» »

Težave Mozilla - Password exporter - nadomestek

Težave Mozilla - Password exporter - nadomestek

pravnik ::

Pozdravljeni, imel bi dve vprašanji.
Zadnje čase je moja Mozilla Firefox (56.0.2) po nekem času delovanja PC-ja obupno počasna. Pomaga samo restart brskalnika. Potem spet dela normalno cca 15 minut. Se mi pa pri procesih firefox zafila v cca 1h kar prek 3mb! Imam odprtih cca 6-7 zavihkov, addonov pa cca 6. Sem poskusil z onemogočanjem vseh addonov pa ni nič boljše. PC je prečekiran glede virusov in ostale nesnage (tudi z MalwareBytes). Sem tudi izbrisal zgodovino, povečal cache... pa ni nič boljše.
A ima mogoče še kdo kako idejo? A se mogoče kaj tepejo med seboj kake stare verzije? Obstaja kaka varianta, da bi izbrisal vse verzije firefoxa in na novo instaliral?

Podvprašanje pa se glasi, ali obstaja kaka varianta nadomestka za program Password Exporter za novejše verzije brskalnike Mozilla. Ta ne podpira Quantuma, zato imam ravno zaradi njega še vedno stari firefox. Pa če obstaja, ali se gesla dajo iz tega (izvoz je možen v *xml in *. csv) uvoziti na kak drug generator gesel?

Hvala za pomoč!

Ales ::

Namesto starega 56.0.2 bi moral uporabljati Firefox 52 ESR, če že, ki dobiva varnostne posodobitve in jih bo še do septembra 2018.

Svetoval bi ti, da ESR različico namestiš z novim profilom, ponovno namestiš željene vtičnike ter uvoziš gesla, bookmarke in certifikate. Tako boš imel čist Firefox. Star Firefox in star profil pa nato odstrani, ko boš siguren, da več nič ne rabiš od tam.

Ali pa ugrizni v kislo jabolko in pozabi na stare vtičnike. Samo zaradi Password Exporterja nima smisla vztrajati, novejši Firefox je neprimerno boljša izkušnja za uporabo, kar se tiče hitrosti in odzivnosti.

Kljub temu da direktnega nadomestka za Password Exporter zaenkrat še ni, obstaja recimo ff-password-exporter.

Če boš ugotovil, da ti ff-password-explorer ustreza in se boš premaknil na najnovejši Firefox in ne na ESR, ti kljub temu močno svetujem, da začneš s svežim profilom. Bog ve, kaj vse se je naselilo v tvoj stari 56.0.2.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalni certifikat SIGENCA

Oddelek: Programska oprema
428390 (2966) Yossarian
»

Nova posodobitev Firefoxa

Oddelek: Omrežja in internet
283016 (2253) Ales
»

Firefox mi je zbrisal vsa shranjena gesla

Oddelek: Pomoč in nasveti
254095 (3479) BorutK-73
»

Chrome 14 beta na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5620898 (18390) Bistri007
»

Shranjevanje gesl

Oddelek: Operacijski sistemi
81289 (1106) fosil

Več podobnih tem