Forum » Loža » Katero olivno olje?
Katero olivno olje?
matobeli ::
Oboje, ponavadi nabavim čimvečjo in čimugodnejšo steklenico ekstra deviškega v šparu, gor nabijem še kupon za -25% pa je neka normalna cena.
Kjer pa je okus olivnega olja bistven pa imam na rezervi domače iz hvara, ga malo bolj šparamo ker je daleč in relativno drag.
Kjer pa je okus olivnega olja bistven pa imam na rezervi domače iz hvara, ga malo bolj šparamo ker je daleč in relativno drag.
eric_cartman ::
Torej za pripravo solat imamo domače olivno olje od prijateljev in se močno razlikuje po okusu od kupljenega v trgovini. Tudi po viskoznosti se opazi, da je domač. In seveda pri solati gledamo na to, da je olje kvalitetno ne glede na ceno.
Medtem ko za pečenje mesa etc. uporabljamo manj kakovostno olivno olje in tudi bolj gledamo na ceno.
Medtem ko za pečenje mesa etc. uporabljamo manj kakovostno olivno olje in tudi bolj gledamo na ceno.
TehDucky ::
Grško olje od pridelovalca direkt, kolega je dobil kontakt od enega domačina, ko je potoval po Grčiji. Od takrat naprej naroči 50L za vse kolege pa si pol razdelimo stroške prevoza + svojo litražo. Cena je na koncu podobna kot pri kakšnemu primorcu, okus pa še za en odtenk boljši.
c3p0 ::
Domače ni za pečenje, je celo škodljivo, če ga preveč segreješ, kupljeno pa nima nekega okusa, je pa OK za v ponev...
harvey ::
Domače ni za pečenje, je celo škodljivo, če ga preveč segreješ, kupljeno pa nima nekega okusa, je pa OK za v ponev...
Od kod pa te bučke .
A ni zdaj že kokosovo olje in?
Ja sploh za veganske torte - mast. Za v žemlje (in kar je še pekovskih izdelkov, sploh cenenih) pa palmina mast, ki je čista katastrofa kar se tiče pridelovanja in uničevanja okolja.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativa cvrtju (deep fried)? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18687 (2007) | bambam20 |
» | "rakci", škampi, kozice,... in pripravaOddelek: Loža | 4897 (4568) | harvey |
» | Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14087 (5161) | Gladi |
» | Razpad rastlinskih maščob pri visokotemperaturnem kuhanju/praženjuOddelek: Znanost in tehnologija | 12169 (10499) | timberjack |