Forum » Pomoč in nasveti » Naprava za samodejno pritiskanje gumba
Naprava za samodejno pritiskanje gumba
techuser ::
Ali obstaja kakšna naprava, ki ti samodejno pritiska določen gumb in se da nastaviti na časovne intervale? Namreč potrebujem da bi se mi recimo koncentrator kisika prižigal in ugašal vsako uro, da se mi ni treba ukvarjat s takšnimi stvarmi, ali denimo ponoči, ko spiš. Če kdo kaj ve, bom vesel vsakega odgovora.
- spremenil: techuser ()
Baja ::
digitalna časovna stikalna ura
edit: tudi analogna bo verjetno vredu
edit: tudi analogna bo verjetno vredu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
techuser ::
Ni tako enostavno, ker če daš elektriko ven in noter, še vedno potrebuješ pritisniti določen gumb da naprava začne delat, ni dovolj da samo dobi napajanje.
HighBane ::
Lahko se naredi mehanski prst, ki pritiska ali pa se napravo odpre in zlota dve žici na gumb(e). Ni nekaj zakompliciranega.
starfotr ::
Malajlo ::
A kakšen elektomagnetni ventil pa ne pride v poštev?
Jaz mislim co2 v akvarij tako dovajati. Ventil, tranzistor in en upor pa rpi. Ajde, mogoče bom še rele rabil.
Jaz mislim co2 v akvarij tako dovajati. Ventil, tranzistor in en upor pa rpi. Ajde, mogoče bom še rele rabil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako priklopiti časovni releOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7185 (3422) | mirator |
» | Senzor gibanja, lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1112 (912) | SeMiNeSanja |
» | delovanje timerjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1912 (1138) | birtija |
» | Gumb za vklop/izklop radiaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2554 (2172) | d4vid |
» | Vklop ATX napajalnika preko USBOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1317 (1098) | steev |