» »

Nadzorne zunanje Poe kamere in mraz (poškodbe?)

Nadzorne zunanje Poe kamere in mraz (poškodbe?)

Brez Gesla ::

Zdravo,

v kratkem se spravljam doma malce posodobit domac video nadzorni sistem za nadzor okolice hise in me zanima kako prevelik mraz vpljiva na delovanje kamer, oz. jih lahko celo unici? Namrec vecino kamer ki gledam in pa tudi te katere so priporocljive iz strani proizvajalca sistema zdrzijo nekje do -10°C. Ker pa kot vemo primer letosnje zime ko je veckrat zjutraj temperatura v nasem kraju padla blizu -20°C kako to vpljiva na delovanje samih kamer? Kaj se takrat naredi z elektroniko v kameri, dolgotrajno izpostavljanje unici kamere? Doma namrec ze imam Foscam-ovo kamero katera naj bi BP zdrzala do -20°C, vendar je slabse kvalitete 1MP, trenutni sistem pa bi nadomestil z novim z kamerami 5MP in delovnimi temperaturami max do -10°C, Kaj to predstavlja za sistem? Dejstvo je tudi to da te Foscam-ove kamere ki naj bi zdrzala do -20°C se nisem uspel stestirat v mrazu ker sem jo kupil sele pred cca. dvema mesecoma.

Ima kdo kaksne izkusnje z tem?

Brez Gesla ::

Aja se to ogledujem si te kamere: https://reolink.com/shop/#shop-poe

Zaenkrat en model dome RLC-422 in pa verjetno bullet RLC-411

AndrejO ::

Dahua IPC-HDW4300S, kupljena l. 2015, mi je do sedaj preživela še vse zime, tako da bi pogledal v smeri tega proizvajalca.

Postavitev je pod balkonom, tako da ni bila nikoli izpostavljena dežju ali pa snegu, ker pa je zunaj, je pridno zmrzovala (nazadnje letos konec februarja nekaj dni pri -10) in še kar dela.

Edit: Po podatkih na meteo.si je kamera januarja 2017 preživela tudi teden dni pri v območju med -17C in -19C. Več pa se mi ni dalo gledati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

starfotr ::

Gretja preko PoE ne moreš aplicirati, ker je sam UTP že zelo obremenjen s samim PoE. Mrežni kabel pač ni pprimeren za napajanje. Jaz bi do vsake kamere potegnil navaden 3x 1,5 elektro kabel in bi uporabil en termostat ter meril temperaturo, ko gre pod npr. 0 stopinj, se prižge gretje kamer. Na kamere (ali v njih) bi pa montiral en ali več keramičnih uporov.

Vendar, na koncu se sploh ne bi sekiral. Najbrž ne varuješ sefov polnih zlata. Kamere bodo zdržale vse te nizke temperature. Kako pa izvajajo video nadzor v bolj severnih državah? Najbrž nimajo posebnih kamer.

Tu je bolj važno, da ti teh kamer ne izpostavljaš širnemu spletu.

urosh ::

Zakaj jih nebi dal n voljo javnosti? http://www.insecam.org/cam/bycountry/SI...

njyngs ::

No-name ebay ip cam mi je brez problema preživel letošnjih -20 ali še nižje. Sicer nameščena pod balkonom.

dc10 ::

... sicer obstajajo tudi ohišja za kamere z grelci, ampak glede na temperature v SLO, če nisi ravno nekje v gorah, kjer je dalj časa po -10 ne bi smelo biti problema, ker se tako ali tako že sama elektronika greje v kameri...
Po moje s kakšno Dahua ali podobno kamero ne boš nič zgrešil, imam doma Dahua brez tistih dodatnih ohišij in ni nobenih težav...
lp

chort ::

Hikvision DS-2CD2332-I mi je v dveh letih preživela že kar nekaj dni pod -20°C, nameščena je pod napuščem.

Apple ::

Men kamere prek PoE delujejo BP. Potrebe po dodatnem ogrevanju ohišja ni. Kitajske kamere delujejo in na -20 in na +40 stopinj C.
LP, Apple

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP Kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
577232 (2804) Kekec
»

Varnostna kamera doma

Oddelek: Loža
254884 (3181) karosha