Forum » Šport » Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Temo vidijo: vsi
FrRoSt ::
Ja, mislim da je Rob, pravkar ga je tako poklical.
Mw zanima, kakšen izgleda.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Samael ::
Ja, mislim da je Rob, pravkar ga je tako poklical.
Eno objavo višje imaš link :P
Samael != Samuel
Groot ::
Jah nič Pogačarju je več kot očitno dolgčas med vsemi ostalimi
Me pa res zanima kakšen bo plan za naslednje leto. Ok TdF in svetovno prvenstvo zagotovo. Potem verjetno spet napad na Milano-Sanremo. Ostalo zna biti pa kr pestro obarvano, mogoče celo malo testiranja za napad na Pariz-Roubaix.
Me pa res zanima kakšen bo plan za naslednje leto. Ok TdF in svetovno prvenstvo zagotovo. Potem verjetno spet napad na Milano-Sanremo. Ostalo zna biti pa kr pestro obarvano, mogoče celo malo testiranja za napad na Pariz-Roubaix.
blink ::
Jah nič Pogačarju je več kot očitno dolgčas med vsemi ostalimi
Vuelta vsekakor. Cilja na vse dirke, ki nekaj pomenijo in jih se ni osvojil. Paris-Roubaix zna biti tricky, ker ce se tam razbijes, adijo TDF. Pa ni vzponov na katerih ima Pogacar glavno prednost pred ostalimi. In seveda Milano-San Remo, ogromno ravnine.
En izziv v prihodnosti bi bil lahko tudi voznja na eno uro na velodromu. Chris Boardman je dolga leta imel rekord nekaj cez 56km na kronometer kolesu, sedaj je rekorder Ganna. Ko je l.2000 poskusil na klasicnem kolesu (podoben Merckxovemu) in opravi iz 70ih, pa je bil boljsi od Merckxa zgolj za 10 metrov!
IL_DIAVOLO ::
Haha surova moc v klanec v sedecem polozaju je meni tako impresivna pri Pogiju. Občutek imaš, kot da je pospeševanje tako linearno, kot da klanca ni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Tadej je res v izredni formi! Upam, da mu vanjo uspe priti tudi v naslednjem letu!
Praktično je sezona že končana. Vsi tekmeci so že čisto demoralizirani!
Urška pa za las zgrešila kolajno. Nehvaležno 4. mesto.
Praktično je sezona že končana. Vsi tekmeci so že čisto demoralizirani!
Urška pa za las zgrešila kolajno. Nehvaležno 4. mesto.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Eno objavo viĹĄje imaĹĄ link :P
Ja, HVALA! Sem videl. Si bom moral prav vzeti čas, da malce raziščem. Verjetno tale ni ravno pravi,ki sem ga mislil. Č
eravno ima zelo podoben glas. Zdi se mi malo premlad. Lahko da je Matt Stephens, Sean Kelly ali pa celo Dean Quigley ali Charlton Kirby!?? Bom pogledal enkrat, ko bom bolj na času.
Drugače bi pa POHVALIL tudi naša zunanja strokovna sodelavca za kolesarstvo, ki komentirata kolesarske tekme!!
Še posebno Martina Hvastjo. Oba sta zlata vredna! Prav toliko, kot sta težka!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Ta vikend tudi UCI Gravel World Championship v okolici Bruslja. V nedeljo na startni listi: Matej Mohoric, Mathieu Van der Poel...
https://gravelchampionshipsflanders.com...
Prenos
Nedelja, 06.10.2024 na TVSLO 2 14:20-17:50
globoko grlo ::
Se ene 40 km
Moho se drzi v spici :) upam, da ga ne zmanka, gogogo
Moho se drzi v spici :) upam, da ga ne zmanka, gogogo
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Slo je imela čisto prešvoh ekipo. Se bo pa verjetno zanimanje z leti za tale cestni makedam verjetno povečalo zanimanje. Tudi pri nas.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
val46 ::
Sej tudi lani, ko je Moho postal svetovni prvak sta bila na štartu sam on pa Govekar. In letos je Govekarja imel celo precej več časa zravn. Je pa res da so lani bili trije v begu, moho in še dva, letos jih je blo pa najprej 16 menda, potem pa 7 in od tega pol Belgijske ekipe. Sicer pa, a kdo ve, kako se delijo(če sploh se delijo) kvote po državah na gravel svetovnem prvenstvu? Sem mislil da je nekaj podobnega kot na UCI cestnem svetovnem, ko imajo 4 najboljše reprezentance lahko max 8 tekmovalcev, pol pa zagledam v začetku prenosa enih 10 belgijcev v begu, pa vem da je še kdo(Van Avermat recimo) že zaostal?!? nič jasno... Ker če je res tako, da ni neke omejitve tekmovalcev, bi morda lahko res še koga od naših spravili tja. OK, Pogi in Rogla težko, ker se oba pripravljata na Lombardijo, ampak kak Mezgec, ki je itak začel v mouintan bike kolesarjunju, bi pa na taki trasi, ki ni imela nekih hudih klancev, bil morda lahko zraven. Pa Tratnik tudi.
nokken ::
@val mislim da je Hvastja rekel da je Belgijcev na startu elite dirke enih 60+.
Drugace je pa ocitno to pogoj za sodelovanje na "svetovnem prvenstvu".
Teh dirk je 25, kar na koncu dobesedno pomeni da so lahko na startu "svetovnega prvenstva" vsak in se njegov pes. Verjetno je pa tudi res, da ce bi bile kvote taksne kot so pri normalnih sportih, bi bilo na startu elite dirke 12 tekmovalcev.
Drugace je pa ocitno to pogoj za sodelovanje na "svetovnem prvenstvu".
According to the official qualification system for the 2024 UCI Gravel World Championships, each Trek UCI Gravel World Series event offers all riders who finish in the first 25% of their category the opportunity to qualify for the UCI Gravel World Championships.
Teh dirk je 25, kar na koncu dobesedno pomeni da so lahko na startu "svetovnega prvenstva" vsak in se njegov pes. Verjetno je pa tudi res, da ce bi bile kvote taksne kot so pri normalnih sportih, bi bilo na startu elite dirke 12 tekmovalcev.
Aha, se pravi da morajo tisti ki želijo tam tekmovati, vsaj na eni gravel dirki v sezoni bit med 25% najboljših. Ok, potem morda res odpadejo ti naši tipa Mezgec, Tratnik in podobni, ker mislim da niso odvozili niti ene gravel dirke letos. Dobro vedet to, ker priznam, da na gravel variantah dirk pod UCI nisem podkovan glede teh zadev. V bistvu sem prvo gravel dirko po tv gledal lani, ko je Mohorič postal svetovni prvak. Ajde, pa strade biance, sam tisto lih ne spada pod gravel, ampak kar pod cestno dirko. Če sem pravilno razumel Hvastjo, mora biti kolk, vsaj 75% trase makadama ali gozdnih cest, da se kategorizira za gravel dirko?
No, to z Belgijci in 60+ nisem ujel, ampak ja...je zgledalo kot državno belgijsko prvenstvo z dodatki nizozemske, slovenije in enem britancem ter dancem ;)
No, to z Belgijci in 60+ nisem ujel, ampak ja...je zgledalo kot državno belgijsko prvenstvo z dodatki nizozemske, slovenije in enem britancem ter dancem ;)
Sej tudi lani, ko je Moho postal svetovni prvak sta bila na štartu sam on pa Govekar. In letos je Govekarja imel celo precej več časa zravn. Je pa res da so lani bili trije v begu, moho in še dva, letos jih je blo pa najprej 16 menda, potem pa 7 in od tega pol Belgijske ekipe. Sicer pa, a kdo ve, kako se delijo(če sploh se delijo) kvote po državah na gravel svetovnem prvenstvu? Sem mislil da je nekaj podobnega kot na UCI cestnem svetovnem, ko imajo 4 najboljše reprezentance lahko max 8 tekmovalcev, pol pa zagledam v začetku prenosa enih 10 belgijcev v begu, pa vem da je še kdo(Van Avermat recimo) že zaostal?!? nič jasno... Ker če je res tako, da ni neke omejitve tekmovalcev, bi morda lahko res še koga od naših spravili tja. OK, Pogi in Rogla težko, ker se oba pripravljata na Lombardijo, ampak kak Mezgec, ki je itak začel v mouintan bike kolesarjunju, bi pa na taki trasi, ki ni imela nekih hudih klancev, bil morda lahko zraven. Pa Tratnik tudi.
Mohorič Govekar in še en naš, se mi zdi.... Ja, tako nekako je potekala dirka.... Govekar je proti koncu zaostal za lovilno skupino, Mohorič pa je vlekel še zasledovalno ekipo na koncu, v kateri je je bilo 4 ali 5 belgijcev, pred tem pa še pokrival napade. Kar je plačal v šprintu in bil zadnji iz skupine! Se je pa skupina borila za bronasto medaljo oz. Od tretjega mesta dalje... če sem pravilno slišal in razumel Martina, bi lahko imeli 10 tekmovalcev, vsaka država! Pa verjetno ni bilo kakšnega pretiranega zanimanja, volje in želje pri naših!? Je pa to še mlada disciplina, menda gre šele za tretje SP v makedamskem kolesarjenju. Bilo je tudi veliko dobrih rekreativce, ki so jih prehiteli za krog! Dirka me je spominjala na začetke olimpijskih iger moderne dobe, ko medalje še niso bile toliko vredne. Kot iz leta 1920! van der Poel je zmagal v Tadejevem slogu in si prislužil mavrično majico.
Drugače pa, makedamsko kolesarjenje izgleda proti cestnemu kakor reili proti F1!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
mikhaair ::
Glede na to, da je bila včerja tudi dirka Pariz - Tours in so tekmovalci prišli v cilj alla Paris-Rubaix, umazani, uničeni, je bilo to včerajšnje ravninsko gravel prvenstvo dokaj smešno. Gravel je ok za potovalno kolo, delati dirkanje iz tega pa je nesmiselno. Kar se je videlo včeraj. Kolesarjenje po gozdnih poteh, ki ne smejo biti prezahtevne, ker če ne MTB, dejansko bi lahko vse odfurali s specialko.
Zadnja leta ima UCI precej "genianle" zadeve, tako da je ta gravel svetovno prvenstvo se dokaj ok, ko pomislis, da imajo tudi svetovno prvenstvo v e-mtb
Je treba prodajat novosti.
Sicer pa bi tekma z e-mtb zna biti zanimiva, saj se moraš odločiti kje boš pokuril energijo, ki je na voljo. Če pa je to bolj zanimivo kot klasika, ne verjamem.
Sicer pa bi tekma z e-mtb zna biti zanimiva, saj se moraš odločiti kje boš pokuril energijo, ki je na voljo. Če pa je to bolj zanimivo kot klasika, ne verjamem.
Glede na to, da je bila včerja tudi dirka Pariz - Tours in so tekmovalci prišli v cilj alla Paris-Rubaix, umazani, uničeni, je bilo to včerajšnje ravninsko gravel prvenstvo dokaj smešno. Gravel je ok za potovalno kolo, delati dirkanje iz tega pa je nesmiselno. Kar se je videlo včeraj. Kolesarjenje po gozdnih poteh, ki ne smejo biti prezahtevne, ker če ne MTB, dejansko bi lahko vse odfurali s specialko.
Gravel dirke so super in imajo po mojem mnenju kar lepo prihodnost. Ne se osredotočati na včerajšnjo dirko, trasa je bila pač posledica želja domačinov, da uspejo pripeljati naslov domov. Tukaj ciljam predvsem na Stuyvena, ki pač neke bolj konkretne trase ne bi zmogel. Sicer so trase bistveno bolj zahtevne, kot je bilo tole včeraj.
Industrija je zainteresirana za take tekme! Pričakujejo, da bodo šli trendi v to smer... kar je tudi pričakovano in logično. Trasa je bila, kakršna je pač bila. Tudi pravila so nekoliko drugačna. Okvir kolesa mora ostati isti, menjaš lahko samo kolesa oz. obroče, pa še to samo na določenih conah. Ni nobenih zasledovalnih vozil... Tudi cenovno/finančno je veliko bolj dostopna. Ne potrebuješ toliko finančne podpore, ekipa je lahko veliko bolj skromna. Kot razlika med F1 in reilijem. Samo, da nimajo motorja.
Vprašanje je, kdaj bodo F1 naredili samo za električna vozila!?? In kako jih bo sprejela javnost!? Verjetno od začetka precej tretjerazredno!??
Vprašanje je, kdaj bodo F1 naredili samo za električna vozila!?? In kako jih bo sprejela javnost!? Verjetno od začetka precej tretjerazredno!??
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
d-formula tudi!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Gravel dirke so super in imajo po mojem mnenju kar lepo prihodnost. Ne se osredotočati na včerajšnjo dirko, trasa je bila pač posledica želja domačinov, da uspejo pripeljati naslov domov. Tukaj ciljam predvsem na Stuyvena, ki pač neke bolj konkretne trase ne bi zmogel. Sicer so trase bistveno bolj zahtevne, kot je bilo tole včeraj.
Saj ti pravim, da že obstaja MTB XC za to. Gravel je pač potovalno kolo, ki gre marsikam. Dirkat z njim pa nekako nima smisla.
Saj ti pravim, da že obstaja MTB XC za to. Gravel je pač potovalno kolo, ki gre marsikam. Dirkat z njim pa nekako nima smisla.
Ok najprej malo poglej prave razlike med posameznimi kategorijami, potem pa se lahko pogovarjamo. Ker sicer gre pogovor v podobnem stilu kot da bi rekel, da pri atletiki že tečejo na 1000m, zakaj morajo potem še na 100, 200, 400 in 800
Pa se sicer strinjam, da so lahko razlike pogosto precej zabrisane. Ampak vseeno pa gre v osnovi za različne zadeve.
Ne moreš primerjati atletskih disciplin s kolesarjenjem. Tudi le tekaških ne.
Gravel je pač ena obskurna disciplina, ki po mojem ne bo zaživela. Verjetno bo preživela, ne pa zacvetela.
Ker stvari, ki niso ne tič ne miš, opravljajo en kup stvari, nobene pa ne super.
Gravel je pač ena obskurna disciplina, ki po mojem ne bo zaživela. Verjetno bo preživela, ne pa zacvetela.
Ker stvari, ki niso ne tič ne miš, opravljajo en kup stvari, nobene pa ne super.
No potem ti več kot očitno ni poznan podatek, ki ga je med prenosom omenil tudi Hvastja: trenutno naj bi se prodalo največ ravno gravel tip koles. Ampak ja obskurna disciplina baje za pametne
RATUMETI moraš, kaj je DIRKA, kaj je TEKMA, kaj je SVETOVNO PRVENSTVO in še marsikaj drugega. Kaj je klasika, kaj je OLIMPIJSKA medalja in tudi kateri športi so Olimpijski! Ker niso vsi! In tudi mešane dvojice (se pravi en moški in ena ženska) v veslanju NI olimpijska kategorija.
Še danes v Savdski arabiji dirkajo s kamelami. Pa sa NAM verjetno to zdi povsem nepomembno in irelevantno. Koga pa tukaj zanima, katera kamela je najhitrejša!?
Še danes dirkajo s konji! Pa ne, samo na stadijonih v hitrosti in preskakovanju ovir! Obsstajajo tudi druge discipline! Mislim, da se zadeva imenuje Croscountry, kje jahajo kakih 20km, z vsemi ovirami, preskakovanjem debel, ograj, prečkanjem potokov, rek in podobno. Zgoraj jenekdo sarkastično pripomnil, da s svojim psom.
Si predstavljaš, da bilo res pravilo, da mora tvoj pes tudi teči in priteči na cilj, ne da bil na povodcu, če hočeš zmagati dirko!??? Se mi zdi, da se NOBEDEN od teh tekmovalcev,ki so tekmovali včeraj, niti ne bi prijavil na tako tekmo!! Bi imeli čisto ene tretje tekmovalce in četrto občinstvo.
Dejstvo je, da če bi Mohorič imel vceraj dva taka pomočnika kot je bil Tratnik Tadeju na SP, bi se gotovo boril NA KONCU ZA ZLATO medaljo.
Če bi imel pa 4 take Tratnik pomočnike, potem bi pa naši že zmagali!
Ne moreš primerjati atletskih disciplin s kolesarjenjem. Tudi le tekaških ne.
Obstaja kategorija kolesarjev, ki bodo šli tudi v širino, ne samo v višino. Tudi cestnih. Mavrična majica v kolesarstvu obstaja in dobil jo je tudi von der Poel.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
No potem ti več kot očitno ni poznan podatek, ki ga je med prenosom omenil tudi Hvastja: trenutno naj bi se prodalo največ ravno gravel tip koles. Ampak ja obskurna disciplina baje za pametne
Ja glej, največ se proda Corol, pa ne dirkajo z njimi v F!.
Ne vem kaj se tako razburjate, če menim da je gravel kot tekmovalna disciplina obskuren. Svoje bodo povedale številke gledanosti. Mogoče se prime kaj pa vem. Zaenkrat prenosov ni, le SP.
Potem pa Hvastja ni več tekočem!?
Menda je tudi on že malo zarjavel! Naj se malo updaita, ali kako se že temu reče po domače!??
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Gravel je čisto ok za gledat, za vozit in za spodbujat. Problem je v tem, da je trasa včeraj bila bolj podobna sprehajalnim stezam skozi gozd, kot pa pravemu gravel dirkanju. Če ne verjemeš, si najdi nekje prenos lanske dirke svetovnega prvenstva v gravelu, katerega je zmagal Mohorič in boš videl...trasa kot dan in noč v primerjavi s tem včeraj. Sem bil kar malo razočaran nad traso, ker je bila res bolj sam zato ker je tam pa tam malo makadama in blata, lani so bili recimo do 20% vzponi na makadamu, na spustih(res pravih spustih), pa take skale, da bi se še z motokros motorjem "bal" tam peljat, kaj šele s temi kolesi. In to je letos manjkalo, da bi lahko Mohorič pokazal svoje tehnično znanje na dirki. Plus ja, ta "pritisk" belgijcev, ko nikoli nisi vedel koga in kdaj slediti. VDP je pač imel to srečo, da je šel za "tapravim" in se ostali niso ozirali nanj.
Zimonem ::
Jah pol je to bolj Ciklocross, meje pa postavljajo, bog ve kdo. No sedaj prihaja obdobje ciklokros dirk. Med letom je tega malo.
No, malo drugače je vseeno. Poglej si eno dirko ciklokrosa, pa recimo včerajšno ali res, če se kje dobi, lansko svetovno prvenstvo. Je kar razlika.
Že v temu, da ena dirka ciklokrosa traja do max 1h, in se tekmuje v krogih dolgih tam 2 do 3km...gravel pa, 120km+ in krogi dolgi po 30,40 in več kilometrov. Pa dirka traja 3,4h...ne max 1h. Včerajšnji krog je imel recimo 47km dolžine. Pa nikjer ni nihče kolesa na rami nosil in tekel. Kar je na ciklokrosih stalna praksa.
Že v temu, da ena dirka ciklokrosa traja do max 1h, in se tekmuje v krogih dolgih tam 2 do 3km...gravel pa, 120km+ in krogi dolgi po 30,40 in več kilometrov. Pa dirka traja 3,4h...ne max 1h. Včerajšnji krog je imel recimo 47km dolžine. Pa nikjer ni nihče kolesa na rami nosil in tekel. Kar je na ciklokrosih stalna praksa.
Ja glej, največ se proda Corol, pa ne dirkajo z njimi v F!.
Ne vem kaj se tako razburjate, če menim da je gravel kot tekmovalna disciplina obskuren. Svoje bodo povedale številke gledanosti. Mogoče se prime kaj pa vem. Zaenkrat prenosov ni, le SP.
Glej razumem, včeraj si pač prvič v življenju sploh videl gravel dirko in ti je bilo bedno (upravičeno sicer, ker proga je bila res bedna). Ampak ne rabiš sedaj nekaj posploševati in nabijati na pamet.
Okapi ::
S corollami veselo dirkajo. Naj ti izdam skrivnost - F1 ni edino avtomobilistično tekmovanje.No potem ti več kot očitno ni poznan podatek, ki ga je med prenosom omenil tudi Hvastja: trenutno naj bi se prodalo največ ravno gravel tip koles. Ampak ja obskurna disciplina baje za pametne
Ja glej, največ se proda Corol, pa ne dirkajo z njimi v F!..
Kakšno užiganje...
Dirka se z vsemi možnimi sredstvi, za večino nas kratko malo ne briga. Npr. Corola.
Lansko SP gravel sem videl posnetek, precej bolje. Vendar kot ste že nokken kurcali, gravel je MTB iz leta 90, z ukrivljeno balanco, pa lažji, sodobnejši. MTB pokal in SP pa že imamo.
Dirka se z vsemi možnimi sredstvi, za večino nas kratko malo ne briga. Npr. Corola.
Lansko SP gravel sem videl posnetek, precej bolje. Vendar kot ste že nokken kurcali, gravel je MTB iz leta 90, z ukrivljeno balanco, pa lažji, sodobnejši. MTB pokal in SP pa že imamo.
Okapi ::
Kakšno užiganje...
.
Še dobro, da večina ne odloča. Ker sicer bi imeli samo fuzbal. Pa mogoče še kriket in hokej na travi. Ker drugo večino kratko malo ne briga.
https://ipv6.topendsports.com/world/lis...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Dobro, če mene vprašaš, je ta članek kar neki. Ok, da je nogomet na prvem mestu, to popolnoma razumem, ampak vse ostalo je kar neki. Tolk enih "napak", da kar verjet ne morem. Ok, gremo po vrsti...Cricket. Ja vem, v določenih državah, recimo Indija in Pakistan je to šport št.1 in glede na to, da je Indijcev ena miljarda, razumem zakaj je tako visoko na spisku. Ampak šport, ki se resno igra morda v 4ih državah sveta, pač ne more bit na drugem mestu med popularnostjo, oprosti. Pa četudi je v teh državah pol populacije sveta. Isto je naprimer za namizni tenis. To, da pol kitajske igra namizni tenis mi je jasno, sam vseeno nima kej delat na tem spisku. Gremo dalje? Hokej na travi na tretjem mestu? Ti mene zajebavaš? V življenju nisem videl še ene tekme na nobeni televiziji, da bi to prenašala. In to naj bi bilo popularno med drugim v Europi??? Tenis ok, to vem da gleda večina športnih navdušencev, tako da, tle ne bom pameten...pol pa pridemo do odbojke. Ja, priznam, je popularna, sam tolk pa spet ne, da bi jo uvrstil recimo pred košarko recimo. Baseball in golf? Dej, ne bodi smešen. To, da če pol ZDA gleda in navija za baseballske ekipe, še ne pomeni da ostali svet to karkoli zanima. Golf je pa tam verjetno sam zato, da se uni "preseravarski" folk počuti pomembne, da so jih dali na spisek. In za konec, pazi to...na 9tem mestu skupaj košarka in ameriški nogomet. In pazi zdej...košarka je po njihovo popularna sam v ameriki, AMERIŠKI nogomet pa od vseh teh zgoraj opisanih športov popularen na 5ih kontinentih! Dej ne seri s takimi članki, ker to je pisal nekdo, ki je imel 5 min preveč časa in je šport videl lih enih 20 min v svojem življenju.
Ampak pustimo te zadeve...tema je o kolesarstvu in dejmo se od tle naprej tega držat.
Ampak pustimo te zadeve...tema je o kolesarstvu in dejmo se od tle naprej tega držat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()
NE!!! To je napisal nekdo iz anglosaksonskega zornega kota!
Američani pa imajo beizbol!
Torej!! Če še povzamem!
Začnite jih igrati, spodbujati tudi vi!!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Dirka v okolici Milana (Busto Arsizio - Varese)
Tre Valli Varesine 2024
Datum: Torek, 08.10.2024
Casovnica: 12:15-17:15
Razdalja: 200,33km
Visinci: 3400m
Profil trase
Trasa
Startlista (Pogacar, Evenepoel, Mas ...)
https://www.procyclingstats.com/race/tr...
Prenos
14:15 https://tiz-cycling-live.io
18:45 Eurosport 1
Tre Valli Varesine 2024
Datum: Torek, 08.10.2024
Casovnica: 12:15-17:15
Razdalja: 200,33km
Visinci: 3400m
Profil trase
Trasa
Startlista (Pogacar, Evenepoel, Mas ...)
https://www.procyclingstats.com/race/tr...
Prenos
14:15 https://tiz-cycling-live.io
18:45 Eurosport 1
bm1973 ::
Dobro, če mene vprašaš, je ta članek kar neki. Ok, da je nogomet na prvem mestu, to popolnoma razumem, ampak vse ostalo je kar neki. Tolk enih "napak", da kar verjet ne morem. Ok, gremo po vrsti...Cricket. Ja vem, v določenih državah, recimo Indija in Pakistan je to šport št.1 in glede na to, da je Indijcev ena miljarda, razumem zakaj je tako visoko na spisku. Ampak šport, ki se resno igra morda v 4ih državah sveta, pač ne more bit na drugem mestu med popularnostjo, oprosti. Pa četudi je v teh državah pol populacije sveta. Isto je naprimer za namizni tenis. To, da pol kitajske igra namizni tenis mi je jasno, sam vseeno nima kej delat na tem spisku. Gremo dalje? Hokej na travi na tretjem mestu? Ti mene zajebavaš? V življenju nisem videl še ene tekme na nobeni televiziji, da bi to prenašala. In to naj bi bilo popularno med drugim v Europi??? Tenis ok, to vem da gleda večina športnih navdušencev, tako da, tle ne bom pameten...pol pa pridemo do odbojke. Ja, priznam, je popularna, sam tolk pa spet ne, da bi jo uvrstil recimo pred košarko recimo. Baseball in golf? Dej, ne bodi smešen. To, da če pol ZDA gleda in navija za baseballske ekipe, še ne pomeni da ostali svet to karkoli zanima. Golf je pa tam verjetno sam zato, da se uni "preseravarski" folk počuti pomembne, da so jih dali na spisek. In za konec, pazi to...na 9tem mestu skupaj košarka in ameriški nogomet. In pazi zdej...košarka je po njihovo popularna sam v ameriki, AMERIŠKI nogomet pa od vseh teh zgoraj opisanih športov popularen na 5ih kontinentih! Dej ne seri s takimi članki, ker to je pisal nekdo, ki je imel 5 min preveč časa in je šport videl lih enih 20 min v svojem življenju.
No ja, malo se izobrazi.
Ko sem delal v Pakistanu, se je življenje ustavilo, ko je bila kriket tekma med Indijo in Pakistanom.
V ZDA je popularen hokej, ameriški fusbal, košarka in baseball. Tam je tudi največ denarja.
Evropa pač fusbal.
Je pa že tako, da so ekipni športi zbirka debilov, ki letajo za nekim objektom. Zato imajo tudi ti športi največjo gledanost, ker je populacija pač bolj na idiotski strani Gaussa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
In kaj se mam jaz za izobrazit? Kaj drugega kot ti sm jst napisal? Da vem da je v Pakistanu in Indiji najbolj popularen kriket. Zakaj potem ni navadnega hokeja pred dvoranskim? Ker verjamem da več ljudi gleda in spremlja hokej na ledu, NHL konkretno, kot pa tisto tekanje po igrišču za eno malo žogico. V evropi pa normalno da je fusbal, pa sej ni samo v evropi, je kar po celem svetu. Sploh kake južnoameriške države so dobesedno nore na nogomet. Mene je recimo bolj tisto zmotilo, da je v evropi popularen ameriški nogomet, ob košarki pa evropa sploh ni omenjena.
Zakaj imajo ekipni športi največjo gledanost pa ja, tudi to kar si ti napisal, ampak obstajajo tudi druge bolj "psihološke" zadeve. Vsak, tudi ti verjamem da si, si vsaj enkrat, če drugače ne, v šoli igral nogomet z vrstniki. Torej, poznaš neka pravila, kaj se dogaja na igrišču in ti je že zato bolj zanimivo. Kaki bolj "posamični" športi pa...verjetno ni ravno vsakdo med nami kdaj vozil motorja, kolesa, plezal v steni, se s kajakom spuščal po reki, skakal na smučeh,... itd itd in je že zato nam "težje" razumet določene športe. Nogomet, košarko, odbojko...to vsak ve zakaj se gre in kaj je bistvo v tej igri.
Zakaj imajo ekipni športi največjo gledanost pa ja, tudi to kar si ti napisal, ampak obstajajo tudi druge bolj "psihološke" zadeve. Vsak, tudi ti verjamem da si, si vsaj enkrat, če drugače ne, v šoli igral nogomet z vrstniki. Torej, poznaš neka pravila, kaj se dogaja na igrišču in ti je že zato bolj zanimivo. Kaki bolj "posamični" športi pa...verjetno ni ravno vsakdo med nami kdaj vozil motorja, kolesa, plezal v steni, se s kajakom spuščal po reki, skakal na smučeh,... itd itd in je že zato nam "težje" razumet določene športe. Nogomet, košarko, odbojko...to vsak ve zakaj se gre in kaj je bistvo v tej igri.
Sicer se strinjam da ameriski fuzbal ni gledljiv, ampak poglej si stevilke po Evropi pri prenosu Super Bowla... bos hudicevo presenecen, ko bos ugotovil da so neprimerno vecje kot dobesedno skoraj karkoli drugega (TdF je cca. 150mio gledalcev, Super Bowl je 200+mio). Toliko o popularnosti ali nepopularnosti ameriskega fuzbala v Evropi. To da ga RTVSlo ne prenasa ni nek referencen podatke. Precej podobno je pri hokeju na travi. STvar je neprimerno bolj popularna kot imas obcutek o tem v Sloveniji, kjer sport dobesedno ne obstaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokken ()
Sicer se strinjam da ameriski fuzbal ni gledljiv, ampak poglej si stevilke po Evropi pri prenosu Super Bowla... bos hudicevo presenecen, ko bos ugotovil da so neprimerno vecje kot dobesedno skoraj karkoli drugega (TdF je cca. 150mio gledalcev, Super Bowl je 200+mio). Toliko o popularnosti ali nepopularnosti ameriskega fuzbala v Evropi. To da ga RTVSlo ne prenasa ni nek referencen podatke. Precej podobno je pri hokeju na travi. STvar je neprimerno bolj popularna kot imas obcutek o tem v Sloveniji, kjer sport dobesedno ne obstaja.
Superbowl je ena tekma na leto...in večina teh 200+ miljonov, ki to gleda, gleda bolj zaradi šova in firbca, kot pa da bi bili to neki "resni" navijači. In TdF gleda 150miljonov vsak dan...vsako etapo. Ok, morda ne ravno cele, sploh kake ravninske, ampak finale, zadnjih 20km recimo pa ja. Tiste gorske so pa še bolje gledane. In ne, ne mislim na RTVSlo...zakaj potem recimo ni nikdar prenosa na eurosportu kake tekme od tega dvoranskega hokeja, če je tako popularen? Ravno oni, ko pokrivajo še tako obskurne "športe" kot je recimo snoker ali pikado. Ampak dejmo, sem že prej napisal, tema je o kolesarstvu, zato se od te debate, ki ni vezana na kolesarstvo distanciram.
Na ZDF/ARD recimo so. Eurosport je pac orientiran poleti na kolesarstvo in tenis, pozimi na smucanje, ter snooker cez celo leto. Ce je Eurosport referenca za popularnost dolocenega sporta, potem fuzbal, F1 in podobni sporti sploh ne obstajajo in niso popularni, ker jih pac na Eurosportu ni.
free_rider ::
Dobesedno, 1 minuta raziskovanja:
Does Eurosport stream field hockey? When was the last broadcast of this sport on Eurosport?
Copilot:
Yes, Eurosport does stream field hockey. They provide coverage of various field hockey events, including highlights, interviews, and live matches.
The most recent broadcast of field hockey on Eurosport was during the Paris 2024 Olympic Games. They covered several matches, including the gold medal final between Germany and the Netherlands on August 8, 2024.
https://www.eurosport.com/watch/field-h...
https://www.eurosport.com/field-hockey/...
Does Eurosport stream field hockey? When was the last broadcast of this sport on Eurosport?
Copilot:
Yes, Eurosport does stream field hockey. They provide coverage of various field hockey events, including highlights, interviews, and live matches.
The most recent broadcast of field hockey on Eurosport was during the Paris 2024 Olympic Games. They covered several matches, including the gold medal final between Germany and the Netherlands on August 8, 2024.
https://www.eurosport.com/watch/field-h...
https://www.eurosport.com/field-hockey/...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 13188 (6025) | Hypathia |
» | Doping v vrhunskem športuOddelek: Loža | 4561 (2253) | nokken |
» | Tour de France 2017 (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 11774 (9476) | harvey |
» | tour de franceOddelek: Loža | 3681 (2972) | IČA |