Forum » Na cesti » čiščenje verige kolesa
čiščenje verige kolesa
zero_max ::
Živjo,
prihaja pomlad in v naslednjih dneh bom malo očistil kolo. Na verigi sem opazil nekaj rje. Nabavil bom 3 sredstva:
a. za odstranjevanje rje z verige,
b. za odstranjevanje nečistoč z verige,
c. za podmazanje verige.
Vprašanji:
1. Kateri vrstni red 'nanašanja' sredstev na verigo je najbooljši (abc?)?
2. Je poceni univerzalni razmaščevalec (za čiščenje po hiši, itd.), ki se ga dobi v večjih živilskih trgovinah (Spar, Mercaor...), dovolj dober za čiščenje verige?
Hvala za pomoč in lep pozdrav!
prihaja pomlad in v naslednjih dneh bom malo očistil kolo. Na verigi sem opazil nekaj rje. Nabavil bom 3 sredstva:
a. za odstranjevanje rje z verige,
b. za odstranjevanje nečistoč z verige,
c. za podmazanje verige.
Vprašanji:
1. Kateri vrstni red 'nanašanja' sredstev na verigo je najbooljši (abc?)?
2. Je poceni univerzalni razmaščevalec (za čiščenje po hiši, itd.), ki se ga dobi v večjih živilskih trgovinah (Spar, Mercaor...), dovolj dober za čiščenje verige?
Hvala za pomoč in lep pozdrav!
echo ::
Wd40 je dobr sam v reklami. Podmaži z namenskim oljem, jaz sem ga kupil kar v bauhausu, je kot dan in noč (prej sem 1x tedensko sprical z wdjem)
Siddh ::
WD40 sploh ni za mazanje.
Rjo odstrani z WD40 in žično krtačo, potem pa namaži z oljem ali pa kakšno mastjo za verige.
Rjo odstrani z WD40 in žično krtačo, potem pa namaži z oljem ali pa kakšno mastjo za verige.
blackbfm ::
če maš pri roki uporabi za ciscenje bencin/univ. razmascevalec, namazes z motornim oljem in je..bv kupovat neke specialne namenske zadeve
IL_DIAVOLO ::
Namocis v razredcilo. In nato premazes verigo direkt na zobnikih kolesa. Vmes seveda vrtis pedalke.
Silver ::
Majstr v videu malo pretirava glede verige - kot da košta celo premoženje, ni to motor.
Rjo in maščobo super odstrani WD-40, za mazanje pa uporabi namenski sprej. So različni, za suho/mokro vreme, dobiš celo za tiste bolj umazane, ki veliko vozijo po blatu in prahu. Samo ne zapravit več na sprejih, kakor stane nova veriga.
Pa nikar razredčilo! Razlog je, da požre gumice in verigo uničiš. Če že, potem namoči v petrolej ali v skrajni sili bencin.
Rjo in maščobo super odstrani WD-40, za mazanje pa uporabi namenski sprej. So različni, za suho/mokro vreme, dobiš celo za tiste bolj umazane, ki veliko vozijo po blatu in prahu. Samo ne zapravit več na sprejih, kakor stane nova veriga.
Pa nikar razredčilo! Razlog je, da požre gumice in verigo uničiš. Če že, potem namoči v petrolej ali v skrajni sili bencin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Silver ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se znebit teh madežev na avtu??Oddelek: Na cesti | 9349 (7479) | mat xxl |
» | kontakt sprayOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10644 (8051) | lebang1 |
» | podmazovanje graficneOddelek: Strojna oprema | 2304 (1778) | gavro |
» | ventilatorjiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1753 (1059) | dadooo |
» | Kako odstraniti nalepko, brez da bi poškodoval plastiko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 17437 (16865) | bastadu |