» »

Nadzor starejše osebe z demenco

Nadzor starejše osebe z demenco

mrTwelveTrees ::

Zdravo, pri starih starših imamo starega ata ki ima demenco.
Sicer ga vedno pazimo, ampak on se kar sprehaja in kar gre od hiše, in ker ima to bolezen demenco, še sam ne ve kje je itd...

Kako bi ga nadzorovali.

Na misel mi je prišla kakšna naprava, ko se oddalji preveč od hiše bi nas z piskanjem opozorilo (ne piska pri njemu, ampak recimo v hiši ali kakšen sprejemnik)

Kakšne variante sledenja preko GPSa (preko mobilne aplikacije ali računalnika) raje nebi.... nekaj preprostega.

starfotr ::

Predlagam, da se obrneš na kako društvo ali združenje svojcev dementnih bolnikov. Skoraj za vsako bolezen je pri nas društvo. Tam imajo veliko nasvetov in izkušenj, malo pogooglaj, če je kaj takega. Ker oni imajo izkušnje.

mrTwelveTrees ::

Sem se že, povedali so mi da obstajajo poceni GPS sledilci.... ampak jaz tega ne iščem.
Zato ker so dodatni stroški za najem dodatne SIM kartice (SMS o lokaciji ali preko interneta)
problem je to ker drugi (starejši) nebi znali pogledati na računalniku ali pametnem telefonu.

Iščem nekaj takega, ko se oseba oddalji (preveč) da začne sprejemnik/oddajnik recimo piskati... nekaj kot bluetooth iskalci ključev vendar kontra da piska pri tebi ne pri ključih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Demenca

Oddelek: Loža
375852 (2411) Miha 333
»

Tracker za psa

Oddelek: Kaj kupiti
357437 (5385) [D]emon
»