» »

Otroci mater samohranilk - posledice

Otroci mater samohranilk - posledice

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

peburuchug ::

TheBlueOne je izjavil:

Podprli pa jih bomo tudi tisti, ki delamo, ustvarjamo in raje zivimo v druzbi, kjer nihce ni lacen ali pod mostom in je razlika med bogatimi in revnimi cim manjsa. Meni je kristalno jasno, kako lahko oropas reveze, na koncu se moznosti dela, potem pa se sklicujes, kako jim ne bos dal nic zastonj.

Zakaj sem jaz dolžan hraniti eno žensko in njene pankrte ker ni znala držati nog skupaj? Mi lahko razjasniš?

Ker je prisilno delati za druge tako moralno? Suženji so torej dolžni delati za svoje gospodarje iz moralnih razlogov??

TheBlueOne ::

peburuchug je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Podprli pa jih bomo tudi tisti, ki delamo, ustvarjamo in raje zivimo v druzbi, kjer nihce ni lacen ali pod mostom in je razlika med bogatimi in revnimi cim manjsa. Meni je kristalno jasno, kako lahko oropas reveze, na koncu se moznosti dela, potem pa se sklicujes, kako jim ne bos dal nic zastonj.

Zakaj sem jaz dolžan hraniti eno žensko in njene pankrte ker ni znala držati nog skupaj? Mi lahko razjasniš?

Ker je prisilno delati za druge tako moralno? Suženji so torej dolžni delati za svoje gospodarje iz moralnih razlogov??

Kaj pa ce je vdova? Potem pa enostavno nima srece?

D3m ::

peburuchug je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Kaj čmo.

|HP EliteBook|R5 6650U|

@PrihajaNodi

informacije v virih, razen fathers.com, kjer se mi ne da brati dalec niso tako enoznacni.

To, da se kot dejstvo citira skrbno izbrane informacije in Ameriskih statistik izpred dvajset let ni nekaj, kar bi lahko razumno uporabil za splosno posplosevanje.

Drugace nisem zaposlen v JS. Dalec od tega. Delam pa za multinacinalko, ki niti ni v Sloveniji. Vem, da bi si zelel, da je za socialne zadeve samo JS, ampak resnica je dalec od tega. Delam za podjetja, ki imajo skrb za cloveka vpet v svoj DNK. Ne pozabit, da imam cas, da ti pisem in se kaj preberem, kar nekdo za tekocim trakom ne more. Kaj menis, da je moje delovno mesto?

Iz povzetka tvoje edine relevantne statistike, kjer ne najdem da bi se podatki plasirali, kakor jih ti:

Single mothers and fathers are involved in their children's schools and their
involvement is associated with better school outcomes for their children.
Forty-eight percent of students living in mother-only families and 46 percent living in fatheronly
families had parents who were highly involved in their schools. Mothers' high involvement in
mother-only families increases the odds that students get mostly A's, and decreases the odds that students
have ever repeated a grade or ever been suspended or expelled. Fathers' moderate involvement in fatheronly
families increases the odds that students get mostly A's and their high involvement decreases the
odds that students have ever been suspended or expelled.

Tak zvok imajo njihovi povzetki, se pa da podatke definitvno posiliti drugace, ce se ignorira vse okoliscine, ki jih oni pogosto upostevajo.

Zgodovina sprememb…

Da ne govorimo, da je celotna metodologija postavljena za: "Fathers' and Mothers'
Involvement in Their Children's
Schools by Family Type and
Resident Status"

in ne za nek cherypickan podatek, ki ga lahko zlorabis kakor hoces.

WhiteAngel ::

peburuchug je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Tale statistika je ena velika laž. V Slo je nekaj čez 800k gospodinjstev. Od tega jih je pol z mladimi družinami. Da je od 400k družin z otroki 140k ločenih, ne more držati. Če pogledam v razrede mojih otrok, sta nekje dva otroka z ločenimi starši, tj. 10% otrok. Ostalo so očitno nateguni, ki se "ločijo", da vlečejo višjo socialo od države :(

Pa ja ne boš trdil da če ljudjem z določenim statusom ponudiš več privilegijev, začnejo ljudje vedno bolj strmeti k pridobitvi tega statusa? Da bi ljudje hoteli dobiti več zastonj???
Š.O.K.A.N.T.N.O!

Zanimivo da država ne stremi k temu da bi dala privilegije celostnim družinam? Hmmm.

Jasno, peburuchug. Jaz sem komentiral le statistiko. Ne odraščajo otroci brez enega starša v 140k družinah, ampak jih je mogoče kaka tretjina tega ali še manj. Tema se vrti okoli odraščanja v enostarševskem okolju.

peburuchug ::

WhiteAngel je izjavil:

Jasno, peburuchug. Jaz sem komentiral le statistiko. Ne odraščajo otroci brez enega starša v 140k družinah, ampak jih je mogoče kaka tretjina tega ali še manj. Tema se vrti okoli odraščanja v enostarševskem okolju.

Vem, ampak država spodbuja enostarševstvo. Samska mamica dobi več ugodnosti kot poročena ženska. Menda ker je to humano.

Jype pravi da bi moral narediti samomor ker nočem celo življenje delat za otroke drugih. Če nisi cuckold sledi smrtna kazen.

D3m ::

Saj to se že ve dolgo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jype ::

peburuchug je izjavil:

Jype pravi da bi moral narediti samomor ker nočem celo življenje delat za otroke drugih.
O teoretičnih težavah tistih, ki nočejo delat "za otroke drugih", je nesmiselno razpravljati v luči dejstva, da v resnici zgolj "nočejo delat".

peburuchug je izjavil:

država spodbuja enostarševstvo
Da je nekdo tako močno omejen kot si ti, je moral pa skozi težko travmo. K sreči jaz plačujem za otroke drugih, tako da je tudi za tvojo oskrbo poskrbljeno. Država otrokom zagotavlja, da je v otroštvu zanje materialno in duševno poskrbljeno. Ker otroci ne znate delat z denarjem, ta denar trenutno dobijo vaši starši. Lahko greste seveda tudi v romunsko sirotišnico, če verjamete, da je to bolje.

PrihajaNodi ::

Torej po biološkem očetu ni potrebu:)

WhiteAngel ::

peburuchug je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Vem, ampak država spodbuja enostarševstvo. Samska mamica dobi več ugodnosti kot poročena ženska. Menda ker je to humano.

Bolje, da država gor drži 40k enostarševskih družin in se jih še 100k šlepa zraven, kot pa da bi 40k enostarševskih družin pristalo pod mostom/v samomoru/na cesti.

facepalm ::

in kako tocno drzava drzi "po konci" enostarsevske druzine?

facepalm je izjavil:

Jih ne - naciji radi nakladajo o rečeh, o katerih nimajo najmanjšega pojma.

Je pa fino gledat, kako cepetajo.

"Država porabi milijone za skvoterje na Metelkovi!"

Temu sledi par debelih zbirk zgražanja.

Potem nekdo pripomni "to je za etnografski muzej" in nenadoma vsi utihnejo, najbrž predvsem zato, ker ne vedo, kaj to je.

vem da jih ne. zato sprasujem, ker se cudim izjavam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

AndrejO ::

jype je izjavil:

facepalm je izjavil:

Jih ne - naciji radi nakladajo o rečeh, o katerih nimajo najmanjšega pojma.

V bistvu jih ščiti pred zblojenimi pojavami, ki čisto resno sprašujejo "Kakorkoli zanima me kakšna se posledice otrok, kateri živijo brez očetov." Tehnično gledano to je "držanje pokonci".

Če tega država ne bi počela, potem bi bil rezultat seveda ta, da je potrebno takšne otroke zavarovati pred zlom in ni ga boljšega načina, kot je bil tale.

Nodi, če ne veš zakaj sem te označil za zblojeno pojavo, pa povej kakšne so posledice na tebi, ko je tvoj fotr občasno tvoji mami prilepil kakšno zasluženo klofuto, ko kosilo ni bilo pravočasno na mizi. Saj to se menda dogaja v "normalnih" družinah, mar ne?

AndrejO je izjavil:

V bistvu jih ščiti pred zblojenimi pojavami, ki čisto resno sprašujejo "Kakorkoli zanima me kakšna se posledice otrok, kateri živijo brez očetov." Tehnično gledano to je "držanje pokonci".
S tem se strinjam, pisal sem o "financiranju samohranilk" in podobnih nebulozah.

krneki0001 ::

AndrejO je izjavil:

... povej kakšne so posledice na tebi, ko je tvoj fotr občasno tvoji mami prilepil kakšno zasluženo klofuto, ko kosilo ni bilo pravočasno na mizi. Saj to se menda dogaja v "normalnih" družinah, mar ne?

Če je to pojem normalne družine, potem sem srečen, da sem otrok ločene družine.

krneki0001 je izjavil:

AndrejO je izjavil:

... povej kakšne so posledice na tebi, ko je tvoj fotr občasno tvoji mami prilepil kakšno zasluženo klofuto, ko kosilo ni bilo pravočasno na mizi. Saj to se menda dogaja v "normalnih" družinah, mar ne?

Ni. So samo osebki tu, ki ne vedo kako partnerstvo funkcionira. Prvo si morajo nekateri pacienti tu vcepit v btice da druzba ne tolerira nasilja zato nasilje v familiji ni normalen pojav. Bo slo?

krneki0001 je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Ti si pa pacient katerega oce ni maral (brez zamere) in si se zdaj jezen nanj ker ga ni bilo ko si ga potreboval. Mogoce zajebana mat?

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ti si pa pacient
Ja, ja, ane! Tako je! Brezplačna psihoanaliza je vedno pravilna!

PrihajaNodi je izjavil:

Ti si pa pacient katerega oce ni maral (brez zamere) in si se zdaj jezen nanj ker ga ni bilo ko si ga potreboval. Mogoce zajebana mat?

Zakaj bi bil jezen na očeta. Oče si je ustvaril drugo družino in po razmišljanju večine, (že na tem forumu se vidi), si kot otrok iz prejšnjega zakona pač nezaželjen, ker si privesek. Sem imel pa očima, ki me je ogromno naučil in se ukvarjal z mano, tako da očeta niti nisem nikoli pogrešal.

Je pa to razmišljanje luzerjev in brezjajčnikov. Mislim na to da je otrok iz prejšnjega zakona privesek, ki ni zaželjen. Je pa res, da je v tej državi luzerjev in brezjajčnikov zelo veliko.

Zgodovina sprememb…

Je pa to razmišljanje luzerjev in brezjajčnikov. Mislim na to da je otrok iz prejšnjega zakona privesek, ki ni zaželjen. Je pa res, da je v tej državi luzerjev in brezjajčnikov zelo veliko.

Mogoce ni problem v ocetu pac pa mami. Ce bi mi mama otroka rekla smrdis, dejansko te nikoli nisem imela rada in rekla da bo otroka vzgajala sama ga s taksnim obnasanjem ne bi priznal, ker vem da bi mu prala možgane proti meni. Mogoce razumem ocetovo stran in daje cas tistim osebam ki to cenijo.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Mogoce ni problem v ocetu pac pa mami.
Vedno je mogoče problem v ženskah, ker v moških pravzaprav sploh ne more biti, vemo.

PrihajaNodi je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

AndrejO je izjavil:

Ni. So samo osebki tu, ki ne vedo kako partnerstvo funkcionira. Prvo si morajo nekateri pacienti tu vcepit v btice da druzba ne tolerira nasilja zato nasilje v familiji ni normalen pojav. Bo slo?

Takoj, ko bo si bo kakšen pacient tukaj (tudi ti mi deluješ smuljivo) "vcepil v btico", da so enostarševske družine normalen pojav in, da zaradi tega nihče ne rabi biti prizadet. Tudi otroci ne.

Tvoje začetno vprašanje pa je tako, kot je bilo zastavljeno, impliciralo, da temu pač ni tako. Zato najprej razmisli kaj si v svojem vprašanju impliciral, potem pa razmisli, če ima vprašanje sploh še smisla.

PrihajaNodi je izjavil:

Mogoce ni problem v ocetu pac pa mami.

Morda je problem v tebi, ki na vse pretege pri drugih iščeš probleme tam, kjer jih ni.

Si kdaj morda pomislil na kaj takšnega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

Takoj, ko bo si bo kakšen pacient tukaj (tudi ti mi deluješ smuljivo) "vcepil v btico", da so enostarševske družine normalen pojav in, da zaradi tega nihče ne rabi biti prizadet. Tudi otroci ne.

Tvoje začetno vprašanje pa je tako, kot je bilo zastavljeno, impliciralo, da temu pač ni tako. Zato najprej razmisli kaj si v svojem vprašanju impliciral, potem pa razmisli, če ima vprašanje sploh še smisla.

Moje mnenje je, da ni normalen pojav, večina pa zagovarja da je...

Morda je problem v tebi, ki na vse pretege pri drugih iščeš probleme tam, kjer jih ni.

Ne vidim problema, sploh:)

PrihajaNodi je izjavil:

Evo, pa imaš odgovor na svoje vprašanje. Edini posledica je, da občasno naletijo na ljudi malo bolj trde "btice", ki potem nekaj po svoje pametujejo.

PrihajaNodi je izjavil:

Ne vidim problema, sploh:)

Le zakaj me to ne čudi. :)

PrihajaNodi je izjavil:

Tvoje mnenje je napačno.

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Tvoje mnenje je napačno.

Hja kdo bi vedel:)) Hvala, da si nas rasvetlil.

Napiše se "razsvetlil". Pojav je normalen, ko ni redek. Matere samohranilke predstavljajo znaten del prebivalstva različnih etničnih skupin že stoletja, seveda pa obstajajo nekatere konzervativne kulture, ki spodbujajo zelo javno stigmatizacijo nekaterih družbenih vzorcev, ki jih smatrajo za nezaželjene na podlagi svojih primitivnih črno-belih ideoloških konstruktov.

Ne bit tako tele.

Zakaj pa je potem biološki otrok pogosto siten in jezen na fotra če le tega ni oziroma ga ne prizna?

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Zakaj pa je potem biološki otrok pogosto siten in jezen na fotra če le tega ni oziroma ga ne prizna?
Lahko ti na nazornem primeru razložim, kaj je narobe s tem vprašanjem:

Zakaj ti vsakič, ko plačuješ na blagajni in za teboj stoji več kot pet ljudi, spustiš vetrove s skrajno neprijetnim vonjem?

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Lahko ti na nazornem primeru razložim, kaj je narobe s tem vprašanjem:

Zakaj ti vsakič, ko plačuješ na blagajni in za teboj stoji več kot pet ljudi, spustiš vetrove s skrajno neprijetnim vonjem?

Takrat se obrneš in vprašaš tistega za sabo, če je slučajno na drek stopil.

tikitoki ::

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sprašujem kakšne so posledice za otroke.
Podobne kot pri očetih samohranilcih, samo manj hude, ker ženske bolje prenašajo stres.

Ziher nimq veze s tem, da zivimo v druzbi, ki je obsedena z zagotavljanjem podpore bolj zenskam, kot moskim in od zensk pricakuje bistveno manj, kot od moskih.

[D]emon ::

A to so ti kolegi v gostilni povedali ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

solatko ::

Sam sem prišel do nekih ugotovitev, da je pri otrocih velika razlika v kakšnih enostarševskih družinah živijo, oziroma na kakšen način je to enostarševstva prišlo.
Največje travme imajo otroci iz družin, kjer je prišlo do ločitve zaradi nasilja, alkohola ali zaradi dolgotrajnega postopka ločitve, pri kateri je otrok služil, kot orodje za podjebavanje med bivšima zakoncema.
Pri zvezah kjer pride do smrti enega od staršev, so travme pri otrocih drugačne.
Pri zvezah, kjer je prišlo do ločitve normalno, ker sta starša spoznala, da ne moreta več živeti skupaj in sta ohranila prijateljski in starševski odnos pa pri otrocih ne opaziš nikakršnih posledic in so tudi odnosi z polbrati, polsestrami in novim partnerjem starša, ki je dom zapustil, po navadi, odlični in je tudi vzgoja teh otrok, po navadi boljša, kot v problematičnih polnih družinah.

Imam kar nekaj prijateljev, znancev,..., ki so dali to skozi, na vse navedene načine, poznam tudi otroke in opazim določene pozitivne in negativne posledice teh dogajanj.
Predvsem gre za določene travme in komplekse, ki se pokažejo od časa do časa, predvsem v odnosih do potencialnih življenskih partnerjev in širše družbe, socializacije in predvsem odnosa do določenih vrednot.
Delo krepa človeka

solatko, to je prevec zakomplicirano za PrihajaNodi. ;)

(Se pa popolnoma strinjam)

@Solatko: Kaj pa če "oče" kar gre še predno se otrok rodi? In niti noče da ga otrok spozna...verjetno ni s tem nič narobe.

Zgodovina sprememb…

Sej smo vedl da mas daddy issues. ;)

PrihajaNodi je izjavil:

@Solatko: Kaj pa če "oče" kar gre še predno se otrok rodi? In niti noče da ga otrok spozna...verjetno ni s tem nič narobe.

razen tega, da bo otrok lahko celo zivljenje ugibal kdo mu je oce. al je sosed, morda postar ali celo kak podjetnik:)

No potem ni hudo...

SeMiNeSanja ::

Wtf?!?

Otroci so otroci. Imaš takšne in drugačne.
Ženske so ženske. Imaš takšne in drugačne.

Zdaj pa to združi. Dobil boš kompleten spekter vseh možnih kombinacij.
Rezultirajoči otroci bodo lahko od asocialnih, pa vse do takih, ko se sprašuješ, če so res s tega sveta.

Kar je najbolj zanimivo pri tem, enostavno ni pravil.
Smo imeli enga fantiča v ulici, ki je dan za dnem 'taval' naokoli. Nihče od domačih ga ni imel 5% na 'radarju', kaj šele, da bi se kaj z njim ukvarjal.
Ampak zlomka - fantič je vljudno pozdravljal vsakogar v ulici, nikoli ni ustvaril nobenega problema, kot bi ga pričakoval od 'zanemarjenega otroka'.

Torej lepo vas prosim - vzdržite se vsakršne stigmatizacije. Ljudje smo vsak po svoje individualni in tako nas je treba tudi jemati. Koliko je primerov, ko dva brata odraščata v enakem okolju, pa na koncu eden postane nadvse ugleden državljan (profesor, sodnik,...) drugi pa navaden lopov.

Pa tudi tisti 'faktor oče' je daleč overrated. Sem imel periode v življenju, ki so vključevale ta faktor in druge, ki ga niso. Lepše spomine imam na tiste periode, katere ga niso vključevale.

Največja napaka pa je, če pametujejo taki, ki so odraščali v 'zdravi družini' o teh rečeh. Takim bi dejansko moral odvzeti pravico do tega, da se kakorkoli izjasnjujejo v takih zadevah, s katerimi se nikoli niso srečali.

PrihajaNodi - V primeru, da oče odide pred rojstvom, je stvar odločitve matere ali bo otrok izvedel kdo mu je oče ali ne. Po navadi se z leti tudi v taki družini pojavi še tretji (očim) ali pa tudi ne. Vzgoja je v taki družini po navadi bolj v smislu, ustvarjanja maminega sinčka ali hčerkice, saj se mati na vse načine trudi, nadomestiti očeta, kar pa jim po navadi ne uspeva najbolje, predvsem pa je važno, kakšno finančno podlago ima taka mati.

Imaš pa tudi take, katerim očka lepo pomaga pri vzgoji in materialno, saj ni rečeno, da v primeru nesožitja z materjo, ni na moč zaljubljen v otroka, ki je le njegova kri.

Sicer pa ni nobena garancija, da v celih familijah, otroci nimajo problemov s starši in, da iz vseh pridejo ven popolni ljudje. Seveda po katoliškem izročilu, družina ne sme narazen, tudi, če je v njej ogromno problemov, tako z nasiljem, slabimi medsebojnimi odnosi, pijačo, odporom do dela enega od partnerjev,...... in iz takih familij, verjemi, prihajajo veliko bolj problematični otroci, kot so tisti iz enostarševskih družin.
Delo krepa človeka

Torej ni problema ce oce odide in mat nima problemov s financami:).

Zgodovina sprememb…

Največkrat ne.
Delo krepa človeka

togo ::

PrihajaNodi posluša Janija Kovačiča :D

togo je izjavil:

PrihajaNodi posluša Janija Kovačiča :D

Kolega pojma nima kdo je to...

"kocka, kocka, daj povej..."

looser ::

nodi, to je tvoj dejanski ali namišljen problem?
če je dejanski, se boš, upam, morda sčasoma omehčal, kri ni voda...

barocco ::

Moja izkušnja:
Sam sem otrok ločenih strašev. Oče se je ločil od mame pri mojih 10 letih ,pač spoznal je mlajšo(in kasneje novo ženo) in si ustavirl novo družino.Dobil sem še enga " pol brata" :)

Seveda je blo hudo ,ko sta se ločila.Ni bilo razloga v alkoholu.. pač zaradi "odtujenosti"(Mama bila starejša od očeta 7 let).
Vseeno je oče hodil 2x na teden na obiske do okli 15ega leta in pa med vikendom smo hodil/i do njega.

Imam še 2 brata.Enega iz mamine strani od prej (polbrat)in enega "pravega brata".

Mama delala v bivši Jugobanki oče bil tudi zaposlen ZPMLJ tako da nam ni manjkalo nič..Nismo bili bogati ampak sredni razred tako kot večina v bivši Jugi..

Imel sem morje imel sem smučanje(čeprav sem raje teku na smučeh)..
mislim pa,da sem bil edini v OŠ(Ljubljani) ločenih strašev in sem na moment dobil občutek ,da se sošolcem smilim in "tovarišicam"..vedno so me nekaj spraševali glede ločitve kako in kaj..
Hočem povedi ,da ni fora kolko staršev imaš ampak kdo te vzgaja in na kak način..
Naredu srednjo šolo ,kasneje odslužu v vojski v častni četi.. in se kasneje tudi zaposlil..
.
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

looser je izjavil:

nodi, to je tvoj dejanski ali namišljen problem?
če je dejanski, se boš, upam, morda sčasoma omehčal, kri ni voda...

Mislim da vseeno ni nič narobe če otroka ne vzgaja biološki oče.

PrihajaNodi je izjavil:

Mislim da vseeno ni nič narobe če otroka ne vzgaja biološki oče.
Nič ni narobe, če otroka vzgaja kdorkoli. Narobe je le, če ga ne vzgaja nihče.
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

odgovornost do otroka...

Oddelek: Loža
377593 (6999) Gandalfar

Več podobnih tem