še nekaj, nevem če obstaja uveljavljen termin "dvoranski hokej".
V slovenščini obstajajo "hokej na travi", inline-hockey je "hokej na rolerjih", floorball je pač "floorball"...

FrRoSt ::

nokken je izjavil:

Na ZDF/ARD recimo so. Eurosport je pac orientiran poleti na kolesarstvo in tenis, pozimi na smucanje, ter snooker cez celo leto. Ce je Eurosport referenca za popularnost dolocenega sporta, potem fuzbal, F1 in podobni sporti sploh ne obstajajo in niso popularni, ker jih pac na Eurosportu ni.

Kakor je bilo meni razloženo oz. sem slišal; ker teh Eurošportov je več, po številkah; Evrošport se ne posveča igram z žogo, pa pusti zdaj tenis in biljard ob strani! Torej NE nogomet, rokomet, odbojka, ....
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zimonem ::

Odvisno kakšno metriko jemlješ.
https://www.roadtrips.com/blog/the-most...

Za danes je pa zaenkrat dirka akrajšana za dva kroga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

KobayashiM ::

Badwolff je izjavil:

200 miljonov evropejcev je pokonc celo noč zarad superbowla? vsak drug?
ne verjamem
sploh ker na svetu gleda 62 miljoov

https://www.nfl.com/news/global-audienc...

210 milijonov je bilo menda vseh gledalcev, od tega 2/3 iz USA.

Okapi ::

free_rider je izjavil:

In še nekaj, nevem če obstaja uveljavljen termin "dvoranski hokej".
V slovenščini obstajajo "hokej na travi", inline-hockey je "hokej na rolerjih", floorball je pač "floorball"...

Seveda ne obstaja. Sploh, ker se večinoma sploh ne igra v dvorani.

nokken ::

Eurosport je generalno je orientiran na tisto kar sem napisal prej. To ne pomeni, da ne prenasajo nic drugega, ampak glavna orientacija je tenis in kolesarstvo poleti, smucanje pozimi, ter snooker cez celo leto. Prenasajo se kaj ostalega, ampak prioriteta je tisto kar sem napisal. To se zares lepo vidi ce pogledas kateregakoli od drugih sportov. Atletiko prenasajo svetovno, mogoce evropsko ter OI. Plavanje je enako. Nobenih oz. skoraj nobenih prenosov drugih (niti najvecjih) atletskih mitingov, nobene F1, MotoGP, nogometa itd, medtem ko prenasajo vsako se tako vasko kolesarsko dirko.
Imajo pa dva programa, Eurosport 1 in Eurosport 2. No obstaja se Eurosport India, ki pa ima zelo verjetno druge prioritete, ker ce mogoce kolesarstvo in tenis indijce se zanimata, sem precej preprican da jih 5 mesecev smucanja sigurno ne :))
Drugace pa ja dvoranski hokej ne obstaja, obstaja pa hokej na travi in vsaj z moje strani je bil misljen ta, ko sem odgovarjal Val46. Najboljsi priblizek "dvoranskega hokeja" je floorball.

Pa saj morajo prenašat vaške dirke. Pravice katere so plačali , da so izrinili gcn iz posla morajo priti nazaj. Sedaj Tour 3.5 miljarde, Giro in vuelta cca 800 milijonov. Ok po celem svetu pa vseeno. Šport in precej solidno občestvo in od tega se služi.

Je pa pri kolesarstvu zanimivo , da imajo srbskega komentatorja.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Športa je tolk, da ena firma težko plača vse pravice za celo Evropo. ES se je usmeril na to kar se je, ne pomeni pa to zarad tega, da so ti športi najbolj priljubljeni itd.

nokken ::

@Zimonem a ni Warner Bros kupil tako GCN kot Eurosport in zdruzil vse pod eno?

blink ::

Groot je izjavil:

blink je izjavil:

Dirka v okolici Milana (Busto Arsizio - Varese)

Tre Valli Varesine 2024
Datum: Torek, 08.10.2024
Casovnica: 12:15-17:15
Razdalja: 200,33km
Visinci: 3400m

Obstaja precejšnja verjetnost, da danes ne bo nič od dirkanja. Vremenska napoved je namreč precej slaba.

Trasa zmanjsana za dva kroga, sedaj je dolga 168km.
Start:

Celotne zgodbe ne poznam v detajle. Je pa gcn od nedavno spet sam svoj. Ali so že prej načrtovali prenos pravic oz odkup in spinoff gcn pa ne vem.

Dirka je kar prekinjena in odpovedana.

Zgodovina sprememb…

Update:
Dirka Tre Valli Varesine 110km pred ciljem prekinjena, nato pa odpovedana!

Gambino ::

blink je izjavil:

Update:
Dirka Tre Valli Varesine 110km pred ciljem prekinjena, nato pa odpovedana!

Edino pravilno!

Puntar

Samael ::

Hmm... Roglič skenslu tudi Lombardijo, pa nobene novice o poškodbi. Vsaj mislim, da ne.
Samael != Samuel

Zaključil sezono in se odpravil na zaslužen počitek.
Nič ni narobe s tem. Drugo leto je nova sezona! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Ja, ja to že. Čudi me samo, da ni nobene izjave. Upam, da ni še vedno hrbtenica.
Samael != Samuel

Groot ::

Po mojem mnenju je videl, da nima smisla iskati rezultat na silo, ker je bilo že na SP kar jasno, da forma ni prava. Glede na kratke priprave pred Vuleto kar pričakovano, da ni uspel dlje držati visoke forme. Naj se v miru spočije na novo sezono in zaceli tole hrbtenico.

Za vikend pa držimo pesti, da Pogačar zaključi sezono v stilu. Res neverjetna sezona, pa smo že 3 leta nazaj govorili o presežkih.

Ma roglič ma otroke, svoja leta na plečih in vse ostalo. Če ga pa še kaj zdravje daje pa itak sam ve.

Gambino ::

Roglič je imel Vuelto, ki je bila ena težjih v zadnjih letih + poškodbo križa. Se sploh čudim, da je šel po Vuelti še na SP in ostale enodnevne dirke.

Se zadnji spomenik letos - dirka po Lombardiji (Bergamo-Como) - zadnje tri edicije zmagal Pogacar!

Il Lombardia 2024
Datum: Sobota, 12.10.2024
Casovnica: 10:20-17:00
Razdalja: 252km
Visinci: 4800m

Profil trase

Trasa

Startlista (Pogacar, Evenepoel, Gaudu, Mas, Hindley, Jorgenson, Bardet, Mohoric...)
https://www.procyclingstats.com/race/il...

Prenos
10:20-17:00 https://tiz-cycling-live.io
10:20-17:00 Eurosport 2
18:30-20:00 Eurosport 1

Evo, že spremljam! 8-)

ps: štartnalista!! ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

p.s.: startna lista

Če že popravljaš koga, popravi pravilno.

Bravo!! Pravopisno je res pravilno start-na! 8-)

To mi deli!! 8-)

Verjetno pa te, od kje izvira/jo tisti š-ji, ne zanima!? :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

...

Zgodovina sprememb…

Skoraj 5 min prednosti močne ubežne skupine,v kateri je tudi Mohorič, pred glavnino, v kateri je Pogačar, 100km do cilja...

Ob 14:30 prenos v živo na SloTV2!!?
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

Ganon ::

Že kar smešno. Letos bi lahko vrtel samo z levo nogo in osvojil še Vuelto.

:)):)):))

Remco Evenopol se je držal, kot da bi mu kure kruh pojedle! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

michael32 ::

Na MMC pa Rogličevi navijači konstanto pisarijo, da je Pogačar na dopingu. Lahko jih je sram.

michael32 je izjavil:

Na MMC pa Rogličevi navijači konstanto pisarijo, da je Pogačar na dopingu. Lahko jih je sram.

Zdi se mi pomilovanja vredno, kako so razdeljeni, a oba sta Slovenca. Zakaj ne bi privoščil obema?

Ganon je izjavil:

michael32 je izjavil:

Zdi se mi pomilovanja vredno, kako so razdeljeni, a oba sta Slovenca. Zakaj ne bi privoščil obema?

Mnenja anonimnezev na internetu pa res niso pomembna. Pogacar in Roglic ne bosta nic bolje ali slabse vozila zaradi tega :D

Utk ::

FrRoSt je izjavil:

:)):)):))

Remco Evenopol se je držal, kot da bi mu kure kruh pojedle! :))

V zadnjih dveh dirkah, SP in danes, je pokazal kdo je najboljši to sezono mano-a-mano, tudi če ne bi dobil, po nekem čudežu, toura in gira.

Dobro, da si opazil!! :))

In povedal. 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

gusto ::

Nora sezona Tadeja, kaj sploh lahko človek reče. Kot da bi brali pravljico. Upam, da bo trajalo čim dlje. Če se jutri upokoji, je v kolesarstvu zapustil ogromen pečat. Vedno, ko se bo gledalo v zgodovino, se bo govorilo o njem.
Have you tried turning it off and on again?

Sezona je končana. Naj se fantje spočijejo in nasvidenje naslednje leto! 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

oo7 ::

POGI GOAT

Upam, da bosta drugo sezono oba, Danec in naš, zdrava in da bomo videli nekaj epskih dvobojev med njima. Tole zdaj postaja že kar malce preveč predvidljivo za našo razvajeno rit :)
Mislim saj fino in ni pod vprašanjem, koga si želim kot zmagovalca omenjenih epskih dvobojev, le pač ... upam, da bo ponovno malo več vznemirjenja :)
Samael != Samuel

Floxi ::

Epski dvoboj bo vrjetno samo Tdf, ker danec ne dirka drugih dirk. Remco je vsako leto boljši in zna biti večji konkurent v celi sezoni. Tudi O'Conner zna izboljšati formo. Pogačar težko še kaj doda, ker je že tole čisto izven tega sveta. Vrjetno se mu bodo drugi lažje pribljižali, kot pa da se on še bolj oddalji.

Od kje ti to? :)
Seveda dirka tudi drugje, kaj ne... le pač ne v obsegu kot na primer Tadej.

Letos je kot prvi končal nam dobro znani Tirreno-Adriatico. Prvi je bil tudi na Gran Kaminu. V Baskiji je bila potem tista nesreča. Pa na klasiku San Sebastianu se mu tudi ni izšlo.
Lani je, poleg Toura in drugega mesta na Vuelti dobil, če se ne motim (to zdaj pišem po spominu) Kriterij Dauphine, Baskijo in Gran Camino. Pa še nekje je bil, kjer ga je nažgal Pogačar. Mislim, da je bila Nica, ampak nisem 100%.

edit.
Sem pogledal, ja Pariz-Nica je bila.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Floxi je izjavil:

Epski dvoboj bo vrjetno samo Tdf, ker danec ne dirka drugih dirk. Remco je vsako leto boljši in zna biti večji konkurent v celi sezoni. Tudi O'Conner zna izboljšati formo. Pogačar težko še kaj doda, ker je že tole čisto izven tega sveta. Vrjetno se mu bodo drugi lažje pribljižali, kot pa da se on še bolj oddalji.

Vingegaard dirka cel kup etapnih dirk, zadnji dve leti nobene enodnevne. S Pogacarjem se sicer bolj redko srecata.

Vse njune skupne dirke in rezultat:
https://www.procyclingstats.com/rider-v...

Letos je bil na San Sebastianu, ampak ja, zadnji dve leti se enodnevnih izogiba.
Samael != Samuel

Letošnjo sezono pri Jonasu res ne smemo jemati kot pravilo. je pa v splošnem manj eksploziven in nekih uspehov na enodnevnicah pač nima.

Floxi ::

Ne mislm da ne dirka nič, ampak če pogledaš na kakšne dirke hodi tam ni neke konkurence. Samo na tirreno-adriatico je bila konkurenca malo boljša ampak še tam ni bilo najboljših. On je stroj za Tdf, ker si tako tudi tempira formo.

val46 ::

Pa sej se ve, koga je Visma začela kopirat, ko je začela resneje tekmovat(po prihodu Primoža in uspehi z njim). Bivši Sky z Wigginsom in Froomom. In za njih je v štartu obstajal samo Tour, pa morda še giro in vuelta, vse ostalo jih ni zanimalo. Ne en ne drugi nimata zmage na nobenem spomeniku, niti na kakšni malo manjši enodnevni dirki ne. In Jonas je dobesedno copy/paste teh dveh kolesarjev. Ker tudi ona dva sta zmagala par teh enotedenskih dirk(dofineja,paris-nica,romandia,...), vse to kot priprava za tour. Primož je tle nekoliko odstopal, ker je pač kasneje začel s tekmovanjem in je imel željo dirkat še kje drugje, kot samo na etapnih dirkah. Jonas kot kaže je nima. In ob taki prevladi Tadeja, jo tudi ne bo dobil najbrž. Še na olimpijske in svetovno noče it, pa ne mi rečt, da ga danci ne bi radi vzeli s sabo, če bi on tako hotel.

mikhaair ::

Italian news Quotidiano di Puglia revealed that Jonas Vingegaard will be at the startline of Giro d'Italia next year.

Also the organizers expect the presence of Primož Roglič.

No Evenepoel at the Giro with focusing on Tour de France, while Pogačar hasn't decide his program yet although there are expectations on him on riding the Tour-Vuelta double.

Source: https://www.quotidianodipuglia.it/regio...

Govekar odlično zaključil sezono.

https://www.24ur.com/sport/kolesarstvo/...

Naslednje leto lahko pričakujemo še kakšno žensko medaljo!?? ;)
Ne vem, zakaj se mi zdi, da na vodi čutim, da jo bo privozila Urška!? :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Anney ::

Zlata era slovenskega kolesarstva. Bravo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

val46 ::

Ful dober film letošnje fenomenalne sezone, po nekaterih merilih najbolj dominantne sezone kateregakoli kolesarja vseh časov. Priporočam ogled, da se spomnimo vseh lepih trenutkov Tadeja v letu 2024.

««
99 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21913186 (6023) Hypathia
»

Doping v vrhunskem športu

Oddelek: Loža
434560 (2252) nokken
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5411771 (9473) harvey
»

tour de france