Forum » Loža » Kdo dela doma skuto?
Kdo dela doma skuto?
techuser ::
Zanima me, kako se pripravi domača skuta? Ponavadi v trgovini vedno dodajo neko kulturo, po youtubeu pa je polno nasvetov, kako narediš skuto iz limoninega soka ali pa jabolčnega kisa. Rad bi naredil domačo skuto iz tistega mleka, ki mi je najbolj všeč pa me zanima koliko časa traja preden je skuta narejena?
- spremenil: techuser ()
mihec87 ::
Malo preden mleko zavreje dodaš kis/limonin sok in odstaviš ter malo mešaš se hitro začne v mleku formirat skuta in še mal pustiš da se tekočina oz sirotka(take zeleno-rumena) "zbistri" potem pa zliješ čez krpo oz cedilo..Skuta je narejena še predno se vse skupaj ohladi.. Poskusi pa boš videl..
techuser ::
Tako enostavno? Odlično hvala! Potem ni potrebno kupovat nobenih kultur, ki jih ponavadi dajo v običajne skute.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
martincek1 ::
Posodo (ki se pomiva v stroju) splaknem z vročo vodo, notri vržem majhno žličko kislega mleka, go nanesem po celi površini posode, vanjo nalijem mleko, premešam, pokrijem z mrežico. Pazim, da je mleko na toplem en dan in pol, za tem ga vržem na cedilo, da se sirotka odteče in dam v posodo in v hladilnik. Tam ene 5 minut dela vse skupaj, če ne upoštevam, da po mleko hodim vsak teden na kmetijo 20km stran haha (na naši vasi imajo krave zanič krmo, poleg tega so zaprte v hlevu, tako da je že obisk tiste kmetije kot obisk živalskega vrta).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skuta in mladi sirOddelek: Loža | 2986 (2270) | techuser |
» | Fitnes-Proteini (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13507 (10822) | Malner |
» | Priprava proteinskega napitkaOddelek: Loža | 8357 (4118) | joker16_7 |
» | Skuta namesto proteinovOddelek: Šport | 9618 (8674) | Looooooka |
» | Najboljši domači beljakovinski šejkOddelek: Loža | 5484 (5084) | fantasycamp |