» »

mreža po električnem omrežju

mreža po električnem omrežju

jurc ::

yo!

se opravičujem če je tole že bilo, sem naredu search ampak neuspešno.

zanima me, če ma kdo izkušnje z opremo za LAN preko električnega omrežja. kolega, ki hoče leechat adsl od mene, namerava kupiti tele mašince. prodaja jih izid v ljubljani, nesle nej bi preko električne napeljave, če so le hiše na isti trafo postaji. hitrost nej bi bla 14mbit.

zanima me, če ma kdo to inštaliran in če res dela, kot v firmi pravijo. sicr gre kolega jutr kupit, pa za njegov $$$ mi je razmeroma vseen, sam firbčen sem pa tud. v ceniku oziroma na netu nimajo nč, jasno.. aja pa wireless ne pride v poštev, ker niti pod razno ni vidne linije, vmes je pa več hiš in še višinska razlika.

frenk ::

pomoje se ti ne splača...na konc bo verjetn ob nabavu adsl:D...loh pa probata...na howstuffworks.com je zlo vredu članek o tem:)

jurc ::

kot rečeno, da denar on, tko da men dol visi. garantiram pa lahko, da ne bo nabavu adsla, ker nima ISDNja, pa tud doma so mal trdi verjetn za take zadeve. če bo delalo, ne bo noben nazaj nosu.
mene je v bistvu sam zanimal če kdo to že ma in koliko je treba konfigurirat.

Tero ::

Si preprican da je pogoj le ce sta na isti trafo postaji??? Kolikor se jaz spomnim teh tem tukaj na slo-techu so eni ugotovili naj bi bil števec za porabo eneregije kot nekaksen filter preko katerega mreza ne deluje...:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

frenk ::

tero: men se tud tko zdi:\

jurc ::

ah to zna bit pa jebeno.. no v izidu niso nč rekl o tem, bomo kmal vidl če bo delal. za wireless so kuj povedal, da ne bo delal (kar jest sicr sam dobr vem, sam un pajac od soseda mi ni hotu verjet). sj menda je money back guarantee, tko da res ni panike.

ameba256 ::

Ima kdo izkušnje s tem:

Omrežno stikalo NETGEAR 85 MB/s Wall-Plugged Ethernet Switch (XE104) omogoča do šestkrat večjo prepustnost kot sedanji izdelki tehnologije HomePlug 1.0. Vgrajena ima 4 vrata za hkratno povezavo več omrežnih naprav. Moderno oblikovana naprava, ki jo preprosto vključimo v električno vtičnico, omogoča visokokakovostno, hitro širokopasovno povezavo (Fast Ethernet 10/100 Mb/s) kjerkoli v našem domu. Tako nam kablov ni treba polagati niti v sobah, kjer brezžično omrežje sicer ni na voljo (podstrešja, kleti …). Obstoječe omrežje lahko tako razširimo na celotno hišo in omogočimo bolj učinkovito uporabo naprav, npr. osebnih računalnikov, igralnih konzol, digitalnih videosnemalnikov, tiskalniških strežnikov in drugih naprav.


(Prekopiran del članka iz Računalniških Novic, vendar me bolj zanima če lahko kdo potrdi ta komentar prav tako copy / paste-an od tam:

anderssen - Kaj pa takrat, ko sta vtičnici na različnih fazah? V tem primeru, so še vsi podobni primerki pogoreli. Dvomim, da je s tem kaj drugače.


rokh - Problem različnih faz ni več problem, to je zgodovina. Smo preizkusili predhodnika NETGEAR XE102 in je zadeva na različnih fazah delala BP. Hitrost nekoliko pada z razdaljo in in z kakovostjo elektro instalacije, vendar pa je konstantna brez prekinitev. Omejitev je ekeltrični števec, skozi katerega ne gre nič čez. Torej v bloku med sosedi zadeva odpade. Napravica se lepo izkaže pri instalacijah po domu.


Zanima me če lahko kdo potrdi to trditev o večfaznem delovanju. In kako je to mišljeno z večfazno povezavo - je potrebno da sta obe kartice na isti ali različnih fazah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
558971 (5773) next3steps
»

Ethernet over PowerLine

Oddelek: Kaj kupiti
132383 (1925) Company
»

Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718072 (15455) Furbo
»

Ali el. omrežje powerline deluje preko več faz?

Oddelek: Omrežja in internet
81479 (1309) Spajky
»

Wireless preko električne napeljave

Oddelek: Omrežja in internet
102792 (2462) gumby

Več podobnih tem