» »

Preprodajalci avtov na avto.net, facebook-u

Preprodajalci avtov na avto.net, facebook-u

zobnik ::

Gledam mal facebook glase za prodajo avtomobilov, ter avto.net in sem videl prejšnji teden kako je ena prodajala dizla za 700 evrov in čez 2 dni se je na FB že pojavil oglas od preprodajalca, seveda priimek na ić. Tud na avto.netu je teh preprodjalcev veliko. Sedaj pa kako se ostali prepričate pri nakupu, da je lastnik avta že dlje časa. Ker, če ne zahtevaš osebne in prometne ne narediš nič in samo prometna je lahko še pisan avto na bivšega lastnika.

Isotropic ::

-uvozi sam iz nemčije
-ne glej bmwjev ipd.
-kupi novega

matobeli ::

zobnik je izjavil:

Ker, če ne zahtevaš osebne in prometne ne narediš nič


No, načeloma je to čisto normalna praksa da si prodajalec in kupec pred podpisom kupoprodajne pogodbe izmenjata in preverita podatke.

Veron ::

Isotropic je izjavil:

-kupi novega

grizl ::

Si bom sposodil temo....

Na npr. Avtonet-u AH oglašuje nov avtomobil. Opišejo avtomobil - model ter serijsko opremo za ta nivo opreme. Dopišejo da ima avtomobil poleg serijske opreme za opisani nivo opreme še npr. vlečno kljuko, kovinsko barvo..... . Na koncu napišejo ceno.
Ko pokličeš in vprašaš o podrobnostih (rok dobave in seveda še enkrat cena) ti na oglaševano ceno nabijejo še dodatke, ki jih oglašujejo pred postavljeno ceno.

Sam menim, (mogoče se pa motim) da cena velja za tisto, kar je napisano da avtomobil vsebuje.

Kaj pa vi?

TheBlueOne ::

grizl je izjavil:

Sam menim, (mogoče se pa motim) da cena velja za tisto, kar je napisano da avtomobil vsebuje.

Kaj pa vi?


Ce se ne motim, to velja za ponudbo, ki ti jo da prodajalec. Na avto.net na koncu nekje pise, da podatki morda niso tocni in da se pozanimaj pri trgovcu.

Od cen pogosto tudi odbijejo kaksnega tisocaka, ki je odbit v primeru financiranja preko njih in ga na koncu preplacas z obrestmi.

Ali pa recimo totalni idiotizmi kakor X avto za 100€ na mesec, kjer v drobnem tisku pise, da moras najprej placati tretjino v gotovini, nato pet let po 100€ in na koncu se recimo 20% kupnine.

Enkrat sem bil nadrkan, ko mi je prodajalec tezil, da njegov cas ni zastonj, sem mu tezil nazaj, da moj tudi ne in da ce hoce resne kupce naj tudi oglasuje resne ponudbe, na kar on odgovori, da vsi pocno isto.

Pac ne se jim pustit, da ti kadarkoli delajo slabo vest. To je jedro njihove strategije...

lotka2 ::

pozdrav, mene zanima , ce pozna kdo slucajno ta avtomobil, glede na to da se menjalo 12 lastnikov. zadnja registracija je na tablice LJ 68JNH.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id......

Trupl0 ::

10 let star audi 3.0 tdi s samo 160k prevoženimi?
Že sedeže poglej kakšno usnje je...
To so pravljice
If you are going through Hell, keep going !

Veron ::

Ljudje se drugače, kot da se nategnejo na suho, ne bojo naučil. Dilerjem enostavno ni za zaupat. Če že rabljen, vzami pri pooblaščenem prodajalcu.

tomazic89 ::

Tak Audi je verjetno imel 160k km, leta 2010 ob uvozu v slo. Prav spomnim se, ko je od kolega stric dal kolegu A6 3.0 TDI quattro avtomatik za en teden. Avto je bil letnika 2011 (ali pa morda konec 2010), to je bilo pa leta 2012 (v glavnem okoli leto in pol star) in je imel avto okoli 110k km. Avto je bil res razen cifre na stevcu kot nov. Saj se je 95% casa vozil po AC nekam na Balkan (vsak teden 1x dol in nazaj).
Sicer pa kdor je kupil tak avto, ga je kupil zato, ker je delal 50k km+ na leto. Po par letih se tak avto proda in pri starosti 5 let se pojavi na slovenskem avto.net in od takrat naprej stevec neha steti kilometre.

fikus_ ::

Ta avto je v DE delal najmanj 50+ kkm/leto. 4-6 let je pa verjetno že v SLO.

TheBlueOne ::

lotka2 je izjavil:

pozdrav, mene zanima , ce pozna kdo slucajno ta avtomobil, glede na to da se menjalo 12 lastnikov. zadnja registracija je na tablice LJ 68JNH.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id......


Verjetno ga 10 od 12ih poskusa cimprej pozabit. :)

Pac verjetnost, da je imel Audi s taksnim motorjem kar 12 lastnikov, kjer je povprecje 16.000km letno, je na nivoju, da je ko ga kupis nekdo pozabil 1kg zlata v prtlazniku.

Dizla z malo km skoraj ne najdes. Tisti, ki delajo malo km kupijo vecinoma bencinarje. Jaz ce ze rabljeno kupujem do pet let do 50.000km bencinar iz Nemcije, ker tam dejansko vidis, da je vse kot novo. To, da razlikujes med 150.000km in 300.000km ali celo 400.000+ pa je po obrabi tezko oz. skoraj nemogoce, ker se da marsikaj poceni zamenjati.

Ce bi imel enega lastnika, bi se verjel kilometrom, ker mi deluje kakor pogrebni avto. :)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slabe/dobre izkusnje z avto prodajalci

Oddelek: Na cesti
409506 (7543) LeQuack
»

Audi vs Mercedez nakup (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17833154 (26082) Gambino

VW-Audi forum

Oddelek: Na cesti
2429844 (5080) BigWhale
»

Spet en nategun al kaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5921683 (18609) Heavy

Več podobnih tem