Forum » Problemi človeštva » Volitve 2018, drugič
Volitve 2018, drugič
Temo vidijo: vsi
eric_cartman ::
The Player je izjavil:
Od kje SMC-ju tako velika podpora? Glede na to, da SMC ni naredil ničesar konkretnega v teh 4 letih sem pričakoval, da bo na dnu lestvice.
Večina ljudi na teh volitvah ni imela željenega kandidata. Pa so šli na volitve, da bi se borili proti Janši. To je edini odgovor zakaj so dobili takšen procent.
Kaj te ne čudi da ima SD tako velik procent, pa čeprav niso v zadnjih 10 letih še nič konkretnega naredili?
ftzj ::
Komediant, ki oponasa znane politike je prisel v parlament. A ni prej tudi en komediant, ki je snemal skrito kamero prisel v parlament? Skratka parlament poln komedijantov.
Zakaj tak človek ne bi bil primeren za poslanca? Znaš argumentirati? In ta tvoj drugi "komedijant" je Franci Kek, zaradi katerega so, mimogrede, uzakonili nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Ne tipkaj neumnosti.
A ni ravno ta komedijant bil zupan? Zdaj bo pa v parlamentu? Kaj to pomeni nezdruzljivost? Ce si zupan potem ne mores postat poslanec?
Ganon ::
The Player je izjavil:
Od kje SMC-ju tako velika podpora? Glede na to, da SMC ni naredil ničesar konkretnega v teh 4 letih sem pričakoval, da bo na dnu lestvice.
Kje si prespal zadnja štiri leta?
xx23 ::
Se na tretjega komedijanta sem se spomnil. Igralec iz humoristicne nadaljevanke tv dober dan. Slovenci rdi vabijo komedijante v svoj parlament.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ftzj ()
Miki N ::
Prvo stvar kar bi moralo ljudstvo zahtevat je 8 ali celo 10% prag za parlament... pa stranka mora zbrat 100.000 glasov da lahko kandidira... pa bi bilo dosti bolje.
Tokrat bi celo okroglih 5% pomenilo kar precej razlike!
Ma ne... nasploh bi potrebovali 8 ali 10% prag za vstop... če ti ne zaupa niti cca. 8% vseh volilnih upravičencev potem brezveze bluziš v parlamentu. S tem bi se verjetno rešili dejstva da imamo v vsakem sklicu parlamenta več kot 6 strank...
Že ampak tudi 8% je pač neka poljubna meja. Nekako bi se "trg" samo premaknil in spet bi bila gužva pri tej novi meji. Če si res želiš majhno število strank v parlamentu, bi rabil volilni sistem, kjer bi si recimo prvih 5 strank (kot maksimum) razdeli vse sedeže. Ampak ne vem, če je to sploh možno, vsekakor pa bi zahtevalo zelo temeljite spremembe ustave, skratka, nemogoče.
leiito ::
Večinski sistem bi bil s stališča vladanja bolj učinkovit, koalicije se preveč ukvarjajo same s sabo in če bilo v tej 5 ali celo 6 strank na katerikoli strani, je to bolj ali manj neobvladljivo.
Če je 8 % prag, je veliko bolj verjetno, da koalicija zbere 67 % mandatov, kar bi bilo pa slabo.
Diktature so tudi učinkovite. Samo vse ostalo je pa katastrofa.
Večinski sistem bi bil s stališča vladanja bolj učinkovit, koalicije se preveč ukvarjajo same s sabo in če bilo v tej 5 ali celo 6 strank na katerikoli strani, je to bolj ali manj neobvladljivo.
Diktature so tudi učinkovite. Samo vse ostalo je pa katastrofa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xx23 ()
The Player je izjavil:
Kje si prespal zadnja štiri leta?
Gledano neprizadeto in brez osebnih zamer je SMC odigral svojo vlogo v bistvu povprečno, brez posebnega odstopanja v negativno področje. Če se upošteva še to, da so bili novinci brez vzpostavljene kadrovske "rezervne klopi" bi se lahko celo reklo, da so se držali relativno dobro.
Kot je dejal Pececnik, stranke ne vladajo. Mislim da je rekel, da vlada birokratska mafija ali nekaj takega.
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
The Player je izjavil:
Kakorkoli obrneš, SMCjeva vlada je vsaj umirila Slovenijo... ni Janševih kriznih klicev k Trojki, ni debilizmov Janšistov in nenehnega bluženja Grimovih pravljic... pa Pahorja smo se rešli v parlamentu s tisto barbia faco in blužjo...
Imo bi bilo fajn da bi bila Koalicija LMŠ, SMC, NSI, + 1 mikro stranka (morda SAB če pride not... samo to se na žalost ne bo nikdar zgodilo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
"V Sloveniji vlada birokratska mafija, imamo čisto preveč lenuhov!"
http://www.nadlani.si/novice/v-slovenij...
http://www.nadlani.si/novice/v-slovenij...
A se teb zdi cudno, da je vedno manjsa volilna udelezba. Za moje pojme je cist logicna.
Zgodovina sprememb…
Vse več jamranja, ko je treba na volitve, pa ljudje ne gredo?
Ne, meni ni logično.
Zato ker vedno vec volilcev misli, da volitve nimajo smisla. Ker mislijo, da drzavo vodijo vladarji iz sence, lobiji, birokratska mafija in mislijo, da je vseeno kdo bodo izvoljeni tajniki.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Ena možna koalicija je brez Janše, Šarca in Jelinčiča. Vsi ostali zberejo 45 poslancev, + 2 manjšinca.
Utk ::
Levica plus NSi se ti zdi bolj verjetno kot en od teh s Šarcom?
Najboljse za Slovenijo bi bilo SDS, Sarec in NSi. To je minimum strank za vlado. Ce bo not 6 strank bo sicer tudi cisto v redu, ker se 4 leta ne bo naredilo absolutno nic, torej morda tudi nobene skode.
Najboljse za Slovenijo bi bilo SDS, Sarec in NSi. To je minimum strank za vlado. Ce bo not 6 strank bo sicer tudi cisto v redu, ker se 4 leta ne bo naredilo absolutno nic, torej morda tudi nobene skode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
scipascapa ::
DESUS se je vedno hvalil, da ima 600.000 upokojencev....polovica bi njega volila pa imajo večino v parlamentu.
Badwolff ::
smc, lmš, sab, sd so tko ena in ista stranka, tako da bodo problemi kvečjemu mogoče z levico. Če jih ne bodo prepričali, bodo najbrž nove volitve.
Vazelin ::
Pozicija je idealna da prve tri stranke sestavijo vlado z enim skupaj izbranim mandatarjem. Mislim da bi taka koalicija edina lahko kaj naredila in obstala
Okapi ::
nekikr ::
Edino, kar je pri teh volitvah, ko SDS ne bo mogel sestaviti vlade, ostalih se bo pa nadrenjalo 6 skupaj in bo vse skupaj razpadlo po dveh letih, zares zanimivo je to, kateri ministrski položaj bo zdaj zasedel naš superjunak Karel? Je na vrsti kulturno ministrstvo? Katero mu še manjka?
A kar začnemo pobirati stave, koliko časa bo koalicija šestih strank zdržala?
A kar začnemo pobirati stave, koliko časa bo koalicija šestih strank zdržala?
BivšiUser2 ::
Imo bodo zdaj še ene volitve, ker je ta situacija praktično skoraj šah mat za vse.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Malajlo ::
Hja, smo sestavljali vlado tudi več kot pol leta. Počakajmo na adventni cajt s predčasnimi.
Vazelin ::
BivšiUser2 je izjavil:
Imo bodo zdaj še ene volitve, ker je ta situacija praktično skoraj šah mat za vse.
Jaz kot jelinčic sab ali desus si ne bi želel na nove volitve in bi podprl vsako možno vlado, samo da ostanem v parlamentu s 4 letno super plačo
nekikr ::
jelinčič: Minister za zunanje zadeve. Vojna s hrvaško in 3... 2...
Ne rabiš vojne. Dosledno upoštevaš mejne predpise od začetka turistične sezone naprej. Torej vsak avto pregleduješ dobro uro in jih na dan spustiš čez 100. To počneš 14 dni, ko Hrvati podpišejo arbitražo in nam dajo še Savudrijo za povrh.
Malajlo ::
Pa še to na račun strašenja s trojko in clusterfuckom, ki bi sledil, če ga ne bi potrdili.
Podobno kot je pred predsedovanjem EU šel po zaupnico.
Tip obvlada
Podobno kot je pred predsedovanjem EU šel po zaupnico.
Tip obvlada
BivšiUser2 je izjavil:
Jaz kot jelinčic sab ali desus si ne bi želel na nove volitve in bi podprl vsako možno vlado, samo da ostanem v parlamentu s 4 letno super plačo
Pozabljaš, da so do sredstev v proračunu upravičene vse stranke, ki so na volitvah dobile najmanj odstotek glasov (saj tako se spomnim od prejšnjih).
Teh sredstev sicer ni veliko ampak ... SNS ima koliko zaposlenih? Po mojem Zmago trenutno dobesedno navija, da pride čim bližje POD prag za vstop!
BivšiUser2 ::
BivšiUser2 je izjavil:
In reskiram, da čez
<=4leta 💯 posto več ne bom izvoljen.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.