» »

Volitve 2018, drugič

Volitve 2018, drugič

Temo vidijo: vsi
««
110 / 121
»»

Truga ::

v resnici mora levica cimprej dobit ustavno vecino po svetu, ker drvimo katastrofo. co2 v ozracju je ze na ravni iz casov ko je bila evropa puscava, kapitalizem pa odgovora za to vec kot ocitno sploh nima. ko bo vse juzno od helsinkov puscava bo prepozno.

freezby ::

Nsi sama ne ve kaj, Tonin je pa za profi politika diletant, naivc najbrž ne bi smel bit več?

A je pa res, kar je rekel: Židan in Cerar si skoz najedata, nagajata, podjebavata ... in je bilo nemogoče že na sestankih. Plus izredna težnja po status quo.
Predčasne volitve pa da vidimo.
SDS in Levica sta čisto pripravljena, ker bodo šli občutno gor, prvi na 30% in mrbit še kak odstotek, odvisno od satelitskih polomov, Levica prek 15% in 2. mesto.
Ob padcu udeležbe mislim, da tudi ne bi bilo kaj manj strank v parlamentu, samo kakšna bi se zamenjala.

Upanje za (levo)sredino je oblikovanje skupne liste/koalicije LMŠ+SMC+AB in združitev predčasnih z lokalnimi volitvami, da bo vsaj udeležba približno 50%.

BigBong ::

freezby je izjavil:


Predčasne volitve pa da vidimo.


Ja v demokraciji je treba volitve ponavljati dokler ljudstvo ne izvoli pravega. Če pa jim ne rata pa EU vskoči in pove kaj je korektno.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: sesobebo ()

Gregor P ::

freezby je izjavil:

...in združitev predčasnih z lokalnimi volitvami, da bo vsaj udeležba približno 50%.
... to kot sem razumel po trenutni zakonodaji ni možno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

freezby ::

BigBong je izjavil:

Ja v demokraciji je treba volitve ponavljati dokler ljudstvo ne izvoli pravega. Če pa jim ne rata pa EU vskoči in pove kaj je korektno.


Ne, predčasne oz. ponovne volitve so povsem nekaj normalnega v proporcionalnih sistemih. Se zgodi, da nastane pat pozicija.
Ob tem so se v tednu pred volitvami zadale obveze večine strank, da ne gredo v koallicijo z najverjetnejšim zmagovalcem, za kar je bil sam kriv.

Nove volitve dajo priložnost, da se na novo razdeli karte z manj ali celo več obvezujočimi zavezami. Od volitev 1996 Slovenija ni bila v takšnem položaju, torej 22 let, ni slabo. Če nočejo, ne morejo in ne znajo sestaviti vlade, naj se na novo prešteje volja politično voljnih državljanov. Da, to je demokracija, da se preprosto kdaj ne moreš zmenit. Se še enkrat prešteješ in pride do majhnih pomikov, nato pa moraš hočeš-nočeš tudi kaj požreti, če prej nisi hotel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: freezby ()

freezby ::

Gregor P je izjavil:

... to kot sem razumel po trenutni zakonodaji ni možno.


To lahko parlament spremeni. Vseeno imamo delujoč Državni zbor. Motivacijo za to sem povedal, nima pa jasne večine, a hkrati stisneš nasprotnike v kočljiv položaj, da so proti varčevanju ;-) Seveda bi imeli nasprotniki (SDS zagotovo) tehten argument zakaj ni bil referendum o 2. tiru sočasno.

Osebno čisto sede tale interregnum: oblastniki so na funkcionarskih dopustih, po ministrstvih pa noben noče bit pameten in iskati zaslombe pri političnih šefih. Najde se kakšen birokrat, ki se opira predpisov, a to kdaj celo pomaga stranki. Lokalno pa ti hočejo vse ugodit in pomagat, ker so novembra lokalne, pri katerih skušajo občanom dokazati, da oni pa delajo, država pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: freezby ()

leiito ::

Truga je izjavil:

v resnici mora levica cimprej dobit ustavno vecino po svetu, ker drvimo katastrofo. co2 v ozracju je ze na ravni iz casov ko je bila evropa puscava, kapitalizem pa odgovora za to vec kot ocitno sploh nima. ko bo vse juzno od helsinkov puscava bo prepozno.


To je logična zabloda. Valjda ima kapitalizem svoje mane, naraščanje neenakosti in eko problematika sta morda največji, ampak da rečeš, da je treba zaradi tega v socializem, ki ima 1000x več pomanjkljivosti, ki nikjer in nikoli ni bil bolj ekološko korekten in kjer je enakost samo v revščini, to terja poseben miselni ustroj. To je kot bi rekel, ej, sodobna medicina ne zna pozdraviti bolezni x in namesto da bi vlagali več v iskanje zdravila za x, ugotavljamo da je cela sodobna medicine z'en kurc, njeno nasprotje je zdravljenje z vrači in zdaj navijamo, da se medicina prepove in jo zamenja branje iz listov in metanje kosti.

VaeVictis ::

Truga je izjavil:

v resnici mora levica cimprej dobit ustavno vecino po svetu, ker drvimo katastrofo. co2 v ozracju je ze na ravni iz casov ko je bila evropa puscava, kapitalizem pa odgovora za to vec kot ocitno sploh nima. ko bo vse juzno od helsinkov puscava bo prepozno.


Levica ne sme nikoli dobiti ustavne večine po svetu.

V primeru, da se to zgodi, bomo še hitreje prispeli do katastrofe.

Edina pot je še več kapitalizma in posledično več napredka.

Edino tehnologija nas bo rešila pred koncem sveta, pa naj bo razlog CO2, asteroid ali pa kaj drugega...


IMHO pa predčasnih volitev ne bo, ker bodo izvoljeni poslanci raje popustili in šli v koalicije, ki jih drugače ne bi nikoli šli (še posebaj take, ki so jih pred volitvami kategorično zanikali), samo za to, da bodo ohranili svoje dobro plačane službice v parlamentu.

Če propade LMŠ poskus, je velika verjetnost, da bo v drugem oz. tretjem krogu kak SMC hitro popustil in šel z SDS v koalicijo (se mi zdi, da se kar dobro zavedajo, da bodo na naslednjih volitvah dobili še manj glasov), tudi LMŠ in ZAB se IMHO tega zavedata.

IMHO je možnost za koalicija LMŠ + SD + ZAB + SMC + Desus + Levica v naslednjih tednih ali pa za koalicijo SDS + LMŠ + NSI + SMC/ZAB + SNS oz. kaj podobnega, če bo Levica vztrajala pri svojem!

cekr ::

Vedet moraš, da so stranke tipa ZAB, SMC, LMŠ zmetane skupaj z vseh vetrov oz. predvsem iz ljudi, ki iščejo v politiki osebno eksistenco. To so zelo nezanesljivi in vodljivi osebki. Na takšne se recimo JJ ne more zanesti. Samo, da bo en malo popihal, bo že konec podpore.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

leiito ::

Karkoli je počel Janša, to ne more biti utemeljen razlog, da se zdaj izključuje njega, SDS in vsaj tretjino državljanov. OK, je ciničen, žaljiv, ampak biti tak ni v nasprotju z ustavo ali zakoni + retorika Janše in SDS ni nič drugačna od drugih desnih strank po Evropi, to je pač strategija in stil nagovarjanja desnih volilcev, SDS in Janša so kvečjem bolj mild v tem smislu od drugih strank po EU.

Če že kdo "straši" z migranti in širi fake news, je to Jelinčič, ki to počne od nekdaj in je bil zato tudi bojkotiran v medijih. Po kakšni logiki je zdaj Jelinčič OK in njega ne izključujemo, ne pogovarjamo se pa z SDS.

Kaj točno je pa Janša takega naredil, rekel dvema novinarkama, da sta presstitutki, če ju moti, naj ga tožita, ne more se pa zdej 5 strank zgražat zaradi enega tvita in diskriminirat polovico državljanov. Oz. lahko, ampak to je fašizem stalinizem, delitev državljanov na ljudi 1. in 2. reda, kar to točno to, kar se dogaja, v javnem sektorju si ljudje ne upajo povedat, da so za SDS.

Židanov fašizem še poglablja delitve med ljudmi, če kdo polarizira, je to on, škodljivec bebavi, ker na to bo reakcija, ko bo SDS prevzela oblast, če ne zdaj, pa na naslednjih volitvah, retribucija, takrat bojo pa jamral. Točno to je napovedal Pahor in jasno povedal, da bo vendetta upravičena, da kdor izključuje zdaj, bo nekoč sam izključen, live by the sword, die by the sword. Tudi zato so v nekaterih medijih naredili korak nazaj in postali kritični do šuntanja in izključevanja.

leiito ::

Levica ne rabi iti v koalicijo, da pride do leve vlade, vlada je lahko tudi manjšinska, na to je včeraj nakazal Mesec, in za Levico bi bilo to idealno, ker bi se šli še vedno lahko pozo opozicije, za podporo vsakemu zakonu posebej pa izstavljali račun, cena pa Šarca bi bila izredno visoka, ampak kakorkoli bizaren in škodljiv scenarij je to, se zdi bolj verjeten od desne vlade in predčasnih volitev, tu gre za stotine milijonov eurov, odhode v zapor, tranzicijska levica bo prej požgala državo kot pustila, da pride na oblast politična opcija, ki bi brezzobemu spec. drž. tožilstvu dala zobe.

poweroff ::

leiito je izjavil:

Karkoli je počel Janša, to ne more biti utemeljen razlog, da se zdaj izključuje njega, SDS in vsaj tretjino državljanov.

Jaz ne vidim problema. Do sedaj je izključeval Janša, napadal in žalil preko svojih medijev (celo NSi!), zdaj pa pričakuje, da bodo drugi hoteli sodelovati z njim? Kar seješ, to pač žanješ.
sudo poweroff

solatko ::

leiito - JJ je v zgodovini dokazal nenačelnost in nesposobnost v miru reševat probleme za naprej in še bolj za nazaj. S svojo retoriko, revanšizmom in željo po lastni popularnosti, je v mandatu, ko je bil predsednik vlade, ustvaril največje tajkune, posledično uničil - Kolinsko, Drogo, Delo,......, ker je hotel postati slovenski Berlusconi z lastništvom Dela, pa sta ga čisto pred koncem zahebala Zdolšek in Kosmova, dokazal je, da v svoji bližini ne trpi sposobnih in poštenih strokovnjakov, dokazal je, da še svojega premoženja ne zna upravljat in se mu od časa do časa prikažejo sredstva, za katera ne more dokazati porekla,......
Dokazal je, da je SDS njegova stranka, ki deluje po načelu Stalinove KP, kjer ni prostora za drugačna mnenja, predvsem pa nobenega dvoma v veličino vodje.

Ne vidim pametne politične opcije, ki bi bila pripravljena sodelovati s takšnim samodržcem.

Zaradi zgoraj naštetih vzrokov, smo tudi zapufanost dvignili največ, ravno v njegovem mandatu.
Delo krepa človeka

bajker ::

leiito je izjavil:

Karkoli je počel Janša, to ne more biti utemeljen razlog, da se zdaj izključuje njega, SDS in vsaj tretjino državljanov. OK, je ciničen, žaljiv, ampak biti tak ni v nasprotju z ustavo ali zakoni + retorika Janše in SDS ni nič drugačna od drugih desnih strank po Evropi, to je pač strategija in stil nagovarjanja desnih volilcev, SDS in Janša so kvečjem bolj mild v tem smislu od drugih strank po EU.


Janša polarizira Slovenija že 25 let. In do njegove smrti ne bo prav nič bolje.
Ni je pizdarije, ki je se ni počel, pa še vedno veselo miga. Prav vsak drug s podobno bero bil že zdavnaj (politično) pokopan.
Brez njega koalicije ne bi bile problem, a hkrati je sds brez njega le stranka kimavcev, torej bi razpadla takoj.
Slovenija je že 25 let v pat poziciji in bo, kot kaže, še naprej.

solatko je izjavil:

leiito - JJ je v zgodovini dokazal nenačelnost in nesposobnost v miru reševat probleme za naprej in še bolj za nazaj. S svojo retoriko, revanšizmom in željo po lastni popularnosti, je v mandatu, ko je bil predsednik vlade, ustvaril največje tajkune, posledično uničil - Kolinsko, Drogo, Delo,......,.


Pozabil si največjega, Mercator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bajker ()

luli ::

poweroff je izjavil:

leiito je izjavil:

Karkoli je počel Janša, to ne more biti utemeljen razlog, da se zdaj izključuje njega, SDS in vsaj tretjino državljanov.

Jaz ne vidim problema. Do sedaj je izključeval Janša, napadal in žalil preko svojih medijev (celo NSi!), zdaj pa pričakuje, da bodo drugi hoteli sodelovati z njim? Kar seješ, to pač žanješ.

Seveda!
Poslali ste ga v zapor z izmišljeno in nedokazano obtožbo. Sam si sedel komisiji, ki je izdajala nezakonita in lažniva poročila. Zdaj pa čisto razumem, da se ga bojite. Minister, ki je kršil človekove pravice bo ostal brez službe, pa tudi zate bi bilo bolje, da se več posvečaš službi kot STju med službenim časom. Za tisti dve novinarki pa je označba medijski presstitutki še premila.

poweroff ::

Največja sramota za Janšo je, da je Vrhovno sodišče s prijatelji po hudih akrobacijah poročilo KPK zavrglo zaradi postopkovnih napak, ampak nato je KPK pod vodstvom nesposobnega Štefaneca izdalo enako poročilo, kjer je ugotovilo, da se je Janši premoženje nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov. In tokrat formalnih napak ni bilo - vsebinsko je pa že prej vse stalo.

Najbolj sramotno je pa, da je bila to ena redkih stvari, ki jih je Štefanec sploh uspel do konca izpeljati. Janša izgubil proti Štefanecu, smešno za počit! :)) Človek se vpraša kdo je bolj nesposoben...
sudo poweroff

luli ::

Isti Štefanec je imel povedati tudi nekaj o prejšnji komisiji, kako so delali z denarjem. Ste se fajn napasli ne? Kriv je itak Janša.

Kakšno je že tvoje delovno mesto sedaj? Kontraobveščevalna ali dezinformiranje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Invictus ::

solatko je izjavil:


Dokazal je, da je SDS njegova stranka, ki deluje po načelu Stalinove KP, kjer ni prostora za drugačna mnenja, predvsem pa nobenega dvoma v veličino vodje.

Saj, če smo pošteni, tako delujejo tudi:

- SMC
- Desus
- ZAB
- NSI
- SNS
- Celo LMŠ

Vse bolj po načelu, Ein Fuehrer, ein Reich...

poweroff je izjavil:

Največja sramota za Janšo je, da je Vrhovno sodišče s prijatelji po hudih akrobacijah poročilo KPK zavrglo zaradi postopkovnih napak, ampak nato je KPK pod vodstvom nesposobnega Štefaneca izdalo enako poročilo, kjer je ugotovilo, da se je Janši premoženje nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov. In tokrat formalnih napak ni bilo - vsebinsko je pa že prej vse stalo.

Najbolj sramotno je pa, da je bila to ena redkih stvari, ki jih je Štefanec sploh uspel do konca izpeljati. Janša izgubil proti Štefanecu, smešno za počit! :)) Človek se vpraša kdo je bolj nesposoben...

Bolj sramotno je to, kako slovenska sodišča postopajo ob različnih strankah v postopku...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

branimirII ::

Truga je izjavil:

v resnici mora levica cimprej dobit ustavno vecino po svetu, ker drvimo katastrofo. co2 v ozracju je ze na ravni iz casov ko je bila evropa puscava, kapitalizem pa odgovora za to vec kot ocitno sploh nima. ko bo vse juzno od helsinkov puscava bo prepozno.

Kitajska ima levico, komunizam i puscavo. I onesnazeno vec kot u zahodnoj evropi.

TESKAn ::

Invictus je izjavil:


Saj, če smo pošteni, tako delujejo tudi:

- SMC
- Desus
- ZAB
- NSI
- SNS
- Celo LMŠ

Vse bolj po načelu, Ein Fuehrer, ein Reich...

Z eno razliko - SDS je taka že kolk, 27 let? Če rečemo, da SDS izvira iz leta '89, pa 29 let. Kmalu bo JJ dlje na čelu SDS, kot je bil Tito na čelu KPJ.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

poweroff ::

luli je izjavil:

Isti Štefanec je imel povedati tudi nekaj o prejšnji komisiji, kako so delali z denarjem. Ste se fajn napasli ne? Kriv je itak Janša.

Kakšno je že tvoje delovno mesto sedaj? Kontraobveščevalna ali dezinformiranje.

Ne, to delovno mesto si že ti zasedel. :))
sudo poweroff

leiito ::

Trump polarizira, žali in "izključuje" 1000x bolj kot Janša, nikomur na pamet ne pade, da bi zaradi tega izobčil celo republikansko stranko in še njene volilvce povrhu. Kar delajo Židan in španovija, večina medijev jih pa še šunta, je stalinistična metoda, samo še brisanje s fotografij manjka.

Še vedno pa nihče ne zna s prstom pokazat s čim točno je Janša koga izključeval. Ker žalitve so stvar zasebnega pregona, polarizacija pa brezvezen očitek, tudi Židan in Mesec polarizirata, enim prihaja, ko ju poslušajo, drugim gre na bruhanje. Dejmo prosim, Janša izključevalec, kdaj točno, s čim, koga?

MrStein ::

Jankoviča je prejšnjič izključil iz vlade. ;)

poweroff je izjavil:

je ugotovilo, da se je Janši premoženje nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov.

In, je kaj nastalo iz tega?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

TESKAn ::

Trump polarizira, žali in "izključuje" 1000x bolj kot Janša, nikomur na pamet ne pade, da bi zaradi tega izobčil celo republikansko stranko in še njene volilvce povrhu.

Ko bo Trump 27+ let vodil republikance, boš lahko primerjal.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

leiito ::

A dej, kje pa piše, da to ni OK? Bil je demokratično izvoljen, stvar stranke koga hoče. Ampak to je spet preusmerjanje pozornosti, ob vseh teh besedah o izključevanju, enega dejanskega primera ne morete pokazat? Zakaj potem ponavljate to mantro, ker so na poročilih tako rekli?

Cervantes ::

Jajo je folk razdelil na domo(brance)ljube in komunajzarje.
Tertium on datur.
Top Shit.

mtosev ::

čez kakih 10let JJ več zagotovo ne bo. JJ je že malo old. 60l
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

TESKAn ::

leiito je izjavil:

A dej, kje pa piše, da to ni OK? Bil je demokratično izvoljen, stvar stranke koga hoče. Ampak to je spet preusmerjanje pozornosti, ob vseh teh besedah o izključevanju, enega dejanskega primera ne morete pokazat? Zakaj potem ponavljate to mantro, ker so na poročilih tako rekli?

Ne pravim da ni OK. Pravim pa, da je hecno, ko tako totalitarna stranka, da ima še svojega ljubljenega vodjo, drugim očita totalitarno obnašanje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

branimirII ::

mtosev je izjavil:

čez kakih 10let JJ več zagotovo ne bo. JJ je že malo old. 60l

Tako so rekli tudi za tita. Ne brini zmeraj se kdo novi najde.

Truga ::

branimirII je izjavil:

Kitajska ima levico

LOL

na kitajskem so na oblasti kapitalisti

VaeVictis ::

TESKAn je izjavil:

Invictus je izjavil:


Saj, če smo pošteni, tako delujejo tudi:

- SMC
- Desus
- ZAB
- NSI
- SNS
- Celo LMŠ

Vse bolj po načelu, Ein Fuehrer, ein Reich...

Z eno razliko - SDS je taka že kolk, 27 let? Če rečemo, da SDS izvira iz leta '89, pa 29 let. Kmalu bo JJ dlje na čelu SDS, kot je bil Tito na čelu KPJ.


To je res, da je že toliko časa.

Vendar, če pogledaš drugače, so ga člani njegove stanke izvolili in ga potrjujejo na svojih kongresih.

Poleg tega, pa ima kar stabilno volilno bazo in dobiva okoli 20 +- 5 poslanskih sedežev na volitvah.



Če bi ga že hoteli odstaviti bi bolj razumel, da bi ga odstavili leta 2000 ali pa leta 2014, ko je SDS padlo število poslanskih mest.

Danes ne vidim ravno razloga, zakaj bi ga zamenjali...


Recimo, če pogledamo samo SMC, so šli iz skoraj popolne zmaga samo na 10 poslanskih mest, pa praktično nihče ne govori o tem, da bi Cerarja zamenjali.

Če gledaš recimo SD, jim konstanto pada število poslanskih mest, spet nobenega govora o menjavi Židana.

Desusu se je število poslanskih mest prepolovilo, kje so govorice ali pozivi odstopu Erjavca?


Glede na vse te primere pa še vedno ostaja nekaj bistvenega, člani njihovih strank bodo odločali o predsedniku stranke in ne nekdo na forumu ali pa nekdo iz druge stranke...

Fritz ::

VaeVictis je izjavil:


Če bi ga že hoteli odstaviti bi bolj razumel, da bi ga odstavili leta 2000 ali pa leta 2014, ko je SDS padlo število poslanskih mest.

Danes ne vidim ravno razloga, zakaj bi ga zamenjali...


Recimo, če pogledamo samo SMC, so šli iz skoraj popolne zmaga samo na 10 poslanskih mest, pa praktično nihče ne govori o tem, da bi Cerarja zamenjali.

Če gledaš recimo SD, jim konstanto pada število poslanskih mest, spet nobenega govora o menjavi Židana.

Desusu se je število poslanskih mest prepolovilo, kje so govorice ali pozivi odstopu Erjavca?


Glede na vse te primere pa še vedno ostaja nekaj bistvenega, člani njihovih strank bodo odločali o predsedniku stranke in ne nekdo na forumu ali pa nekdo iz druge stranke...

Razlog za zamenjavo je jasen. Če dobiš največ poslanskih mest na volitvah pa s teboj skoraj nihče noče v koalicijo, je nekaj narobe. Seveda je jasno, da ga lahko zamenjajo le člani stranke sami, sam ne potem po forumih jokcat kako nihče noče v koalicijo z nami, ko je pa Janez ja tok fajn.

Glede Cerarja in Erjavca..sami so si krivi, da tega ne znajo narediti. Glede SD, jaz bi menjal Židana in celo vodstvo stranke in kot levičar že cel čas nabijam, da je stranka SD gnila, levica pa občasno nebulozna in nekoherentna. A kdo z desne kaj graja napake lastnega pola? Nekako se mi zdi, da zelo redko kaj takšnega vidim. Morda je ravno pomanjkanje samokritičnosti krivo za količne napade ob kritikah v medijih.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

BigBong ::

Truga je izjavil:

branimirII je izjavil:

Kitajska ima levico

LOL

na kitajskem so na oblasti kapitalisti


Korporacisti in ne kapitalisti. Zda tudi že dolgo ni več v kapitalizmu, ampak ji vladajo korporacije ki jim je edini cilj čim večji zaslužek in poceni delovna sila, monopol.

Lep primer je Starbucks, ki kupi celo ulico, prepove konkurenco, podkupi župane...

Wrop ::

Levičarji nimajo nobenega razloga za to, da se zgodi zamenjava JJ na čelu SDS. Tudi, če bi se zgodila, bo za levico problematičen nov vrh.

Truga ::

BigBong je izjavil:

Truga je izjavil:

branimirII je izjavil:

Kitajska ima levico

LOL

na kitajskem so na oblasti kapitalisti


Korporacisti in ne kapitalisti. Zda tudi že dolgo ni več v kapitalizmu, ampak ji vladajo korporacije ki jim je edini cilj čim večji zaslužek in poceni delovna sila, monopol.

Lep primer je Starbucks, ki kupi celo ulico, prepove konkurenco, podkupi župane...

Opisujes kapitalizem.

MrStein ::

Ali socializem. Ali komunizem. Ali ...
Odvisno, kaka očala imaš gor.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Fritz ::

V socializmu (do komunizma še nismo prišli) ni bil ravno point v profitu in čim bolj poceni delovni sili.

Drugače pa, preden preveč zabredete, je na kitajskem oblast trdno v rokah Komunistične partije Kitajske, ekonomski model pa je kapitalističen oz. tržni, dokler bo to KPK ustrezalo, če vmes ne pride do kakšnega prevrata.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

MrStein ::

Fritz je izjavil:

V socializmu (do komunizma še nismo prišli) ni bil ravno point v profitu in čim bolj poceni delovni sili.

A ni (bilo) monopola? Podkupljenih županov? Poceni delovne sile? Do tell!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BigBong ::

Truga je izjavil:


Opisujes kapitalizem.


Vsaj osnovno definicijo si poglej preden s komi zastavo greš ven na ulico.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Poldi112 ()

Truga ::

Ce ne razumes da ~prosto trzni~ ~kapitalizem~ nujno stremi k temu kar se dogaja v USA in na kitajskem, pol res ne vem kaj kadis.

MrStein ::

Ja, ~leteče~ ~ribe~ tudi letijo. Na splošno pa za ribe to ni prva značilnost.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BigBong ::

Truga je izjavil:

Ce ne razumes da ~prosto trzni~ ~kapitalizem~ nujno stremi k temu kar se dogaja v USA in na kitajskem, pol res ne vem kaj kadis.


Ja ja, samo komunizem je edina moralna akcija, ki vse obravnava enakopravno, vsi so enaki, vsi svobodni... vse druge ekonomije so napačne, Marks je edini, med in mleko, indija koromandija...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Poldi112 ()

Truga ::

Vsaj osnovno definicijo si poglej preden z ancap zastavo hodis na ulice.

deadbeef ::

 Marjan Šarec

Marjan Šarec



SS-Hauptscharführer Marjan vas vse lepo pozdravlja iz pogajanj o novi koaliciji.

Fritz ::

MrStein je izjavil:

Fritz je izjavil:

V socializmu (do komunizma še nismo prišli) ni bil ravno point v profitu in čim bolj poceni delovni sili.

A ni (bilo) monopola? Podkupljenih županov? Poceni delovne sile? Do tell!

Bil je plan (monopol) države in ne podjetij. Korupcija je bila. Poceni delovna sila je bila morda v primerjavi z bolj razvitimi državami a to ni bil namen in cilj (povečevanje dobičkov).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

MrStein ::

To je tak, kot če bi rekel, da namen Jacka razparača ni bil umor tistih, ki jih je pač umoril, ampak da je to bil neki stranski učinek njegovega master plan-a.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

leiito ::

Težko je razumeti toleranco levih volilcev do diskonekta med retoriko in dejanji strank, ki se razglašajo za leve. Tipičen primer je socialno podjetništvo, ki v levem delu slovenske politike uživa izjemno podporo in je eden najbolj velikodušno financiranih podsistemov. Na videz plemenita kombinacija socialnih in ekonomskih ciljev v praksi pomeni sesanje javnih sredstev in izkoriščanje ranljivih skupin za bedno plačano delovno silo, ker zanje ne velja minimalna plača. Boljši poznavalci političnega podzemlja vejo, da je ena najkrajših poti do prvega milijona ravno področje sociale.

Dejan Židan SD varuh zlatega rudnika rdečega omrežja socialnega podjetništva...
http://vfokusu.com/post/405397/dejan-zi...

Fritz ::

Namen planiranja, v planskem gospodarstvu, je izničenje kriz, ki so sestavni del tržnega gospodarstva. Seveda ima reč svoje stranpoti a ustvarjanje monopolov in ogromnih korporacij z veliko kapitalsko močjo, s katero izkrivljajo političen sistem ter ustvarjajo kopice revežev na drugi strani, ni bistveno boljše.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

MrStein ::

Fritz je izjavil:

ustvarjanje monopolov in ogromnih korporacij z veliko kapitalsko močjo, s katero izkrivljajo političen sistem ter ustvarjajo kopice revežev na drugi strani

Kje si to videl v Sloveniji? Kake veze ima z volitvami?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Fritz ::

Vsepovsod, kjer so velike tuje korporacije zraven. Da smo začeli govoriti o tem boš pa moral ošvrkniti koga drugega.

On topic: Janša pravi, da nima dovolj glasov za prevzem mandatarstva, Šarec pa tudi ne in vse kaže na nove volitve, čeprav se to lahko hitro spremeni 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
««
110 / 121
»»