Forum » Elektrotehnika in elektronika » Luči ne svetijo
Luči ne svetijo
chelsea boy ::
Pozdravljeni
Pred kratkim sem menjal nekaj starih luči z novimi lučmi in po dveh, treh tednih je nastala težava. Na hodniku sem zamenjal dve led luči sedaj pa sveti samo ena, v sobi mi ne sveti ena stranska luč od dveh, in na balkonu ne svetita dve luči od štirih, ter ne deluje vgradni štedilnik, ki je vezan direktno..menjal sem v hiši v 1.nadstropju in tudi samo tukaj je težava. Kdo ve kje bi lahko bila težava ? Hvala
Pred kratkim sem menjal nekaj starih luči z novimi lučmi in po dveh, treh tednih je nastala težava. Na hodniku sem zamenjal dve led luči sedaj pa sveti samo ena, v sobi mi ne sveti ena stranska luč od dveh, in na balkonu ne svetita dve luči od štirih, ter ne deluje vgradni štedilnik, ki je vezan direktno..menjal sem v hiši v 1.nadstropju in tudi samo tukaj je težava. Kdo ve kje bi lahko bila težava ? Hvala
FX6300B ::
z roko.. resno?
prvo probaj staro žarnico nazaj notri dat, če ne dela poglej varovalke, drugače pa ja električarja
ker pravijo da slabih električarjev ni več.. in z tako premišljenim dejanjem kot je dajanje roke v grlo(fasngo) za žarnico te lahko kmalu uvrsti med njih
prvo probaj staro žarnico nazaj notri dat, če ne dela poglej varovalke, drugače pa ja električarja
ker pravijo da slabih električarjev ni več.. in z tako premišljenim dejanjem kot je dajanje roke v grlo(fasngo) za žarnico te lahko kmalu uvrsti med njih
May the force be with you!
K0l1br1 ::
z roko.. resno?
Morda mu pravijo, da naj testira, če dela FID stikalo. Če ne dela ali pa če ga nima, potem one way only. Že pri 20mA FIDU te ima cajt orenk otresti in fajn čutiš, da te je otreslo.
chelsea boy je izjavil:
Pozdravljeni
Morda so na isti fazi in ti je šla varovalka samo za to fazo, če imaš več fazen tok. Seveda bi moralo vse pockrati sočasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
FX6300B ::
Morda mu pravijo, da naj testira, če dela FID stikalo. Če ne dela ali pa če ga nima, potem one way only. Že pri 20mA FIDU te ima cajt orenk otresti in fajn čutiš, da te je otreslo.
hah bo vrjetno res mene je tut že ene parkrat usekal enkrat pri dedku na podalšku ki je bil očitno ranjen, pa se ni videlo
pač z štromom se ni za igrat, če elektriko probava z roko naj raje pokliče električarja
hah bo vrjetno res mene je tut že ene parkrat usekal enkrat pri dedku na podalšku ki je bil očitno ranjen, pa se ni videlo
pač z štromom se ni za igrat, če elektriko probava z roko naj raje pokliče električarja
May the force be with you!
GupeM ::
Skoraj prepričan sem, da ti je šla ena faza u kurac. Štedilniki so pogosto 3-fazni in zaradi tega ne dela, ali pa je vezan ravno na to fazo, kot ti je crknila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadometna vtičnicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3014 (2488) | Invictus |
» | Katera barva žice je ozemljitevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 46803 (38540) | St235 |
» | Varovalke v stanovanjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18330 (17161) | imagodei |
» | Tri faze v enoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11566 (9441) | FX6300B |
» | Vezava elektrike pri viseči svetilkiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11802 (10749) | energetik |