Forum » Problemi človeštva » Volitve 2018, drugič
Volitve 2018, drugič
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
Bavarski notranji minister Joachim Herrmann je v pogovoru za nedeljsko izdajo nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung zahteval posredovanje evropske agencije za zunanje meje Frontex na meji med Slovenijo in Hrvaško, češ da bi tako lažje zaustavili pretok migrantov iz Češke na Bavarsko.
Končno en pameten predlog... tako je, na vseh zunanjih EU mejah bi moral stat FRONTEX, in delat red... in neusmiljeno vračat vse kjer ni razglašeno vojno stanje... če nimaš dokaza iz katere države si, pa tudi nazaj, ker si nepoznana entiteta!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Fritz ::
Bavarski notranji minister Joachim Herrmann je v pogovoru za nedeljsko izdajo nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung zahteval posredovanje evropske agencije za zunanje meje Frontex na meji med Slovenijo in Hrvaško, češ da bi tako lažje zaustavili pretok migrantov iz Češke na Bavarsko.
Končno en pameten predlog... tako je, na vseh zunanjih EU mejah bi moral stat FRONTEX, in delat red... in neusmiljeno vračat vse kjer ni razglašeno vojno stanje... če nimaš dokaza iz katere države si, pa tudi nazaj, ker si nepoznana entiteta!
Precej napačno si razlagaš delovanje Frontexa.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
MrStein ::
Ste pa žal prekratki, da bi v svojih izgovorih opazili to podobnost. In še huje, prekratki, da bi v navidezni jypetovi fanatičnosti prepoznali sami sebe.
Nekateri vidimo, da je jype enak trol kot vsi drugi troli. (in da je kot vsi drugi troli prepričan, da je "nad njimi")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Volitve 2018, tretjič?
Zorko: Na novih volitvah bi najbolj pridobili SDS in Levica
NSi je po mnenju Andraža Zorka ključna stranka pri sestavljanju koalicije
8. julij 2018 ob 12:20
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA
Nove parlamentarne volitve so po mnenju analitika Andraža Zorka iz agencije Valicon v trenutni situaciji najverjetnejši scenarij. Levosredinske stranke se jim lahko izognejo le tako, da pri koalicijskih pogajanjih popustijo NSi-ju in tej stranki dajo nesorazmerno moč.
Nove parlamentarne volitve so po mnenju analitika Andraža Zorka iz agencije Valicon v trenutni situaciji najverjetnejši scenarij. Levosredinske stranke se jim lahko izognejo le tako, da pri koalicijskih pogajanjih popustijo NSi-ju in tej stranki dajo nesorazmerno moč.
Motiti se je človeško.
Poldi112 ::
Ste pa žal prekratki, da bi v svojih izgovorih opazili to podobnost. In še huje, prekratki, da bi v navidezni jypetovi fanatičnosti prepoznali sami sebe.
Nekateri vidimo, da je jype enak trol kot vsi drugi troli. (in da je kot vsi drugi troli prepričan, da je "nad njimi")
Traparija. Iz vesolja se vidi razlika med naključnim S-T nacijem in jype-om.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Rekel sem "trol", ne "naci". Beseda "naci" je pač en od njegovih izbljuvkov.
In ja, to sem rekel. On (in "somišljeniki") je/so prepričani, da je on "višji" trol, različen od drugih trolov.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Saj je, ker je inteligenten. Ostalim domet ne seže dlje od tega, kar preberejo na novatv ali daily stormer.
xmetallic ::
Naciji se že več let derete, da gre izključno za ekonomske migrante. Zdaj lahko daš podatke, ker meni se jih ne da iskati, iz kje točno so bili ostali azilanti lani/letos, pa debatiramo naprej. Čeprav je očitno, da iskanje resnice ni v naci agendi.
Uradni statistični podatki so objavljeni, do njih sem ti dal link pa še kar zanikaš, da večina migrantov ne prihaja iz Sirije. Ko ti zmanjka argumentov s katerimi bi izpodbijal neizpodbitne uradne statistične podatke pa na plano privlečeš med liberalci priljubljeno besedo naci. Od kod so bili ostali migranti je nepomembno. Sirija je edina država, ki je uradno v vojni. In edina država katere prebivalci so upravičeni do azila. Ni pa nujno, da je ta v Evropi.
tryhard ::
Moraš biti kar zabit desničar, da nasprotniku fašizma, nacizma, samodestruktizma in idiotizma rečeš troll, ki misli, da je "nad drugimi".
Rekel sem "trol", ne "naci". Beseda "naci" je pač en od njegovih izbljuvkov.
In ja, to sem rekel. On (in "somišljeniki") je/so prepričani, da je on "višji" trol, različen od drugih trolov.
Za razliko od tebe, se mi ne delimo na nadljudi in podljudi. Tako verjamemo, da imajo tudi begunci pravice, katere je sprejela EU.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tryhard ()
Naciji se že več let derete, da gre izključno za ekonomske migrante. Zdaj lahko daš podatke, ker meni se jih ne da iskati, iz kje točno so bili ostali azilanti lani/letos, pa debatiramo naprej. Čeprav je očitno, da iskanje resnice ni v naci agendi.
Uradni statistični podatki so objavljeni, do njih sem ti dal link pa še kar zanikaš, da večina migrantov ne prihaja iz Sirije. Ko ti zmanjka argumentov s katerimi bi izpodbijal neizpodbitne uradne statistične podatke pa na plano privlečeš med liberalci priljubljeno besedo naci. Od kod so bili ostali migranti je nepomembno. Sirija je edina država, ki je uradno v vojni. In edina država katere prebivalci so upravičeni do azila. Ni pa nujno, da je ta v Evropi.
Sirija je uradno v vojni?
Jebeš link, tam se izgubljam, daj direkt napopaj podatke sem. Sicer pa ja, a mogoče nisi naci? Preziraš tujce in jim hočeš zanikati osnovne človekove pravice.
Jarno ::
Preziraš tujce in jim hočeš zanikati osnovne človekove pravice.
Nekje drugje imajo vse možnosti, da le-teh ne kršijo, zato v bogatejših evropskih državah ne vidim vira zla, niti v zaskrbljenih domorodcih.
Težava nastane, ko vse skupaj prehaja v stanje popolne odvisnosti od dobrodelnosti.
Če želiš to, se trezni umi s teboj ne bodo strinjali, pa če jih označiš z bilokatero označbo.
#65W!
Za razliko od tebe, se mi ne delimo na nadljudi in podljudi. Tako verjamemo, da imajo tudi begunci pravice, katere je sprejela EU.
Saj jaz ne delim ljudi na nad- in pod-. Jype does.
I'm just pointing it out. (vostok mode...)
Motiti se je človeško.
mi ne delimo na nadljudi in podljudi
nacisti niste ljudje
Slediš stopinjam trola jype-ta?
Motiti se je človeško.
tryhard ::
Ja, mi se delimo na ljudi in neljudi. Karkoli vmesnega je strašansko podobno cepljenju z parimi grami strihnina.
zmaugy ::
Volitve 2018, tretjič?
No, meni se tudi zdi težka, da bo kdo sestavil koalicijo v teh razmerah. NSi bi moral igrati zelo kooperativno igro tudi za javnost in bi lahko iztržil veliko glasov na predčasnih volitvah. Šarec bo po mojem veliko izgubil na predčasnih volitvah.
Unilseptij ::
Obstaja čisto dobra možnost za koalicijo z Levico, tako da je o novih volitvah še prezgodaj govoriti. Res pa bo moralo kot kaže najprej postati očitno, da drugačne koalicije ni mogoče sestaviti, preden se bodo začela resna pogajanja. Trenutno stanje v pogajanjih z NSI je po mojem precej klavrno, res je napredek, da tako široka usklajevanja sploh potekajo, ampak to ni noben garant za uspešen dogovor. Ne razumem, kako bi lahko SD, DESUS, tudi ZAB pristala na pogoje NSI-ja glede zdravstva in nižanja davkov.
LMŠ + SMC + SD + DESUS + ZAB + NSI = 49 (vsaj Brglez iz SMC ne bo dal glasu, verjetno tudi še kdo drug)
LMŠ + SMC + SD + ZAB + Levica = 47
Druga koalicija deluje precej bolj homogeno (en član manj). ZAB bi postal novi DESUS (stari bi ostal v opoziciji in počasi odšel v pozabo), zato se ne bi preveč pritoževali. SD taki koaliciji ne bi mogel nasprotovati, Šarcu je kot kaže precej vseeno, torej je ključna podpora SMC, ki se bo morala odločiti in tvegati v najslabšem primeru tudi razcep stranke.
LMŠ + SMC + SD + DESUS + ZAB + NSI = 49 (vsaj Brglez iz SMC ne bo dal glasu, verjetno tudi še kdo drug)
LMŠ + SMC + SD + ZAB + Levica = 47
Druga koalicija deluje precej bolj homogeno (en član manj). ZAB bi postal novi DESUS (stari bi ostal v opoziciji in počasi odšel v pozabo), zato se ne bi preveč pritoževali. SD taki koaliciji ne bi mogel nasprotovati, Šarcu je kot kaže precej vseeno, torej je ključna podpora SMC, ki se bo morala odločiti in tvegati v najslabšem primeru tudi razcep stranke.
drekodovce ::
ma ne.. to je že preveč konstruktivna debata za levičarje. Kaj več kot ozmerjanja tako ali tako niso zmožni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drekodovce ()
imagodei ::
Ne jih ne. Ampak ravno v tem je eno izmed jeder problema: da ko jype "bruha žveplo" ti ne poštekaš, da to počne izključno zato, da ti pokaže, kako izgledajo tvoji argumenti (no, argumenti tistih, ki bi npr. migrante nagnali nazaj na vojna območja, ker so "glavorezci", "nekompatibilni s krščanskimi vrednotami" ali pa "sami mladi, za boj sposobni fantje, borit se naj gredo nazaj in osvobodit svojo deželo!").
Meni sicer njegove metode niso najbolj pri srcu, ampak glede na to, da ksenofobom, ljudomrznežem in nacijem itak ne prebije - tudi če z njimi poskusiš kulturno komunicirat - se mi zdi tak nastop čist legitimen. Ne more bit manj legitimen, kot poskus kulturne komunikacije z nacističnimi ognojki človeštva, ki na slo-tech objavljajo gife rezanja glav z motorko in orgazmirajo ob sadovih svojega dela.
- Hoc est qui sumus -
Jebeš link, tam se izgubljam, daj direkt napopaj podatke sem. Sicer pa ja, a mogoče nisi naci? Preziraš tujce in jim hočeš zanikati osnovne človekove pravice.
Ko se liberalec ne znajde med statističnimi podatki Priceless. Jaz ne preziram tujce, ki v Evropo pridejo po predpisanih protokolih. Tiste, ki pridejo sem ilegalno izkoriščat socialne transferje pa je potrebno po hitrem postopku nagnati nazaj. Naj poizkusijo znova po legalni poti.
Kot sem ti rekel - če hočeš debatirat, prilepi podatje direkt. Zakaj bi jaz zgubljal čas namesto tebe?
Za razliko od tebe, se mi ne delimo na nadljudi in podljudi. Tako verjamemo, da imajo tudibeguncimigranti pravice, katere je sprejela EU.
Kaj pa pravice EU državljanov? Pravica do varnosti; pravica do enakopravnosti in nediskriminacije; pravica, da se denar, ki ga vplačujemo v blagajno porabi za blaginjo nas, državljanov; pravica, da odločamo kdo bo živel v naši državi... Zboljeni liberalci vidite samo neke namišljene pravice migrantov. Po vaše je pravica migranta, da mu Nemčija vsak mesec izplača 2000EUR sociale, dolžnost
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xmetallic ()
SmotaniJanez ::
Ne jih ne. Ampak ravno v tem je eno izmed jeder problema: da ko jype "bruha žveplo" ti ne poštekaš, da to počne izključno zato, da ti pokaže, kako izgledajo tvoji argumenti (no, argumenti tistih, ki bi npr. migrante nagnali nazaj na vojna območja, ker so "glavorezci", "nekompatibilni s krščanskimi vrednotami" ali pa "sami mladi, za boj sposobni fantje, borit se naj gredo nazaj in osvobodit svojo deželo!").
Meni sicer njegove metode niso najbolj pri srcu, ampak glede na to, da ksenofobom, ljudomrznežem in nacijem itak ne prebije - tudi če z njimi poskusiš kulturno komunicirat - se mi zdi tak nastop čist legitimen. Ne more bit manj legitimen, kot poskus kulturne komunikacije z nacističnimi ognojki človeštva, ki na slo-tech objavljajo gife rezanja glav z motorko in orgazmirajo ob sadovih svojega dela.
Meni se njegov način komuniciranja mislim na Jypeta ne zdi v redu. Je dosti pod nivojem slo techa.
Povprečen uporabnik pride na slo tech in če naključno prebere nekaj njegovih postov, recimo "ko je on v življenski formi", si lahko mislimo, kaj grunta. Treba je vedet, da povprečni uporabnik, nima časa za psihoanalitično obdelavo njegovih postov, ki da "pomenijo nekaj čisto drugega, kot je napisano"...
Povprečen uporabnik torej njegove poste prebere in razume kot so napisani.
Nacist pomeni nacist...in ostale zadevšne ki jih raje ne omenim. Pač pomenijo kar pomenijo, povprečnemu uporabniku, ki se sprašuje, po taki izkušnji, vsesorta?
Moderatorji, imajo tud precejšnjo dozo razumevanja za njegovo pisanje, to bi človek rekel, ko dopuščajo, da se določene stvari pišejo sem gor.
Kot sem ti rekel - če hočeš debatirat, prilepi podatje direkt. Zakaj bi jaz zgubljal čas namesto tebe?
Na linku je vse opisano in razloženo. Če nisi dovolj inteligenten, da bi sam našel podatke, ki se nahajajo na spletni stani, ti tukaj ne morem pomagat. Kdo ve, mogoče pa angleščine ne razumeš?
SmotaniJanez ::
Za razliko od tebe, se mi ne delimo na nadljudi in podljudi. Tako verjamemo, da imajo tudibeguncimigranti pravice, katere je sprejela EU.
Kaj pa pravice EU državljanov? Pravica do varnosti; pravica do enakopravnosti in nediskriminacije; pravica, da se denar, ki ga vplačujemo v blagajno porabi za blaginjo nas, državljanov; pravica, da odločamo kdo bo živel v naši državi... Zboljeni liberalci vidite samo neke namišljene pravice migrantov. Po vaše je pravica migranta, da mu Nemčija vsak mesec izplača 2000€ sociale, sužnjelastniška dolžnost državljanov pa je da to plačujejo.
In potem se nekateri še sprašujejo, zakaj prebežniki ne ostanejo pri nas.
SmotaniJanez je izjavil:
Še sreča da ne. Ne plačujemo davke in prispevke, da se bodo z njimi napajali migrantje ampak da bomo od tega imeli korist državljani.
Zgodovina sprememb…
vostok_1 ::
https://www.thesun.co.uk/news/6703178/d...
Morate razumet, da v družbah, kjer četudi vojaki to počnejo, pomeni, da so že od malega vsi internalizirali brutalno okolje.
Sicer ne pomeni, da običen civilist to počne za hobi. Ampak, da ko enkrat ta civilist dobi orožje v roko, žrtev pred seboj in nek razlog za maščevanje, bo vse vrnil na isti način.
To je pač modus operandi take družbe, kjer je to norma.
Tudi v nacistični nemčiji so v overwhelming majority zločine počeli, hard indoktrinirani SS-ovci. In ne splošna populacija, ki sem prepričan, da v resnici ni bila tako krvoločna. Zato pa so naziji vse to skušali skrivat. Večina nemcev kolikor sem razumel, sploh ni vedela za taborišča.
Torej že tedanja družba ni bila tako brutalna, ker je za seboj imela kako stoletje humanizma.
Point being, ljudje ki prihajajo iz takih krvoločnih družb so za neko soft družbo kot naša, v bistvu hard desničarji, četudi za zajtrk ne nujno režejo par glav. Pač, prihajajo iz grobe družbe, kjer za preživet moraš biti tak.
Zato pa je cultural divide med nami in njimi tako enormen. Vsaj za prvih par generacij.
@Unilseptij
Strinjam se z mirovnimi misijami in začasnim statusom begunca.
Ampak podatki kažejo, da je resničnih beguncev bolj malo. Večina jih prihaja zgolj iz bolj grobih držav, ne pa nujno iz konfliktnih.
Sicer, če že hočeš se it državno regulativo, potem je treba definirat status begunca. A so to vsi, iz nerazvitih držav?
Kaj pa če poteka lokalni low intensity konflikt, a to tud šteje?
Morate razumet, da v družbah, kjer četudi vojaki to počnejo, pomeni, da so že od malega vsi internalizirali brutalno okolje.
Sicer ne pomeni, da običen civilist to počne za hobi. Ampak, da ko enkrat ta civilist dobi orožje v roko, žrtev pred seboj in nek razlog za maščevanje, bo vse vrnil na isti način.
Tudi v nacistični nemčiji so v overwhelming majority zločine počeli, hard indoktrinirani SS-ovci. In ne splošna populacija, ki sem prepričan, da v resnici ni bila tako krvoločna. Zato pa so naziji vse to skušali skrivat. Večina nemcev kolikor sem razumel, sploh ni vedela za taborišča.
Torej že tedanja družba ni bila tako brutalna, ker je za seboj imela kako stoletje humanizma.
Point being, ljudje ki prihajajo iz takih krvoločnih družb so za neko soft družbo kot naša, v bistvu hard desničarji, četudi za zajtrk ne nujno režejo par glav. Pač, prihajajo iz grobe družbe, kjer za preživet moraš biti tak.
Zato pa je cultural divide med nami in njimi tako enormen. Vsaj za prvih par generacij.
@Unilseptij
Strinjam se z mirovnimi misijami in začasnim statusom begunca.
Ampak podatki kažejo, da je resničnih beguncev bolj malo. Večina jih prihaja zgolj iz bolj grobih držav, ne pa nujno iz konfliktnih.
Sicer, če že hočeš se it državno regulativo, potem je treba definirat status begunca. A so to vsi, iz nerazvitih držav?
Kaj pa če poteka lokalni low intensity konflikt, a to tud šteje?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Ja, OK, pa začnimo debatirati o tem, kaj res šteje... Večina konvencij in predstav o beguncih bazira na izkušnji druge svetovne vojne, danes je svet drugačen, vojne potekajo drugače, civilno prebivalstvo je prizadeto drugače... To so vse stvari, ki jih je potrebno upoštevati in najti neko razumno rešitev. Ne moremo pa kar reči, da nič ne šteje, ker morda to ne sledi neposredno iz 50+ let starih pravil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
Na linku je vse opisano in razloženo. Če nisi dovolj inteligenten, da bi sam našel podatke, ki se nahajajo na spletni stani, ti tukaj ne morem pomagat. Kdo ve, mogoče pa angleščine ne razumeš?
V enaki maniri: če nimaš tolikomanir, da bi linkal direkt na podatke in nemara celo citiral najbolj relevanten izsek (kar je sicer tudi nepisano pravilo na tem forumu), potem ti ne moremo pomagat.
- Hoc est qui sumus -
Unilseptij je izjavil:
Ja, OK, pa začnimo debatirati o tem, kaj res šteje... Večina konvencij in predstav o beguncih bazira na izkušnji druge svetovne vojne, danes je svet drugačen, vojne potekajo drugače, civilno prebivalstvo je prizadeto drugače... To so vse stvari, ki jih je potrebno upoštevati in najti neko razumno rešitev. Ne moremo pa kar reči, da nič ne šteje, ker morda to ne sledi neposredno iz 50+ let starih pravil.
No pa dajmo.
Dajte vaše predloge, pa bom poskusil kaj svojega pogruntat in return.
Ker nismo strokovnjaki, lahko malce po šankovsko, ne pa preveč.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
V enaki maniri: če nimaš tolikomanir, da bi linkal direkt na podatke in nemara celo citiral najbolj relevanten izsek (kar je sicer tudi nepisano pravilo na tem forumu), potem ti ne moremo pomagat.
Sem ga citiral in pomemben podatek celo oddebelil. Ne vem a naj vam domov pridem še recitirat odstavek?
Zgodovina sprememb…
SmotaniJanez je izjavil:
Še sreča da ne. Ne plačujemo davke in prispevke, da se bodo z njimi napajali migrantje ampak da bomo od tega imeli korist državljani.
Davke in prispevke plačuješ zato, da ima od tega korist manjšina bogatih. Zahtevaj od svojega predstavnika v parlamentu, naj stori vse, kar je v njegovi moči, da se efektivna obdavčitev kapitalskih dobičkov poviša iz zdajšnjih cca 12,5% (kar nas uvršča med davčne oaze) na raven, ki je primerljiva drugim državam EU. Bo nenadoma dovolj denarja za vse pomoči potrebne Slovence, pa še malo zraven za tistih nekaj azilantov, ki so dovolj trapasti, da želijo ostati v Sloveniji.
- Hoc est qui sumus -
Eno idejo že imam.
Če v državi, nad 50% mest, ne doživlja oboroženih konfliktov, potem država ni v totalni vojni. Status begunca bi bil zelo omejen in začasen.
Seveda z največjim veseljem in blagoslovom financiram mirovno misijo, ki bi preprečila teh nad 50% mest, da padejo pod vojno.
Win win. Naši vojaki dobijo trening, njihovi pa fighting chance, da osvojijo državo nazaj.
Logično, problem je, ker velikokrat tisti, ki vodijo so kaki despoti, ampak načeloma se vidi po ravnanju z ujetniki koga je lažje podpret. Primarno pa seveda gre za zaščito civilistov. Se igrat internega policaja je terciarno.
Če v državi, nad 50% mest, ne doživlja oboroženih konfliktov, potem država ni v totalni vojni. Status begunca bi bil zelo omejen in začasen.
Seveda z največjim veseljem in blagoslovom financiram mirovno misijo, ki bi preprečila teh nad 50% mest, da padejo pod vojno.
Win win. Naši vojaki dobijo trening, njihovi pa fighting chance, da osvojijo državo nazaj.
Logično, problem je, ker velikokrat tisti, ki vodijo so kaki despoti, ampak načeloma se vidi po ravnanju z ujetniki koga je lažje podpret. Primarno pa seveda gre za zaščito civilistov. Se igrat internega policaja je terciarno.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Davke in prispevke plačuješ zato, da ima od tega korist manjšina bogatih. Zahtevaj od svojega predstavnika v parlamentu, naj stori vse, kar je v njegovi moči, da se efektivna obdavčitev kapitalskih dobičkov poviša iz zdajšnjih cca 12,5% (kar nas uvršča med davčne oaze) na raven, ki je primerljiva drugim državam EU. Bo nenadoma dovolj denarja za vse pomoči potrebne Slovence, pa še malo zraven za tistih nekaj azilantov, ki so dovolj trapasti, da želijo ostati v Sloveniji.
Tudi kapitalisti so del slovenske družbe. Zakaj bi oni morali plačevati za migrante? Vsak cent zapravljen na azilante je cent, ki bi bil lahko porabljen na državljana.
Zame je begunec vsak, čigar življenje je doma neposredno ogroženo, pa naj bo zaradi vojne, terorizma, kriminala ali pa tudi skrajne revščine. Prosilec za azil bi bil nekdo, ki je preganjan zaradi svoje vere, prepričanj, politike, itd.... tako nekako kot je sedaj. Ekonomski migrant bi bil lahko kdor ne spada v prejšnji dve kategoriji... problem tukaj je predvsem ilegalnost prečkanja meje, kar bi morali nekako urediti z natančno registracijo in identifikacijo teh ljudi in morda s transparentno politiko "uvoznih" kvot. EU že sedaj sprejema stalen tok ekonomskih migrantov, in to je čisto OK, ker manjka delovne sile, rodnosti pa tudi ni nobene. Če bi se to sistemsko uredilo (EU različica US zelene karte) bi bilo to že nekaj. Morda bi tak pristop vsaj zmanjšal ilegalne migracije, v celoti zaustaviti jih najbrž ni mogoče in se bo treba s tem sprijazniti, kot se ZDA morajo z ilegalnimi priseljenci. Pri tem bomo ravno toliko mižali na eno oko, da bodo lahko delali za mizerno plačo in dvigali BDP... enako kot v ZDA.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
To si se na tem mestu izmislil. Ta hip. Na laž te postavlja že tvoj naslednji odstavek.
Tudi v nacistični nemčiji so v overwhelming majority zločine počeli, hard indoktrinirani SS-ovci.
Aha - in navkljub indoktrinaciji in sodelovanju pri najhujših zločinih, so se praktično vsi henchmeni, vsi, ki so si na terenu dejansko mazali roke s krvjo žrtev, po vojni prilično normalno vrnili k družinskemu življenju? Po drugi svetovni vojni ne beležimo nobenega nenavadnega porasta serijskih morilcev, posiljevalcev in sadistov v eni ali drugi Nemčiji. Le kako, če pa so vsi "internalizirali brutalno okolje"?
- Hoc est qui sumus -
Unilseptij je izjavil:
Zame je begunec vsak, čigar življenje je doma neposredno ogroženo, pa naj bo zaradi vojne, terorizma, kriminala ali pa tudi skrajne revščine. Prosilec za azil bi bil nekdo, ki je preganjan zaradi svoje vere, prepričanj, politike, itd.... tako nekako kot je sedaj. Ekonomski migrat bi bil lahko kdor ne spada v prejšnji dve kategoriji... problem tukaj je predvsem ilegalnost prečkanja meje, kar bi morali nekako urediti z natančno registracijo in identifikacijo teh ljudi in morda s transparentno politiko "uvoznih" kvot. EU že sedaj sprejema stalen tok ekonomskih migrantov, in to je čisto OK, ker manjka delovne sile, rodnosti pa tudi ni nobene. Če bi se to sistemsko uredilo (EU različica US zelene karte) bi bilo to že nekaj. Morda bi tak pristop vsaj zmanjšal ilegalne migracije, v celoti zaustaviti jih najbrž ni mogoče in se bo treba s tem sprijazniti, kot se ZDA morajo z ilegalnimi priseljenci. Pri tem bomo ravno toliko mižali na eno oko, da bodo lahko delali za mizerno plačo in dvigali BDP... enako kot v ZDA.
Brez dokazov, se lahko vsakdo spomni karkoli.
Kakšna pa je težava na meji rečt, preganjajo me ker sem druge vere ali politične nazore?
Taki bedaki, pa spet niso, da bodo rekli "da, sem ekonomski migrant, ki ni nujno rabil emigrirat."
Dejstvo je, da meje treba zavarovat. Seveda pa je idjostko shoot first, ask questions later.
To si se na tem mestu izmislil. Ta hip. Na laž te postavlja že tvoj naslednji odstavek.
Tudi v nacistični nemčiji so v overwhelming majority zločine počeli, hard indoktrinirani SS-ovci.
Aha - in navkljub indoktrinaciji in sodelovanju pri najhujših zločinih, so se praktično vsi henchmeni, vsi, ki so si na terenu dejansko mazali roke s krvjo žrtev, po vojni prilično normalno vrnili k družinskemu življenju? Po drugi svetovni vojni ne beležimo nobenega nenavadnega porasta serijskih morilcev, posiljevalcev in sadistov v eni ali drugi Nemčiji. Le kako, če pa so vsi "internalizirali brutalno okolje"?
Niso, ker večina nemcev ni internalizirala brutalno okolje, ker je vse skupaj trajalo niti desetletje. Pri tem pa so imeli za zgled generacije iz prejšnjega obdobja, ki take brutalnosti vseeno niso doživljali. V kongotu pa se to dogaja že stoletja brez neke prekinitve.
Bismarkova nemčija je bila morda groba za naše standarde, ampak v resnici je bila izredno civilizirana za tisti čas.
Kot rečeno, SS-ovce so še vedno skrivali. In večina povprečnih nemcev se jih je bala.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Tudi kapitalisti so del slovenske družbe. Zakaj bi oni morali plačevati za migrante?
Ekonomski migranti se po določenem prehodnem času zaposlijo in niso breme države. Nasprotno, filajo državno, zdravstveno in pokojninsko blagajno. Sicer se do določene mere strinjam, da bi država morala imeti besedo pri tem, kateri profil delavcev želi zaposlit. Slovenija morda res ne potrebuje 2000 novih brivcev.
V resnici je problem mnogo bolj kompleksen. Kapitalisti v veliki meri bogatijo tudi na račun mizernih pogojev dela in življenja v tretjih državah. Na moč so zainteresirani za pretočnost kapitala iz tistih dežel, ko pa na vrata potrkajo izkoriščani, se pa pretvarjajo, da ne vedo za kaj gre.
Vsak cent zapravljen na azilante je cent, ki bi bil lahko porabljen na državljana.
If you have more than you need build a longer table, not a higher fence.
- Hoc est qui sumus -
Predvidevam, pa da večji del tistih zločinskih SS-ovcev, torej operativcev, in ne nek paper pusherjev, je vrjetno končalo v povojnih pobojih, pod izraelskimi nazi hunterji ali pač enostavno so se poskrili nekam globoko v južni ameriki.
https://www.express.co.uk/news/world/71...
I guess you are wrong. At least for the time being.
PS. How big of a table are we talking about?
Tudi kapitalisti so del slovenske družbe. Zakaj bi oni morali plačevati za migrante?
Ekonomski migranti se po določenem prehodnem času zaposlijo in niso breme države. Nasprotno, filajo državno, zdravstveno in pokojninsko blagajno. Sicer se do določene mere strinjam, da bi država morala imeti besedo pri tem, kateri profil delavcev želi zaposlit. Slovenija morda res ne potrebuje 2000 novih brivcev.
V resnici je problem mnogo bolj kompleksen. Kapitalisti v veliki meri bogatijo tudi na račun mizernih pogojev dela in življenja v tretjih državah. Na moč so zainteresirani za pretočnost kapitala iz tistih dežel, ko pa na vrata potrkajo izkoriščani, se pa pretvarjajo, da ne vedo za kaj gre.
Vsak cent zapravljen na azilante je cent, ki bi bil lahko porabljen na državljana.
https://www.express.co.uk/news/world/71...
I guess you are wrong. At least for the time being.
PS. How big of a table are we talking about?
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
Na podlagi česa to trdiš? Humana vojska je zanič vojska. 20 let so jih indokrtinirali, da so večvredni, nato so pa gazili vzhodnjake ko mravlje. Preberi si recimo Lucifer effect ra psihiloško razlago. Fletna knjiga, lepo tudi razloži, zakaj je Abu Ghraib neizbežen oz kar by design.
janig ::
Vecino zlocinov je povzrocil SS (Einsatzgruppen na vzhodni fronti) in ne Wehrmacht, ki so bili navadna vojska.
Exactly.
Zato pa si imel generale tipa Rommel, ki so bili redna vojska z svojimi ločenimi etičnimi pogledi. Ko je bilo potrebno extremno delo, so več ali manj SS-ovce uporabili.
Vprašanje koliko je dejansko regularna vojska vedela o detajlih taborišč. Vrjetno se je šušljalo, in vrjetno so tudi včasih bili primorani kako sumljivo reč storiti.
To vsekakor ne pomeni, da redna vojska ni naredila zločinov, posilstva so bila commonplace na vseh straneh.
Sam hočem povedat, da SS je bila izjema v družbi. Medtem ko pa tej congovski vojaki so norma. Saj lahko prebereš da obe strani to počnejo.
Zato pa si imel generale tipa Rommel, ki so bili redna vojska z svojimi ločenimi etičnimi pogledi. Ko je bilo potrebno extremno delo, so več ali manj SS-ovce uporabili.
Vprašanje koliko je dejansko regularna vojska vedela o detajlih taborišč. Vrjetno se je šušljalo, in vrjetno so tudi včasih bili primorani kako sumljivo reč storiti.
To vsekakor ne pomeni, da redna vojska ni naredila zločinov, posilstva so bila commonplace na vseh straneh.
Sam hočem povedat, da SS je bila izjema v družbi. Medtem ko pa tej congovski vojaki so norma. Saj lahko prebereš da obe strani to počnejo.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
PS. Guantanamo je počitniški rezort proti Abu Ghraibu in podobnih. Abu Ghraib je bil še relativno človeški, ker so tam imeli vajeti Američani in je bilo mučenje nekoliko omejeno.
Kaj se je dogajalo na črnih lokacijah, kjer so vladali domači klavci. From what i heard speculated, serious brutal shit.
Kaj se je dogajalo na črnih lokacijah, kjer so vladali domači klavci. From what i heard speculated, serious brutal shit.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
nevone ::
V resnici je tako, da je to, da plačuješ davke za Slovence ena navadna floskula.
Enih so polna usta, kako ne bomo delali za azilante, da je dovolj Slovencev, za katere je treba poskrbeti, ko azilantov in migrantov ni, pa pride na vrsto plošča, da tudi za druge Slovence ne bomo delali, ampak bomo delali zgolj zase. Pri čemer ne mislim, da je delati zase, kaj slabega, le na karto solidarnosti do sodržavljanov ne igrajte, ker vam zanjo ni prav nič mar.
Kapitalisti v veliki meri bogatijo tudi na račun mizernih pogojev dela in življenja v tretjih državah.
Mi pa z odprtimi rokami sprejemo sadove njihovega dela, tako dela kapitalistov kot dela ljudi v tretjih državah ali dela kogarkoli, ki kaj prispeva k večji blaginji. Demoniziranje kapitalistov ne bo pomagalo k izboljšanju stanja.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
PS#2: Abu Ghraib torture and prisoner abuse @ Wikipedia
without a doubt...those are some sick fucks right there. But there are worse things than this out there in the wild, če ne drugega poglej kaj je Sadam in njegov starejši sin delal.
In sem 100% da najhujša mučenja niso izvajale ameriške enote, ampak so lepo delegirali domačinom, kateri so si brez dvoma dali duška, da impresionirajo američane.
The world is a sick place, but it's the only one we got right now.
without a doubt...those are some sick fucks right there. But there are worse things than this out there in the wild, če ne drugega poglej kaj je Sadam in njegov starejši sin delal.
In sem 100% da najhujša mučenja niso izvajale ameriške enote, ampak so lepo delegirali domačinom, kateri so si brez dvoma dali duška, da impresionirajo američane.
The world is a sick place, but it's the only one we got right now.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Če bi ti migrantje imeli kvalifikacije pa nimajo niti osnovne pismenosti. Angelca je podobno razmišljala, a se je vštela. Migrantje nimajo ustreznih kvalifikacij, delodajalci pa ne želijo plačevati 9EUR na uro nekoga, ki ne zna niti pisat. Za pometat ceste ne potrebujemo 1.5 milijona ljudi. Verjetnost, da bodo migrantje kdaj popolnoma samostojni je relativno majhna. Če ne drugega bodo imeli po 5 frocov vsak in bodo državno blagajno molzli bistveno bolj kot jo povprečen Evropejec, ki v povprečju ima 1.x otroka na družino. Takšna masa rizičnih "delavcev" pomeni veliko breme za državo v primeru ponovne krize kot je bila leta 2008. Veliko delovnih mest katere potencialno lahko zasedejo neizobraženi migrantje bodo v prihodnosti v večji meri avtomatizirana.
EU bi morala nadzorovati migracije tako kot jih v ZDA. Dovoljenje za bivanje odobriti samo perspektivnim kadrom in tistim, ki jih v državi primanjkuje.
Le, da mi nimamo niti zase kaj šele za ostale. Dokler se država pufa vsako leto težko rečemo, da imamo dovolj sredstev. Pa če primerjamo standard Slovenije z Nemčijo, Švico bomo potrebovali še precej denarja, da se bomo lahko pohvalili, da imamo "dovolj". No, v resnici ni nikoli dovolj. Tudi Švicarji z astronomskimi plačami stremijo k še večjim. Kar je tudi prav. Zakaj bi dajal drugim če imaš sam lahko še več.
Zgodovina sprememb…
Enih so polna usta, kako ne bomo delali za azilante, da je dovolj Slovencev, za katere je treba poskrbeti, ko azilantov in migrantov ni, pa pride na vrsto plošča, da tudi za druge Slovence ne bomo delali, ampak bomo delali zgolj zase. Pri čemer ne mislim, da je delati zase, kaj slabega, le na karto solidarnosti do sodržavljanov ne igrajte, ker vam zanjo ni prav nič mar.
Delamo za slovenske državljane. Iz česa se socialni transferji izplačujejo? Da ne mislimo delati za 700€ sociale za lene državljane na socialah drži, zato mora biti sociala dovolj nizka, da človeka prisili, da se spravi delat. Za svoje je do neke mere sprejemljivo da plačuješ, ker se bo mogoče nekoč nekdo od tvojih sorodnikov znašel na seznamu prejemnikov. Za migrante pa ni prav nobene potrebe, da bi jih financirali.
Nesta ::
Na vidiki nove volitve. Ker se LMŠ in SDS ne moreta in nočeta zmenit da bi bila skupaj v vladi. KRETENIZEM. Nobenega od njiju ne volim nikoli! To so stranke za kretene. Čisto nič drugače kot desus, SNS in Levica. Same drekatorske starnke. Ce to voliš moraš biti res neumen. Jest upam da sem se kj nauču pa ne bom več volil tega sranja. Če bi prej vedeč kak car je bil Šarec v srenji šoli bi pa že prej v tej smeri razmišljal. Zdej pa to jasno, tega se ne voli.
Dejansko je bil SMC ena bolj pametnig izbir. Zame je edina opcija SMC, N.SI potem se pa že skoraj konča....
Dejansko je bil SMC ena bolj pametnig izbir. Zame je edina opcija SMC, N.SI potem se pa že skoraj konča....
A se ti toži po bolj totalitarnih sistemih? Saj Janša ga je hotel, pa smo mu preprečili. Hvala bogu, sicer bi danes že delal štalo...
Sicer je pa edina pametna opcija Levica. Ostalo je nekje med srednjo žalostjo in totalnim bruhanjem.
Sicer je pa edina pametna opcija Levica. Ostalo je nekje med srednjo žalostjo in totalnim bruhanjem.