Forum » Elektrotehnika in elektronika » Reguliranje 230V ventilatorja
Reguliranje 230V ventilatorja
mm888mb ::
Imam ventilator (45x45cm) priklopljen direktno na 230V na 10A varovalki.
Sedaj pa me zanima kakšen bi bil najlažji način, da reguliram hitrost ventilatorja? Po možnosti z elementom, ki bo vgrajen kar v omarico zraven FID stikala.
Sedaj pa me zanima kakšen bi bil najlažji način, da reguliram hitrost ventilatorja? Po možnosti z elementom, ki bo vgrajen kar v omarico zraven FID stikala.
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Veš mogoče, kakšen tip elektromotorja ga poganja (predvidevam, da je enofazni asinhronc)?
LP
Jože
Veš mogoče, kakšen tip elektromotorja ga poganja (predvidevam, da je enofazni asinhronc)?
LP
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reguliranje obratov ventilatorjevOddelek: Pomoč in nasveti | 2186 (1927) | BladE_ |
» | Hlajenje za grafično karticoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1882 (1684) | Pyr0Beast |
» | Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 31856 (29901) | kuglvinkl |
» | Optimalna postavitev ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4845 (2498) | svetetko |
» | Laptop cooling getto style :) AKA kako narediti laptop hladilnik domaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5937 (3953) | OmegaBlue |